Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

To się nazywa złośliwość rzeczy martwych:mad:

Ja właśnie musiałam podskoczyć do domu, bo dostawcy uwinęli się trochę wcześniej niż zapowiadali:) i nowa praleczka wtachana na miejsce:cool:

Zdjęcia będą, jak tylko będzie co pokazać:yes: Na razie rozglądam się za olejem do blatu..., bo lada chwila powinien być blat;)

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam na stronce i mają Beganity różne (takie płukane też i myślałam że taką masz, bo tak na fotkach wygląda, jakby była z posypką), więc pewnie dobrze pamiętasz :yes: Widocznie to nazwa popularna, tak jak nostalit - obecne w wielu firmach. Domyślam się, że cena związana z ilością? Sporo Wam chyba tego wyszło?

Widziałaś może jakieś płyty tarasowe u nich?

Płyty tarasowe też jakieś mieli (masz na myśli takie większe, tak?) Bardzo mi się takie podobają, ale ze względu na kształt naszego podjazdu w ogóle nie braliśmy pod uwagę. Na cenę kilka składowych wpłynęło;) ale wyjściowa też była niezła:yes: mieliśmy początkowo właśnie nostalit układać, ale ta bardziej mi się podobała, a droższa była o 2-3zł. Niestety sporo droższa robocizna:( Ale efekt końcowy bardzo mi się podoba:)

No ja zainwestowałam w kołdrę puchową z Ikei i niejako jestem skazana na ich poszwy...mogłabym niby skrócić 200x220 do Ikeowskich 200x200, ale komu by się chciało :D Póki co mam więc poszwy bawełniane. I tak mam wyrzuty sumienia, że je tylko! prasuję. Moja teściowa krochmali i oddaje do magla !!!

Zrewidowałam swoje poglądy na temat pojęcia wyprasowane...nagle okazało się, że piżam, t-shirtów, spodni dresowych syna nie trzeba prasować :D Waham się jeszcze nad pościelą ;)

Widzisz, wszystko zależy od podejścia do tematu:D

Gdybyś się wcześniej odezwała, to może zrewidowałabyś też poglądy na temat prania:lol2:

Najmniej pochłaniająca jest metoda opisana niegdyś przez Zenona Laskowika. Chodziło w niej o restauratorów, którzy nie piorą obrusów, tylko kładą na lewo, na prawo, na lewo, na prawo, itd. a jak już nie chce się odkleić, to stawia się karteczkę "zarezerwowane". I mucha nie siada... Z resztą nikt nie siada, bo już się nie odklei...

:lol2:

Metoda ta, oprócz oszczędności w zużywanej wodzie, detergentach i energii elektrycznej, zapewnia dodatkowo niezapomniane wrażenia olofaktoryczne :lol2:

Yeti, że co? Niepotrzebnie pralki kupowałyśmy? Podziel się wiedzą tajemną...:D

Już teraz i tak za późno - nie będę cię przecież dołował, że kasę w bło... tffuu... w pralkę zainwestowałaś (?):rolleyes:

Ale Yuka i Martinezio są chyba właśnie w trakcie "rewidowania poglądów", więc dodam tylko, że można jeszcze stosować takie metody jak: strzepywanie, wietrzenie i wykruszanie.

A gdy np. coś się wyleje, to bardzo przydatna może się okazać metoda maskowania. Trzeba tylko szybko (nim wyschnie) dolać umiejętnie substancji plamotwórczej i... namalować coś ładnego.

A tak na marginesie, byłem dzisiaj u znajomych, którzy doszli do wniosku, że mają kupę niepotrzebnych rzeczy tylko dlatego, że były w projekcie, albo dlatego, że "wszyscy tak robią, więc pewnie tak musi być";)

Mają np. dwie umywalki w łazience, przy czym jedna jest zapchana już od miesiąca i nie czują potrzeby jej odetkania.

Mają dwie łazienki, ale do jednej jeszcze nawet mydła i ręcznika nie przynieśli (mieszkają już ponad 2 lata), bo nikt do niej nie zagląda.

Mają też bidet, ale wolą korzystać z wanny... a w ogóle to wanna też jest niepotrzebna - wystarczyłby prysznic.:rotfl:

itd. itp. ;):lol2: