mati__ 05.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Chciałbym podpiąć się pod ten już dwuletni temat. Zrobiłem dzisiaj test szczelności kanalizacji u siebie w domu, w którym kanalizacja jest już pod chudym betonem. Zalałem całość wodą i przez około 4 godziny ubyło mi około 1 cm wody patrząc od góry w rurę fi160. Nie wydaje mi się to dużo i nie wiem czy panikować i kazać pruć posadzkę wykonawcy czy taki ubytek olać bo w końcu nigdy tam woda tak stać nie będzie. Jak radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 06.05.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Chciałbym podpiąć się pod ten już dwuletni temat. Zrobiłem dzisiaj test szczelności kanalizacji u siebie w domu, w którym kanalizacja jest już pod chudym betonem. Zalałem całość wodą i przez około 4 godziny ubyło mi około 1 cm wody patrząc od góry w rurę fi160. Nie wydaje mi się to dużo i nie wiem czy panikować i kazać pruć posadzkę wykonawcy czy taki ubytek olać bo w końcu nigdy tam woda tak stać nie będzie. Jak radzicie? Ale co to znaczy całość? Czy to jest tylko odcinek pod chudziakiem, czy cała, rozległa instalacja? Bo w pierwszym przypadku - to nie wiem, a w drugim bym się nie przejmował, bo taki ubytek może się brać nawet z rozpuszczenia się powietrza w syfonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati__ 06.05.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zalałem całą instalację znajdującą się pod chudziakiem, od najwyżej położonego punktu do wylotu. Na wylocie tymczasowo zainstalowałem kolanko i kawałek rury, skierowałem ku górze i tam obserwuję wysokość poziomu wody. Wydaje mi się jednak, że wszystko jest ok. Wczoraj przez 4 godziny ubyło ok. 1 cm słupa wody, ale po całej nocy poziom się nie zmienił więc najwyraźniej wszystko jest szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts