Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zależy z której strony na to patrzeć.

Jakby twoi sąsiedzi otoczyli cie tuż przy ogrodzeniu drewutniami, składzikami, magazynkami w dodatku nie pierwszej urody, to by nie było "straszne"?

tak sie zlozylo ze domek i drewutnia beda urodziwe

i to pierwszej mlodosci :D

pozdrawiam

Co z tego że urodziwe.Zasłaniasz coś sąsiadowi z czym się nie zgadza.Na moją drewutnię nie zgodził się w rogu naszych płotów bo stwierdził ,że z dachu dwuspadowego na drewutni będzie spływała woda na jego stronę.Jak powiedziałem ,że założę rynny to mi odpowiedział: drugi dom pan budujesz.No to ją spróbowałem odsunąć według prawa.Beznadziejnie się komponowała.Teraz stoi w innym miejscu i nikomu nie przeszkadza.

wytłumaczcie mi proszę sens tego zapisu:

4) sytuowanie budynku gospodarczego i garażu o długości mniejszej niż 5,5 m i o wysokości mniejszej niż 3 m bezpośrednio przy granicy z sąsiednią działką budowlaną lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych.

To zna czy co mogę sobie ten budynek postawić na granicy czy 1,5 m od niej.

Czy jak ma okna to przy granicy a bez okien to 1,5 m. Dla mnie to jakiś bełkot pierwszy warunek pozwala na więcej niż drugi to którego mam się trzymać ?

wytłumaczcie mi proszę sens tego zapisu:

4) sytuowanie budynku gospodarczego i garażu o długości mniejszej niż 5,5 m i o wysokości mniejszej niż 3 m bezpośrednio przy granicy z sąsiednią działką budowlaną lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych.

To zna ,że mogę sobie ten budynek postawić na granicy lub 1,5 m od niej.

Jak ma okna to 4 m od granicy.

:wink:

To zna ,że mogę sobie ten budynek postawić na granicy lub 1,5 m od niej.

A 0,5 m od granicy albo 2,5 m od granicy to już nie?

Rozumiesz o co mi chodzi dlaczego wymieniają te 1,5 m

Może to pomoże ?

http://www.muratordom.pl/prawo-i-pieniadze/dom-w-paragrafach/kiedy-mozna-budowac-przy-granicy,6479_1405.htm

http://www.muratordom.pl/prawo-i-pieniadze/dom-w-paragrafach/odleglosci-na-dzialce---nowe-przepisy,6479_24722.htm

• 4 weeks później...