yuka 29.08.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Cześć kochana:hug: Przeprowadzka.... Kolejny termin to koniec września. Mam nadzieję, że tym razem się uda, chociaż wszystko może się zdarzyć 17września mamy wesele więc caly weekend nam wypadnie (zresztą 8 października też i 29;)) A Klaudia ma urodziny w październiku i już jej obiecaliśmy, że imprezę z nocowaniem może zrobić więc nie ma co się opierniczać, tylko trza wykańczać Dzisiaj zadzwoniła pani ze sklepu, że nasza kanapa dojechała, a my nie mamy podłogi w salonie, żeby ją wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 30.08.2011 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Yuczka - pięknie Ci się udało wrzosowisko!! Doszło do siebie i wybujało jak szalone - no aż mnie zatkało! Jak będę już się przymierzać do swojego, to się zwrócę do Ciebie po wskazówki jeśli mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.08.2011 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Siostra u Ciebie jak w Ogrodzie Botanicznym ....... tylko za wstep nie trzeba placic .... ( jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.08.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Milek, w razie co służę jakimiś wskazówkami:DA tak między nami: to tylko zdjęcia;) Edytka, płacić nie trzeba, ale zachwycać się koniecznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.08.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No to sie zachwycam ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 30.08.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Eee tam zdjęcia - nie bądź taka skromna... A jak myślisz - bod brzozami dadzą radę (w słonecznym miejscu), czy lepiej nie ryzykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.08.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Myślę, ze spokojnie dadzą Edytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.08.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Yuczka to się "żeniom" u Ciebie na potęgę. Ja też mam wesele 29.10. a co do ogrodu to jest taki kolorowy i te smakowitości, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.08.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Hej Ilonko:DNo żeniom się, była posucha parę lat, to nadrobić trzeba:D:D:DDawno nie zaglądałaś kochana:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 U mnie dopiero malinki zaczęły owocować. Róże kuleją mi niesamowicie :/ Jakoś nie mogą się rozbujać. Ponadto ostatnio jedną mi zwierzogryz połamał, bo sobie galopadę urządził po ogródku... Poza tym chwast na chwaście chwastem chwasta pogania A, jeszcze miałem pierwsze owoce z nektaryny, ale jeszcze drzewko za słabe, więc nic z nich nie wyszło i musiałem je zerwać. Posadziliśmy też truskawki, ale jeszcze mizerniutkie krzaczki - dopiero się przyjmują. Poziomki za to nam odbiły bardzo ładnie i w przyszłym roku powinno być b. dużo owoców Ale róż zazdraszczam jak cholewka... Ale mam nadzieję, że nie zwiędną Ci od tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.08.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Martinezio, zdradzę Ci w sekrecie;) mój sposób na róże (i nie tylko;)) Wiosną robię gnojówkę z pokrzyw i tym podlewam co jakiś czas. Niestety, perfuma to to nie jest W tym roku ze względu na natłok innych prac dostały odżywki może 4-5razy... Maliny owocują już od dawna, tylko ja jak je przycinam (w tym roku na wiosnę, bo jesienią nie zdążyłam) to zostawiam kilka badylków, na których owoce wczesniej się zawiązują (już w lipcu) Sprawdziło mi się to przez 2 sezony więc będę praktykować dalej:D A truskawki mamy takie, które cały rok owocują, niestety w tym roku (akurat z tej odmiany) wymarzły podczas majowych przymrozków i pierwsze owoce są dopiero teraz (tzn. też jakoś od połowy lipca) A nektarynę swoją pryskałeś od grzyba wczesną wiosną? Bo ja "nie zdążyłam" i niestety jak się zorientowałam było już za późno i pomimo tego, ze kwitła, to z owoców nici:( Obiecuję sobie, że w przyszłym roku już przypilnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie pryszczyłem, bo dopiero na wiosnę tego roku sadziłem Sam się zdziwiłem, że puściła owoce i liczyłem się z tym, że raczej niewiele z tego wyjdzie. Trudno oczekiwać od drzewka owoców w tym samym roku, co posadzenie Dzięki za przepis na róże. Spróbuję z tego skorzystać, zwłaszcza, że pokrzyw mam za płotem pod dostatkiem Maliny też w tym roku posadzone i też będę je ciął tak, jak Ty W ogóle będę musiał duuużo poczytać o cięciu, bo czeka mnie formowanie koron w drzewkach owocowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.08.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 I proszę mi się nie śmiać A pokrzywy też na pomidory i cynie działają jak dopalacz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 01.09.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Yuczka Ty opowiedź więcej o tym zdarzeniu smiesznym na budowie co to wygrałaś konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.09.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Oj tam, oj tam;) przekleiłam z dziennika anegdotkę, jak to z panem elektrykiem ustalaliśmy gniazdka w kuchni i jadalni;) Późno było a nie miałam weny, żeby w barwny sposób opisać cos innego...A że tego dnia nikt nie napisał o żadnej śmiesznej historii (każdego dnia trwania konkursu miał być wyłoniony 1 zwycięzca) to stwierdziłam, że film i tak mam w kieszeni;) No i tym sposobem Redakcja ma mi przysłać "Nie lubię poniedzialku" i "Misia" Muszę im adres tylko podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Co do gnojówki z pokrzyw: Myślałam, ze to taki wiedźmiński wynalazek mojej matki, a tu proszę No i fakt- perfuma to, to nie jest... Co do malin- ojciec miał kiedyś prawie hektar. Zawsze czyścił jesienią, tzn. wycinał stare pędy, które owocowały w tym roku i zostawiał młode. On miał jeszcze system, że już wiosną, te które mają owocować dawał na brzegi, a młode pędy rosły sobie w środku nie przeszkadzając w zrywaniu owoców. Kwiaty boskie. A co to za hortensje na pierwszym zdjęciu- co to za odmiana? Bardzo fajnie wyglądają. MAtka mają zwykłe, pnącą i dębolistną, ale takiej nie ma. Mógł by być fajny prezent...(nie mam zamiaru wykopywać twojej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.09.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No mam nadzieję, ze mojej nie wykopiesz;)To hortensja kyushu (musiałam wujka g. zapytać jak to się pisze;)) tyle że prowadzona w formie drzewka. Ale ostatnio poluję na tąhttp://images.kurowski.pl/foto/Hydrangea_paniculata_Vanille_Fraise2.jpg Mijam codziennie po drodze i oczu oderwać nie mogę!!! (tzn tak mi się wydaje, że to ta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 03.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Yuka elewacja PIĘKNA!!!!!!!!!!!!! cudowny domek!!!!!!!!!!!!!!! SUPER! extra!!!! po prostu bardzo, bardzo, ale to bardzo mi się podoba!!!! Nie wspomnę o różach- boskie!!!!!!!! i innych kwiatach i krzewach!!! masz kobieto rękę do kwiatów!!! Jak ja ci zazdroszczę już tak cudownie zrobionego terenu wokół domu... zazdroszczę jak cholera Ps: ja ci się nudzi, zapraszam do mnie- też lubię róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.09.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Oj dzięki Martusia:hug: Co do róż: właśnie dostałam aktualną ofertę z Rosarium, czas uzupełnić kolekcję, kasa już dawno zarezerwowana;) odmiany wybrane, mam nadzieję, ze są tym razem dostępne te, które wybrałam:) A rękę do kwiatów to ma niesamowitą moja 4letnia córa:o cokolwiek by nie wsadziła to rośnie jak gupie nawet mocno zmaltretowane przy sadzeniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.09.2011 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (...)moja 4letnia córa:o cokolwiek by nie wsadziła to rośnie jak gupie nawet mocno zmaltretowane przy sadzeniu;) Jak się wreszcie zdecydujecie kiedyś do mnie przyjechać, to dam jej parę banknotów do zakopania:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts