yuka 05.07.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Już odpisałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A foty siem robiom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.07.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Foty siem zrobiły:D:D:D Ino aparat został na budowie:oops::oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No ok, najważniejsze, że się zrobiły Czekamy zatem na fotostory http://4.bp.blogspot.com/_Oisgzp6ZgOc/SjwvDOQhPEI/AAAAAAAAEmw/haw0baUh3is/s400/garfield.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.07.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Brałam aparat na pewno, tylko jak zdejmowałam "uniform";) to odłożyłam i zapomniałam:oops: ale jutro obiecuję fotostory:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.07.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dziś jest jutro znaczy foty będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Nio, ja też czekam z wytęsknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.07.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Foty mam już na kompie, zabieram się za fotostoryhttp://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_8_11v.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dziś jest jutro znaczy foty będą Jutro to dzis tyle , ze jutro ..... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2011 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Foty ogladnelam .... nie wiem dlaczego myslalam , ze ta oczyszczalnia bedzie z betonu :confused: ..... Yuczka , ale piach masz cudowny nie to co u mnie glina .... :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.07.2011 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) No racja:D:D:D Edit: to było do poprzedniego postu, o tym że jutro itd... A piach:o Żartujesz? Glina!!! (no może częściowo piaszczysta i piasek gliniasty) Jak ruszyli koparką, to cały dzień capiło ale dzisiaj już ok:D Edytowane 7 Lipca 2011 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2011 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ale racja , ze co ? - ze glina - ze piach - ze z betonu - aaaaaaaaa ze jutro to dzis tyle , ze jutro ( Seksmisja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.07.2011 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ale racja , ze co ? - ze glina - ze piach - ze z betonu - aaaaaaaaa ze jutro to dzis tyle , ze jutro ( Seksmisja ) Kochana, bo ja już spać powinnam, ale fotorelację obiecałam, a gdybym teraz tego nie zrobiła, to pewnie dopiero w pon. bym mogła coś uzupełnić... (I jutro znowu z workami do pracy;)...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.07.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 A ze pod oczami wory .......... znam ten bol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.07.2011 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ale oczyszczalnie masz gites !!!! pieknie wszystko zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.07.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Sie moge zamienic na te ziemie ..... u mnie syfilis total ani wjechac , ani wyjechac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jestem usatysfakcjonowana Teraz proszę ostro ruszyć z produkcją, żeby owo cudo zaczęło działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.07.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 To ja mam kilka pytań w śmierdzącej sprawie 1. Do czego służy element usytuowany między dwoma "kominami" zbiornika oczyszczalni (ten mały "kominek" między dużymi). 2. Na wylocie ze zbiornika widać dwa otwory. Jeden służy do podłączenia rury wyprowadzającej ściek do tuneli rozsączających. Do czego jest drugi? Do wywiewki (wywietrznika)? 3. Również przy tym środkowym "kominku" jest wywiewka(?). Widzę, że masz też wentylację wyprowadzoną z ostatniego elementu tunelu i pewnie dodatkowo macie odpowietrzenie pionów kanalizacyjnych na dachu budynku(?) Musi być aż tak dużo tych elementów wywiewnych? Aż 4 punkty? Pytam, bo wydaje mi się, że ktoś mi mówił (AGPki?), że przy o. tunelowej nie potrzebny jest nawet wywietrznik na końcu tunelu..., a tu aż tyle:jawdrop: I jeszcze jedno pytanie, ale o przyjemniejszym zapachu projekt kuchni zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Fiu fiu, no ładne cacko Zastanawia mnie tylko, czemu pod te tunele nie podsypali kamykami, ale może taka technologia... No i standardowo nie wiem dlaczego producenci POŚów jak jeden mąż i żona robią wejścia Fi100, podczas gdy wyjścia z budynków standardowo projektowane są na fi160... i trzeba zwężkę montować :/ Potencjalne miejsce zapychania się. Jeśli chodzi o samą oczyszczalnię, to widzę, że macie monoblok. My zdecydowaliśmy się na multiblok, czyli każda komora w innej beczce. Aczkolwiek na dziś pewnie zrobił bym też monoblok, bo łatwiej to zamontować i mniej miejsca zajmuje. Gratuluje kolejnego etapu - g...nego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 To ja mam kilka pytań w śmierdzącej sprawie 1. Do czego służy element usytuowany między dwoma "kominami" zbiornika oczyszczalni (ten mały "kominek" między dużymi). 2. Na wylocie ze zbiornika widać dwa otwory. Jeden służy do podłączenia rury wyprowadzającej ściek do tuneli rozsączających. Do czego jest drugi? Do wywiewki (wywietrznika)? 3. Również przy tym środkowym "kominku" jest wywiewka(?). Widzę, że masz też wentylację wyprowadzoną z ostatniego elementu tunelu i pewnie dodatkowo macie odpowietrzenie pionów kanalizacyjnych na dachu budynku(?) Musi być aż tak dużo tych elementów wywiewnych? Aż 4 punkty? Pytam, bo wydaje mi się, że ktoś mi mówił (AGPki?), że przy o. tunelowej nie potrzebny jest nawet wywietrznik na końcu tunelu..., a tu aż tyle:jawdrop: I jeszcze jedno pytanie, ale o przyjemniejszym zapachu projekt kuchni zrobiony? To może ja podpowiem w międzyczasie. ad 1). ten mały kominek jest do wentylacji komory biologicznej. ad 2). drugi otwór jest prawdopodobnie albo do recyrkulacji, albo do powietrza dla pompki napowietrzającej złoże biologiczne. ad 3). Pewnie nie musi być aż tyle punktów wentylacyjnych, ale z doświadczenia w użytkowaniu naszej wiem, że lepiej więcej jak mniej Ostatniego pytania nie wyjaśnię, bo to nie mam o tym wiedzy, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts