Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dobra, dobra, co się gorączkujesz... Przecież do pracy przyjść musiałam, to i przyjemności się pokończyły;)

Aleeee, do rzeczy, mój m. już czas jakiś w drzwiach nie siedzi, ale mam kolegę, który i owszem (ale tu o molestowaniu mowy być nie moglo;)) i dowiedziałam się, że firma POL-SKONE robi takie jak chcesz i tu jest ta dobra wiadomość, a zła to taka, że za dopłatą niestety... Jak wejdziesz sobie na stronę www.pol-skone.pl i wybierzesz jakieś drzwi, które Ci się podobają, musisz rozwinąć "wyposażenie dodatkowe" i zobaczyć, czy ten model ma opcję -skrzydło o nietypowej głębokości wrębu min. 20 mm, bo nie każdy model ma. I ju;)

Nawet jak dasz okap ze ścianką do samej płyty to musisz szybko kombinować coś nad szafki, bo w kuchni nie unikniesz zachlapań i plam.

Teraz w mieszkaniu mam płytki tylko nad kuchenką i zlewem, a nad blatem roboczym tylko farbą pomalowane... Jakoś niespecjalnie w tym miejscu się brudzi (chociaż moja kuchnia jak najbardzie użytkowana jest-obiadki codziennie i te sprawy;)) W nowej kuchni zlew będę miała pod oknem więc najbardziej część nad kuchenką spędza mi sen z powiek, a że jeszcze kuchenka stoi w rogu, tylko takim 135* to i na drugą ścianę muszę tym czymś wyjechać... Generalnie pomysłu nie mam... No chyba że ten okap, mam go na kompie w domu, to pokażę jak tam się dostanę o co mi chodzi:)

Elewacja boska!!! Zazdraszczam bardzo :D Jak już jest elewacja to dom poprostu pięknieje i generalnie wygląda na gotowy do zamieszkania:)

A gdzie są zdjęcia kuchni??? Ominęło mnie coś? Yuka nie bądź taka :( Albo ja nie ogarniam...

Oj tam, zaraz ominęło;) Zdjęć nie ma i na razie nie będzie, ale przyjdzie czas, że jakaś galeryjka się pojawi:D:D:D

Sipatka zadowolona a jakże. Teraz idzie na polowanie ....

By by

Udanych łowów:D:D:D

Co ja tam będę ściemniać- szczęka opada :D Bossssko!!!

Ostatnio i mnie zaświtał pomysł, żeby dzieciową łazienkę zrobić w Twoich kolorach...wygląda super!

Nic tylko myć podłogi i się wprowadzać :)

Mam pytanie o garderobę Julki- masz pomysł jak zagospodarować skos? Mój mniejszy, tzn kolankowa wyższa, ale problem pozostaje ten sam. Jakaś bieliżniarka? Zostawiasz na mało-używane zabawki?

A jeszcze jedno? Jakie drzwi montujesz do garderób? Przesuwne czy zwykłe? Z lustrem z jednej strony? Bo ja się nad lustrami właśnie zastanawiam...przydałyby się, a żeby nie marnować miejsca to drzwi się wydają idealnym punktem. Tylko czy to się da, ile to kosztuje i czy dzieciom tez tak robić?

Edytowane przez olgusieniunieczka

Toż to jawna niesprawiedliwość. Dlaczego jedni mogą się zachwycać, a inni muszą obejść się smakiem??

Popieram ..... to jest Forum ktore ma byc ogolnodostepne dla wszystkich , a jak sie chce prywate uprawiac to prosze swoje fora zakladac OOOOOOOO !!!!! po to sie tutaj foty wkleja zeby inni mogli polukac i naumiec sie czegos ...... ( oczywiscie dobrego ) ...... i zeby mi tu kurka porzadek byl ......:bash:

Nic tylko myć podłogi i się wprowadzać :)

Olguś, tyle że te podłogi jeszcze nie wszędzie są;)

Co do pomysłów drzwiowo garderobianych odpowiem później, jak w pracy będę i kawałek czasu wynajdę;)

Toż to jawna niesprawiedliwość. Dlaczego jedni mogą się zachwycać, a inni muszą obejść się smakiem??

Popieram ..... to jest Forum ktore ma byc ogolnodostepne dla wszystkich , a jak sie chce prywate uprawiac to prosze swoje fora zakladac OOOOOOOO !!!!! po to sie tutaj foty wkleja zeby inni mogli polukac i naumiec sie czegos ...... ( oczywiscie dobrego ) ...... i zeby mi tu kurka porzadek byl ......:bash:

No cóż Dziewczynki, kto powiedział, że sprawiedliwość jest na świecie? LAJF IS BRUTAL:rotfl:

...a jak się nie zastosujesz, to wszystkim adres wyklepię i całe forum pojedzie do ciebie w realu kuchnię oglądać:mad::p:mad:

:rotfl:

MAMUNIU!!!! GROŻĄ MI!!!! A jak tylko się przeprowadzę to całe forum na kawkę zapraszam;) I sama podam im adres:P:P:P

I żeby była mi jasność TEMAT MOICH ZDJĘĆ UWAŻM ZA ZAMKNIĘTY!!!!

no !!!!!!

no !!!!!!

O kurcze, brutalnie to trochę zabrzmiało, ale co tam, taka już jestem, a takiemu wszystko wolno;)

Co do garderób: u dziewczyn są rzeczywiście ze skosami i myślałam na ściance kolankowej jakieś komódki dać a miejsce na mało używane rzeczy (zabawki) raczej na górze w jakichś pudłach albo koszach. Ale konkretnie jeszcze nic nie wiem, projektu nie mam, myślałam tylko, że może pojawi się w pewnym sklepie, (w którym pewien Prezes nie kupuje;)) komoda z samymi szufladami (była w ub. roku) to kupiłabym na dzień dobry, a potem coś do tego dopasowała... ale doopa, nie ma:(

Drzwi na pewno będą przesuwne (kasety do takich drzwi są już zamontowane) ale lustra będą w garderobach. Już miejsca na nie są przewidziane. Natomiast w naszej garderobie myślałam o lustrze na drzwiach i tu jest sprawa otwarta, bo pomysłu na drzwi do naszej garderoby na razie też brak:(

P.S. A swoją drogą, trochę osób tu jednak zagląda;)

Pisząc lustro w garderobie masz na myśli "gdzieś w środku na ścianie", a nie "na drzwiach od strony garderoby" ?

No właśnie taka komoda z szufladami pod skosem to jest dobra myśl :)

I jeszcze jedno w temacie garderoby- czy pólki na ciuchy robicie/robiliście głębokie na 60cm czy płytsze? No bo wieszaki-wiadomo, ale półki? Ja dotychczas miałam takiej głębokości jak i reszta szafy czyli nawet chyba trochę ponad 60cm i ciągle mi się ciuchy gubiły!!! :D Często nawet sama wkładałam głębiej te rzadziej używane i potem o nich zapominałam na amen. Czy zrobienie półek 40/45 cm głębokich nie będzie błędem?

Tak jak napisałam, nie wiem jak będzie wyglądać ostatecznie garderoba, ale wydaje mi się, ze półki 60cm są stanowczo za głębokie (też z tyłu chowam rzeczy na inną porę;)) Teraz moja starsza ma w pokoju taki regalik gdzie półki są dużo płytsze (niestety nie wiem ile) i można fajnie ciuchy w nich ułożyć. Ale ja generalnie chciałabym jak najwięcej drążków na wieszaki...

A lustro będzie na ścianie. U jednej dziewczyny zaraz przy drzwiach jest takie miejsce, a u drugiej jest komin i z jednej i z drugiej strony komina dam drążki albo półki, a na kominie lustro.