yuka 23.05.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Tunelowe jest odprowadzenie wody (tzn oczyszczonych ścieków) zamiast studni chłonnej. To jest kilka takich "podziurawionych" rur które odprowadzają wodę do ziemi. U nas jest miejscami glina, miejscami piasek, ale woda po deszczu nie stoi i facet powiedzial, że spokojnie te tunele zdadzą egzamin. A tobie jakie materiały wyliczył? i ile ew. za robociznę? My też mieliśmy ofertę nawet na 18tyś całość, ale to przegięcie, nie?Jak chcesz o tych tunelowych sobie poczytać to wejdź na stronę www.eco-home.pl i tam chyba są opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 my dokładnie takie odprowadzenia, nawodnienia mamy z wody, która spływa z dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Cześć Akuś My z dachu chcemy takie niewielkie studnie chłonne zrobić. A ile masz tych tuneli? i zdają egzamin podczas ulewy jakiejś albo burzy? P.S. ale się zmieniłaś!!! Poznać Cię trudno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 my mamy przy każdym odpływie z dachu, tzn aż całe 5 i nawet podczas ogromnej ulewy woda-deszczówka nie dopływa do njaniższego poziomu działki, gdzie skierowane są te wszystkie tunele.....to nie jest ciężka robota-sami to robiliśmy! dwie kropelki oby ze mnie zostały hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wy te tunele macie w poziomie czy w pionie, właśnie takie studzienki? My też sami chcemy to zrobić, tylko kiedy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.05.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 każda rynna jest zakończona takiem odstojnikiem, kupionym w Castormamie...a do tego podłączone jest kolanko pcv, aby wyszło takie załamanie w kształice L a potem do tego rura drenarska dołaczona..... w razie czego pytaj! szkoda przecież tej deszczówki, nie? jak wiara pod kanalizę wpina?u mnie żadne beczki, studzienki by nie zdały egzaminu, bo podłoże mam gliniate i istnieje możliwośś wyparcia takiej beczki do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Ok, jak będziemy robić to podpytam ew. o szczegóły:) Dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 u mnie tunel i zbiornik , również na deszczówkę koszt materiałów 8200 + 3.000 robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.05.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Cześć dziewuszki Zaintrygowałyście mnie tymi tunelami. Ja mam w projekcie ekodrena, z pakietami rozsączającymi - chodziło mi o oszczędność miejsca. Ale widzę, że te tunele nieco taniej wychodzą (nasza wstępna wycena to ok 12 tys), a zasada podobna i z tego co widzę zajmują podobną powierzchnię. Fajnie - będę mieć jakąś alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.05.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Hej:D Ilonka, poproś jeszcze o wyceny w kilku miejscach, będziesz mieć porównanie:yes: Milek, mam nadzieję, że my już będziemy po montażu jak będziesz potrzebować, to coś będzie można zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.05.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Yuczka masz rację muszę zasięgnąć języka i muszę odrestaurować prawo jazdy bo inaczej pieszo te 40km przyjdzie mi chodzić.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.05.2011 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 40km? To koniecznie prawko odkurzyć trzeba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 no wyjścia nie mam... ale stersik jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 25.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Cześć dziewczyny. Ja też zastanawiam się nad odzyskiem wody deszczowej, mam tylko jedno ale... Nie wiem dlaczego ale u nas mało pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.05.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Cześć Sipatka My nie będziemy wykorzystywać tej wody, nie chcemy tylko, żeby tak lała się z rynien dookoła domu;) Ilonka, ale jeździsz trochę, czy kompletnie nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.05.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 nic a nic ,idę w poniedziałek na doszkalanie do autoszkoły upraszam serdecznie nie wyjeżdżać z domu po 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.05.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Hej:D Milek, mam nadzieję, że my już będziemy po montażu jak będziesz potrzebować, to coś będzie można zobaczyć Jeszcze nie montujemy, najwcześniej za jakiś rok - półtora . Ale na oglądanie chętnie bym wpadła - może przy okazji te piękne tynki oblukam... o ile ich nie popsowaliście gładziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.05.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ilonka, po 16 w poniedziałek? hmm... trudno będzie:D Milek, tynków jeszcze nie popsuliśmy;) ale już nie są tak czyściutkie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.05.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Yuczka, a kto Wam robił hydraulikę, że tak się wstrzelę nie w temat (nadal jestem rozdarta w kwestii wyboru hydraulika do reszty prac) - zadowolona jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.05.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Milek, hydraulikę robili nam kompleksowo z pompą ciepła, firma Danpol. Pytałam pana Mietka, czy chce, zeby podać jego namiar,ale on powiedział, że z firmy ma tyle roboty, że nic dodatkowego nie bierze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts