Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Milek, moje borówki są posadzone pod płotem betonowym, płot od wschodniej strony, są więc w pełnym słońcu, dodatkowo osłonięte mocno przez ten płot, zawsze jest tam cieplej;) No i tak jak napisał Martinezio, kwaśna gleba, ale to pewnie wiesz;) A na privka postaram się zaraz odpisać:)

Aaa, brzózki w sąsiedztwie (bliskim) to chyba nie najlepszy pomysł, bo podobno wysysają wszystko z gleby wokół i pod brzozkami niewiele rośnie...

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Milek, moje borówki są posadzone pod płotem betonowym, płot od wschodniej strony, są więc w pełnym słońcu, dodatkowo osłonięte mocno przez ten płot, zawsze jest tam cieplej;) No i tak jak napisał Martinezio, kwaśna gleba, ale to pewnie wiesz;) A na privka postaram się zaraz odpisać:)

Aaa, brzózki w sąsiedztwie (bliskim) to chyba nie najlepszy pomysł, bo podobno wysysają wszystko z gleby wokół i pod brzozkami niewiele rośnie...

Dzięki - odpisałam :cool:

No właśnie kombinuję jak tu z mojego lasku wykroić poletko na boróweczki... Wycięłabym kilka brzóz w tym celu od zachodniej strony, może te co będą w odległości tych 3-4m aż tak bardzo nie będą szkodzić... Rozważam też wschodnią stronę, jak u Ciebie, ale to chyba dopiero jak dom stanie - będzie widać gdzie jest słońce.

Ja kupiłam sobie siewnik:) Jak posiałam nawóz, to wstyd normalnie na działkę kogokolwiek zaprosić...

Po wertykulacji te 3 tyg trzeba czekać na trawę? Ja w tym roku nie robiłam, a chyba powinnam, w przyszłym roku już obowiązkowa:yes:

My robimy co roku na działce rekreacyjnej, ale trawa ma już kilka lat. Bezpośrednio po zabiegu (i to tą końcówką z igłami, nie nożami) wygląda masakrycznie - wszystko zryte. Warto to robić jak jest dużo suchych źdźbeł do wygrabienia i jest bardzo gęsta. Dobrze też później dosiać trawę tam gdzie się odsłonią puste placki.

Ja wczoraj znowu przeprowadzkę urządziłam;) 4 berberysy się przeniosły, piąty tylko czeka na zwolnienie miejsca przez jaśmin, który z kolei ma wylądować niedaleko okna sypialni, ale tam jeszcze ziemi podsypać musimy. A dzisiaj może uda mi się anabellki kupić i na nowo zaaranżować tę rabatę;)

Powinno być ok.

Ja będę od rodziców z działki przesadzać kilka krzewów sporo starszych - m.in jaśmin właśnie, jakiegoś derenia i inne. Nie mieszczą się im.

Tutaj mniejszy stres, bo mieli i tak je wywalać. Ale miło by było, gdyby się przyjęły.

Właściwie jedynie z tą hakuro taki niefart, reszta zawsze się nam przyjmowała - np. kilkunastoletnia (jak nie lepiej) róża pnąca :rolleyes:

Hej, Yuczka! :) Byłam u Ciebie z wizytą - zmachałam się trochę brykając po dzienniku, bo odkąd ostatnio tam byłam, to strasznie dużo się wydarzyło. Cudny ten Wasz domek i widzę, że budowa trzech latek już nie skończy, bo niedługo zaczniecie liczyć już czas "mieszkania" :) Super, że tak szybko postępują prace. Zazdroszczę Ci pięknego ogrodu - śliczna wiosna u Was - kolorowa i taka wiosenna.

Będę podglądać. Buźka.

Cześć:D

Ilonko, folia taka srebrna strotex al, z dodatkowym ekranem aluminiowym... Różnica w cenie nie aż tak wielka, może rzeczywiście będzie dodatkowo zatrzymywać cieplo w domu:rolleyes:

Lidka, no wreszcie się odnalazłaś!!! Ale rozumiem, że praca, praca.... i niech tak będzie, ale zajrzyj od czasu do czasu, bo tęskno nam:D

Zetka, Ty to jednak słowna kobieta jesteś:D Dzięki za życzenia:D:D:D

Milek, mam nadzieję, ze będzie ok z tym przesadzaniem, na razie nie widać, żeby coś paść miało;)