Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiłam im wczoraj cebulaki z forumowego przepisu. Mniaaam. Część ciasta dałam pod pizzę. Tez mniaaam.

A śmierdząca sprawa u Ciebie Yuczka ładniusia, ze ho, ho :D To już można kibelki wieszać ?

A grunt jaki ładniusi, zazdraszczam:). U mnie glina gliniasta i ani odrobinki piaseczku.

Ale za to od rana świeci słonko yupiii :D

A wieczorkiem idę do prawie sąsiadów ( z drugiego końca ulicy ;))na kociołek z ogniska :D

No to się pochwaliłam:D:D

Cześć Dziefczątka me kochane:hug:

Co u mnie? Czasu nie mam, zarobiona jakaś jestem;) a teraz zabieram się do robienia jednego projektu jak przysłowiowy pies do jeża;) W domku prace powolutku, powolutku... Kupiliśmy farby do Klaudii pokoju i do kuchni, kuchnię zaczęliśmy już malować, ale nadal nie ma sufitu w salonie, holu, praktycznie na całym dole... Łazienka też żadna nie skończona... Na górze jeszcze został hol do zagipsowania i sufit w łazience... Na przyszły tydzień planujemy urlop, to postaramy się coś podgonić i powoli zamykać te roboty, bo ileż można budować, nie?;)

Ale za to zaczyna mi kwitnąć róża Eden Rose 85!!! Nie mogę doczekać się kwiatu;)

Atijka, co to za cebulaki? Gdzie znalazłaś przepis? Podziel się z siostrą, bo wiesz, ja na forum to jeszcze w temacie: jakie farby, jaki środek do impregnacji, jakie oświetlenie... Na kulinaria przyjdzie czas;)

No to teraz do robotyhttp://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_8_11v.gif

Cytat

Napisał Kwartet

cebulaki

3 szkl. mąki

200 ml mleka

2 jajka całe

szczypta soli

3 łyżeczki oleju

1 łyżeczka cukru

1/2 kostki drożdży

a wykonanie to tak:

rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta 15 min. w piekarniku , trzeba śledzić cebulkę .

są pyszne , a więcej takich pyszności jest tutaj

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?146958-Przepisy-obiadowo-deserowe-Pa%C5%84-z-ko%C5%82a-%29%29%29

i tutaj

http://forum.muratordom.pl/kulinaria,t111211.htm

Nie zaglądam, tylko permanentnie inwigiluję:p

Nie dawno śmierdzącą sprawę tropiłem, a teraz na jakieś smakołyki z kuchni czekam:rolleyes:

Owszem - mieszkam, tylko nie "już" a "jeszcze";)

O zbliżającej przeprowadzce dowiesz się pierwsza - po czymś trzeba te klamoty wnieść na górę, co nie?:D

No to cześć Chłopaki:D

Yetuś, smakołyki z kuchni? proszę bardzo: Atijka zapodała przepis, Martinezio potwierdził, że pyszne... tylko ja nie mam kiedy zrobić...:mad: A z tą przeprowadzką...ok;)

Z mojej kuchni.... no cóż, na razie jajecznica wyszła:bash::bash::bash: a miała być śmietanka:yes: Trudno, od poniedziałku przemalowywanie;)

A Ty Martinezio nie bądź żyła, dorzuć jeszcze 0,01PLN:p

Ok, to nie będę żyła i będę dodawał w walucie http://forum.muratordom.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABcAAAAPCAIAAACAzcMBAAAA6klEQVQ4jbWSIRKDMBBF93yVlbUcgANwBQSiEoGpQCO4QWRARSAYBDMViEhsxQ+bDctMTbuCgZ/s+38TiP5RfjJ+Mn62eNFLX/q3oduGDoh9Hf1koLzNi4j8bHmPVK4RWJaIpa+WviIiNGvlTAnJDwo2cQ+bayWdBVmOILzBtYVrcmmuFWIE2KCwp2sL1xa2zrhHK4Iy230d5XSR0uT2+UA/B5FKvEIcByg4Qp7I1pkt79JZKxQQigIQbE15i1mUEgo/CH+mswRbgUiUWPJ2EYSPkG3x1MrFL8OzcBDZoJXrShB1Jpe08uP6AOsBehWnNHdfAAAAAElFTkSuQmCChttp://static.linuxquestions.org/questions/images/smilies/twocents.gif

:D

Cześć:D

Mnie ominęły, ale te trąby powietrzne, które przeszły, to przez miejscowość z której pochodzi mój teść, i w której mieszkają jego siostry. Na szczęście u nich strasznie nie było, tzn. domy ocalały... natomiast u innych bliskich znajomych wiatr zerwal dach na domu i stodole, a złamane drzewo rozwaliło dach w domu rodziców:( To taka rodzina, którą pokazywali w tv przy okazji wizyty premiera... Podobno zniszczenia są takie, że trudno to nawet sobie wyobrazić...