Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Hejas

Elewacja cudo - co to za tynk? Kolor biały?

Odnośnie półek - popieram - 60 za głębokie. Gdzieś kiedyś czytałam, że na same składane rzeczy wystarczy 40-45cm, wys. 25cm.

My chyba też zrobimy głównie wieszaki - wzdłuż dłuższych ścian, a półki może pod skosem i na wprost. A u córki nie wiem - zobaczymy jak skos wyjdzie.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć:D

Nie nie biały kolor, ale jaśniteńki... Najjaśniejszy z palety Technitynku... Ale jak będziesz robić elewację to już zobaczysz na żywo, czy Ci się spodoba.

Jak tam Twój dach? dogadałaś się z p.Mariuszem? Musimy go ścignąć o Tę podbitkę naszą, żeby jakieś myszki albo inne ustrojstwa nie znalazły sobie domku w naszej wełnie....

Tak, ma wejść za jakieś 2 tygodnie. Aktualnie walczymy z zamówieniem - rynny na tapecie - chcielibyśmy kwadratowe lub jakieś zbliżone, ale ceny zabijają, więc zastanawiamy się nad ciągłymi.

Ja też myślę przyszłościowo nad jakimś złamanym białym, może w kierunku szarości albo może jakaś kość słoniowa, czy coś - żeby się okna ładnie odznaczały.

A jak cenowo wyszło - dobrze?

MAMUNIU!!!! GROŻĄ MI!!!! A jak tylko się przeprowadzę to całe forum na kawkę zapraszam;) I sama podam im adres:P:P:P

I żeby była mi jasność TEMAT MOICH ZDJĘĆ UWAŻM ZA ZAMKNIĘTY!!!!

No tak... temat zdjęć się zamknął..., ale za to temat imprezy się otworzył:p:lol2::p

Emm... Tak tylko dopowiem, że MoimSkromnymZdaniem to najlepszy tynk jest Si-Si ;) Czyli silikonowo-silikatowy. Bazą jest mieszanka silikonowa, a kruszywem wypełniającym jest pokruszony silikat. Dzięki temu tynk jest elastyczny, niepodatny na mech, łatwy w utrzymaniu czystości, a jednocześnie twarde kruszywo zabezpiecza przed gryzoniami, ptakami i innym tałatajstwem, które chciało by wgryźć się w ocieplenie ;)

Yuczka - jaką macie blachę do obróbek i na kominie - mat czy lekki połysk, w jakimś kolorze ral ? A może masz gdzieś dane co to konkretnie, bo wymyśliliśmy takie kombinacje rynnowo - blaszane, że głowa pęka - już prawie miałam wstępnie tą blachę obczajoną, a tu ktoś mi podpowiada, że matowa koniecznie... np. szary mat... :rolleyes: