Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, wiem ze temat juz byl gdzies na forum, ale mnie interesuje pytanie, czy jezeli mam 3% wilgotnosci wylewki to czy "musi" sie cos stac z parkietem drewnianym debowym, 19cm/180cm grubosc 14mm? Typu lodkowanie, szczeliny itp. Czy moze ale nie musi??mam jeszcze 3 tygodnie do umowionego terminu z parkieciazem, walcze jak moge z osuszaniem wylewek, ktore byly robione w pazdzierniku a do tej pory dobrze nie wyschly. przyzad pokazuje od 2,8-3,2%. Robilem juz przerozne testy ze szklanka i papierem, itp. nie ma oznak ze wylewka jeszcze paruje.prosze od odpowiedz, moze jakies sugestie??
https://forum.murator.pl/topic/140847-wilgotnosc-wylewki-pod-parkiet/

Witam, wiem ze temat juz byl gdzies na forum, ale mnie interesuje pytanie, czy jezeli mam 3% wilgotnosci wylewki to czy "musi" sie cos stac z parkietem drewnianym debowym, 19cm/180cm grubosc 14mm? Typu lodkowanie, szczeliny itp. Czy moze ale nie musi??mam jeszcze 3 tygodnie do umowionego terminu z parkieciazem, walcze jak moge z osuszaniem wylewek, ktore byly robione w pazdzierniku a do tej pory dobrze nie wyschly. przyzad pokazuje od 2,8-3,2%. Robilem juz przerozne testy ze szklanka i papierem, itp. nie ma oznak ze wylewka jeszcze paruje.prosze od odpowiedz, moze jakies sugestie??

Co ci da jeśli ktoś odpowie: Może, ale nie musi? Czy zaryzykujesz? Zrobisz?

Sam będziesz kładł? Porządny parkieciarz przed położeniem sprawdzi wilgotność i pewnie powie żebyś go zawołał za pół roku...

Masz tam ogrzewanie podłogowe - to podkręć trochę....

Nie masz - osuszacze tak naprawdę niewiele pomogą w krótkim termnie.

Jaki przyrząd?

Ja robiłem 1 lipca, do listopada otwart okna, 4 miesiące podłogówki - efekt: w marcu 1,1 -1,4 w zależności od piętra.

https://forum.murator.pl/topic/140847-wilgotnosc-wylewki-pod-parkiet/#findComment-4031980