wojto_thor 27.03.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam! Mam takie pytanie.szwagier zrobil wylewke w mieszkaniu ,ulozyl na utwardzonym gruncie styropian dwie warstwy na przekladke 2x5 z tym ze pierwsza warstwa jest to styropian zwykly a na to utwardzany i oczywiscie siatka.czy nie siadzie taka wylewka?skoro jedna warstwe dal miekkiego styropianu? Pytam z ciekawosci bo mamy spor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 27.03.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Dobrze, zachował odpowiednią kolejność. Najpierw miękki potem twardy. W tym przypadku, nie ma to najmniejszego znaczenia, bo pod szwagrem nikt nie mieszka, ale kolejność jest zachowana, najpierw styropian wyciszający, miększy (n.p. "głucha baba" lub "cicha noc") później EPS 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto_thor 27.03.2010 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ok dzieki kolego bo szwagrowski sie obawial ze mu siadzie:) niech smiga bo flache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 27.03.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Siądzie, ale nie więcej niż z zastosowaniem typowego styropianu wyciszeniowego, także jest o.k.. EPS 100 odkryty po kilku latach leżakowania pod wylewką także jest nieco spłaszczony względem swoich pierwotnych wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto_thor 27.03.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 A nic nie popeka? 6cm wylewki starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.03.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Na poddaszu mam niezbyt równy strop.Rozumiem, że:Najpierw mogę dać miękki styropian np 5cm a na to podłogowy 10 cm i wylewka.Ten miękki po to aby te wszelkie nierówności wbiły się w niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts