Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Tunelowe jest odprowadzenie wody (tzn oczyszczonych ścieków) zamiast studni chłonnej. To jest kilka takich "podziurawionych" rur które odprowadzają wodę do ziemi. U nas jest miejscami glina, miejscami piasek, ale woda po deszczu nie stoi i facet powiedzial, że spokojnie te tunele zdadzą egzamin.

A tobie jakie materiały wyliczył? i ile ew. za robociznę? My też mieliśmy ofertę nawet na 18tyś całość, ale to przegięcie, nie?

Jak chcesz o tych tunelowych sobie poczytać to wejdź na stronę www.eco-home.pl i tam chyba są opisane

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my mamy przy każdym odpływie z dachu, tzn aż całe 5 i nawet podczas ogromnej ulewy woda-deszczówka nie dopływa do njaniższego poziomu działki, gdzie skierowane są te wszystkie tunele.....to nie jest ciężka robota-sami to robiliśmy!

dwie kropelki oby ze mnie zostały hihi

każda rynna jest zakończona takiem odstojnikiem, kupionym w Castormamie...a do tego podłączone jest kolanko pcv, aby wyszło takie załamanie w kształice L a potem do tego rura drenarska dołaczona.....

w razie czego pytaj! szkoda przecież tej deszczówki, nie? jak wiara pod kanalizę wpina?

u mnie żadne beczki, studzienki by nie zdały egzaminu, bo podłoże mam gliniate i istnieje możliwośś wyparcia takiej beczki do góry!

Cześć dziewuszki :)

Zaintrygowałyście mnie tymi tunelami.

Ja mam w projekcie ekodrena, z pakietami rozsączającymi - chodziło mi o oszczędność miejsca. Ale widzę, że te tunele nieco taniej wychodzą (nasza wstępna wycena to ok 12 tys), a zasada podobna i z tego co widzę zajmują podobną powierzchnię. Fajnie - będę mieć jakąś alternatywę :yes:

Hej:D

Milek, mam nadzieję, że my już będziemy po montażu jak będziesz potrzebować, to coś będzie można zobaczyć;)

Jeszcze nie montujemy, najwcześniej za jakiś rok - półtora :rolleyes:. Ale na oglądanie chętnie bym wpadła - może przy okazji te piękne tynki oblukam... o ile ich nie popsowaliście gładziami ;)