Martinezio 07.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hehe, ja tam rewidować niczego nie zamierzam, bo zasady u mnie już ustalone od dawna A co do końcowego zdania Yeti, to przypomniał mi się tekst z filmu "Kogel mogel" bodajże, gdy ktoś tam szukał strony, co by się udać za potrzebą i padło pytanie, czy jest łazienka w domu (bo wszyscy chodzili do wychodka na zewnątrz), na co Pani Kolska stwierdziła, że jest i owszem, o proszę - tu otworzyła graciarnię - jest łazienka. Dlaczego mieli by sąsiedzi gadać, że u Kolskich łazienki nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.10.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A to Polska właśnie - tylko u nas takie akcje można spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.10.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Yukuś powiedz mi, bo nie doczytałam, w jakim rozmiarze masz nową galę w kuchni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 U mnie wszystkie sprzęty zaczynają się sypać - w żelazku padł termostat i prasuje tylko na lnie (muszę na przemian wyłączać i włączać jak prasuję coś delikatnego ), zmywarka niedomywa i czasem trzeba ją kopnąć, żeby program zaskoczył, pralka dudni i wyjeżdża z wnęki... Modlę się, żeby wytrzymały jeszcze trochę, zwłaszcza zmywarka i pralka , bo takie jak bym chciała nie zmieszczą mi się w obecnym lokum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.10.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Yeti, obśmiałam się prawie do łez... Mila, to masz bata nad sobą i mobilizację do sprawnego budowania i szybkiej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Olguś - na razie nie mam parcia na przyśpieszanie i takie tempo jest dla mnie ok, ale zobaczymy jak to wyjdzie... Yuczka - a ile trwa ten mega szybki program? Mnie się marzy suszarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.10.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 "Jak coś trwa za krótko, to traci swój sens" :> Także uważajcie, co kupujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hehehe, dobre;) Ja mam (będę miała)3 łazienki... hmm... Ale życia bez wanny sobie nie wyobrażam;) A tak w ogóle Yeti, to pomyślalam, ze może po jakieś świerki gdzieś by skoczyć, myślisz, że nie za późno teraz? Martinezio, ja wychowałam sie na wsi i takie sytuacje jak w tym filmie to chleb powszedni:D Nawet do dzisiaj;) Karolinka, Nowa Gala u mnie na całej podłodze 60x60 poler, w holu tylko magma półpoler (ale też 60x60) jeszcze trochę i też się położy;) Mila, no ja też się modliłam, żeby pralka dotrwała do przeprowadzki (fakt, może datę przeprowadzki wcześniejszą planowałam i dlatego wcześniej padła?) Żelazko też już nie działa jak nowe (tzn, umówmy się, prasować prasuje i termostat działa, ale już jakiś czas temu zepsuła sie bardzo przydatna funkcja prasowania w pionie, a że to było już po gwarancji to nie naprawiałam. A było to mega wypasione żelazko, że pomimo pewnej eksploatacji nadal jest lepsze niż takie, na które mogłabym sobie w tej chwili pozwolić) A pralka moja ma 3 szybkie programy: 14, 30 i 44min:cool: Dzisiaj przed wyjściem do pracy wrzuciłam na ten 14min i on trwał AŻ 22min!!! Ale czyste wyciągnęłam:D Olguś, a Ciebie nic na razie nie moilizuje do przeprowadzki szybszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) Ja w sumie żelazko to chyba teraz powinnam kupić, bo później może się okazać, że mnie na żadne nie stać, a to padnie całkiem i będzie bieda... Faktycznie ta funkcja w pionie się sprawdzała? Prasowało to? Bo ja swoim kiedyś tak próbowałam (za czasów jego świetności ) na firance i niespecjalnie Fajny ten 14 minutowy program co trwa 22 minuty Edytowane 7 Października 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja prasowałam Klaudii suknię księżniczki na bal karnawałowy w przedszkolu:yes: Rewelacja to było, tylko ile to lat temu;)Edit: jakieś marynarki, zagniecenia na płaszczu czy coś, naprawdę się sprawdzało:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 To wezmę pod uwagę, ale teraz to chyba większość tych nieco lepszych ma tą funkcję w standardzie. Ech... jeśli chodzi o kwestię uzyskiwania efektu wyprasowanych (lub prawie) ubrań, taki duet widzę: fajna suszarka + żelazko ze stacją parową Tylko kto mi da kasę na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hmmm... niezłe... to od tej pory ja też o tym marzę A dotychczas to zmywarka była szczytem moich marzeń No nic, w totka grać trzeba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wiesz... ja po prostu kombinuję jak tu zmniejszyć stertę do prasowania i skrócić ten (znienawidzony zresztą) proceder... a ponoć ciuchy z niektórych suszarek nie są bardzo pogniecione - niektórych podobno nawet nie trzeba prasować - i to mnie moocno kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Też tak słyszałam, ale ja z kupnem suszarki to niestety będę musiała poczekać (i to pewnie dłuuuugooooo), chociaż miejsce w pralni jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.10.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Olguś, a Ciebie nic na razie nie moilizuje do przeprowadzki szybszej? Jeżu, ależ wszystko mnie mobilizuje. Tylko z kasą krucho...mąż w finansjerce robi, a tam kryzys Pani... Póki co robię rachunek sumienia i kombinuję z czego by tu zrezygnować, tzn. zamienić na tańszy odpowiednik. Po jaką cholerę mi 3 łazienki, toż to najdrozsze pomieszczenie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Oj, wiem coś o tym8)Dobra, spadam poprasować ciuchy na wesele na jutro:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Też tak słyszałam, ale ja z kupnem suszarki to niestety będę musiała poczekać (i to pewnie dłuuuugooooo), chociaż miejsce w pralni jest;) No - się wie - na pierwszy ogień pójdą niezbędniki, a takie fanaberie na szary koniec Jeżu, ależ wszystko mnie mobilizuje. Tylko z kasą krucho...mąż w finansjerce robi, a tam kryzys Pani... Póki co robię rachunek sumienia i kombinuję z czego by tu zrezygnować, tzn. zamienić na tańszy odpowiednik. Po jaką cholerę mi 3 łazienki, toż to najdrozsze pomieszczenie w domu U mnie jakbyśmy zrobili 3, to by każdy miał swoją - i było by to lekkie przegięcie... Dlatego będą 2. Ale nie kwestionuję potrzeby posiadania trzech i więcej przy większej rodzinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja słyszałam, ze łazienek powinno być n+1, gdzie n to liczba kobiet w domu... No, to u nas jeszcze jakaś by się przydała:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ee - ja w myśl tej zasady zrobię dwa natryski i jedną wannę i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja słyszałam, ze łazienek powinno być n+1, gdzie n to liczba kobiet w domu... No, to u nas jeszcze jakaś by się przydała:rotfl: Zgodnie z powyższą regułą u mnie jest idealnie Dwie "pełne" łazienki, czyli z umywalką, sedesem i wanną lub prysznicem to w domu raczej konieczność. Nawet przy małej rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts