yuka 28.04.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Milek, moje borówki są posadzone pod płotem betonowym, płot od wschodniej strony, są więc w pełnym słońcu, dodatkowo osłonięte mocno przez ten płot, zawsze jest tam cieplej;) No i tak jak napisał Martinezio, kwaśna gleba, ale to pewnie wiesz;) A na privka postaram się zaraz odpisać Aaa, brzózki w sąsiedztwie (bliskim) to chyba nie najlepszy pomysł, bo podobno wysysają wszystko z gleby wokół i pod brzozkami niewiele rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.04.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cześć Akuś Kiedy swój ogród pokażesz? Pewnie już pięknie, kolorowo u Ciebie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.04.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 kolorowo to jest, jedynie z trawą nie za bardzo daje radę....podobno 21-3 tyg.musze odczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja kupiłam sobie siewnik:) Jak posiałam nawóz, to wstyd normalnie na działkę kogokolwiek zaprosić... Po wertykulacji te 3 tyg trzeba czekać na trawę? Ja w tym roku nie robiłam, a chyba powinnam, w przyszłym roku już obowiązkowa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.04.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Milek, moje borówki są posadzone pod płotem betonowym, płot od wschodniej strony, są więc w pełnym słońcu, dodatkowo osłonięte mocno przez ten płot, zawsze jest tam cieplej;) No i tak jak napisał Martinezio, kwaśna gleba, ale to pewnie wiesz;) A na privka postaram się zaraz odpisać Aaa, brzózki w sąsiedztwie (bliskim) to chyba nie najlepszy pomysł, bo podobno wysysają wszystko z gleby wokół i pod brzozkami niewiele rośnie... Dzięki - odpisałam No właśnie kombinuję jak tu z mojego lasku wykroić poletko na boróweczki... Wycięłabym kilka brzóz w tym celu od zachodniej strony, może te co będą w odległości tych 3-4m aż tak bardzo nie będą szkodzić... Rozważam też wschodnią stronę, jak u Ciebie, ale to chyba dopiero jak dom stanie - będzie widać gdzie jest słońce. Ja kupiłam sobie siewnik:) Jak posiałam nawóz, to wstyd normalnie na działkę kogokolwiek zaprosić... Po wertykulacji te 3 tyg trzeba czekać na trawę? Ja w tym roku nie robiłam, a chyba powinnam, w przyszłym roku już obowiązkowa:yes: My robimy co roku na działce rekreacyjnej, ale trawa ma już kilka lat. Bezpośrednio po zabiegu (i to tą końcówką z igłami, nie nożami) wygląda masakrycznie - wszystko zryte. Warto to robić jak jest dużo suchych źdźbeł do wygrabienia i jest bardzo gęsta. Dobrze też później dosiać trawę tam gdzie się odsłonią puste placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ups, namieszałam... Borówki są od zachodniej strony, od wschodu mają płot więc od godzin przedpołudniowych do samego wieczora są w słońcu:) (na razie, bo drzewa kiedyś się rozrosną i rzucą im cień...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.04.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ee - spoko - skumałam... Ja też myślałam w kategoriach stron działki - te od wschodu też były by pod ogrodzeniem - ale na odcinku gdzie już dom nie będzie zacieniał. Masakra - nie wiem gdzie co sadzić, a chciałoby się żeby już rosło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja już przesadzam wszystko po kolei.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.04.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja mam niefajne doświadczenia z przesadzaniem - wierzbę Hakuro przenieśliśmy w inne miejsce, bo ciasno miała i niestety pół padło... Tzn. korona jest jakby do połowy żywa, a reszta sucha Wygląda mało atrakcyjnie... Także wolałabym jak najmniej takich akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.04.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ja wczoraj znowu przeprowadzkę urządziłam;) 4 berberysy się przeniosły, piąty tylko czeka na zwolnienie miejsca przez jaśmin, który z kolei ma wylądować niedaleko okna sypialni, ale tam jeszcze ziemi podsypać musimy. A dzisiaj może uda mi się anabellki kupić i na nowo zaaranżować tę rabatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.04.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jak młode roślinki, to spoko - pewnie się przyjmą bez problemu i nic im nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.04.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Takie 2-letnie... Mam nadzieję, ze nic im nię będzie, najwyżej w tym roku słabiej będą rosły;) A jak będą kiepskie to obetnę na krótko i będę czekać aż odbiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.04.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Powinno być ok. Ja będę od rodziców z działki przesadzać kilka krzewów sporo starszych - m.in jaśmin właśnie, jakiegoś derenia i inne. Nie mieszczą się im. Tutaj mniejszy stres, bo mieli i tak je wywalać. Ale miło by było, gdyby się przyjęły. Właściwie jedynie z tą hakuro taki niefart, reszta zawsze się nam przyjmowała - np. kilkunastoletnia (jak nie lepiej) róża pnąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Jak obiecałam tak robię: wszystkiego najlepszego z okazji 1 MAJA! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 02.05.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Hej, Yuczka! Byłam u Ciebie z wizytą - zmachałam się trochę brykając po dzienniku, bo odkąd ostatnio tam byłam, to strasznie dużo się wydarzyło. Cudny ten Wasz domek i widzę, że budowa trzech latek już nie skończy, bo niedługo zaczniecie liczyć już czas "mieszkania" Super, że tak szybko postępują prace. Zazdroszczę Ci pięknego ogrodu - śliczna wiosna u Was - kolorowa i taka wiosenna. Będę podglądać. Buźka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 yuczka jaką folie masz założoną na poddaszu na wełnę, bo u innych jest jakaś taka żółta a u Ciebie srebro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.05.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Cześć Ilonko, folia taka srebrna strotex al, z dodatkowym ekranem aluminiowym... Różnica w cenie nie aż tak wielka, może rzeczywiście będzie dodatkowo zatrzymywać cieplo w domu:rolleyes: Lidka, no wreszcie się odnalazłaś!!! Ale rozumiem, że praca, praca.... i niech tak będzie, ale zajrzyj od czasu do czasu, bo tęskno nam:D Zetka, Ty to jednak słowna kobieta jesteś Dzięki za życzenia:D:D:D Milek, mam nadzieję, ze będzie ok z tym przesadzaniem, na razie nie widać, żeby coś paść miało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.05.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 piękny ten ogródek , no i gratuluję tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.05.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Specjalnie przygotowany na majówkę A jak ona w tym roku była... wszyscy wiemy... Ale nic to, jeszcze jedna Wielka Majówka przed nami:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts