Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Jezu, ja w przedszkolnych sałatkach słaba jeszcze jestem ;) ale stawiałabym na jakąś słodką, znając dzieci :D więc obie są świetne.

Co do TV to ja mam Cyfrowy Polsat, bo jakiś tam kanał sportowy czy cuś... minimini nie ma. Ale wiem, że Polsat się chwalił też jakimś internetem w pakiecie, no i kupili Plusa więc może jakoś tak ten internet "połączą". Teściu ma N od zarania. Na początku to była masakra, mało kanałów za rozsądne pieniądze, dekoder 3 razy sie psuł, ale teraz śmiga nieźle. Kurde nie pamiętam czy jest minimini, ale chyba tylko w Cyfrze +.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No jestem już:D

Blat bejcowaliśmy i malowaliśmy hol;)

Najpierw w kwestii sałatek: mała chce owocową, ale jak tak podchodzę do niej jak pies do jeża;) robiłam kilka razy i gorzkniała mi:( teraz wiem dlaczego:) Dzięki Atijka. Pewnie owocowych będzie kilka różnych, ale chyba też zrobię... Albo tą z przepisu Mili, robiłam podobną, tylko zamiast marchewki dawalam zawsze kukurydzę, czasami orzechy włoskie... Przez pewien okres to moja sztandarowa sałatka była;) Do rana pomyślę którą zrobić... Dzięki za pomysły

Olga, u nas co rok jest organizowany bal sałatkowy:D W zeszłym roku zrobiłam z tortellini, ale naprawdę najróżniejsze ludzie przynoszą:yes: A zajadają nie tylko dzieciaki;)

Tv by sie przydała na już, to samo internet... chyba w polsacie dają internet na próbę na 7dni... może spróbować? a tv to cyfra najbardziej mi odpowiada... tylko nieszczęsnego polsatu sport nie ma, a mój m. boks co piątek ogląda...

Ania, myślisz, że na mojej wsi bardziej cywilizowanie niż u Ciebie? Pewna nie jestem:no: Kiedyś musiałam maila wysłać przez bluconecta, to wsadziłam laptopa w samochód i dalej, pola szukać;)

W N-ce nie ma MiniMini - jest chyba tylko DisneyChannel. W C+ MiniMini jest na pewno. W Polsacie też nie ma - jest Cartoon Network, DisneyChannel oraz Disney Junior. Mini Mini jest też w UPC (mają najszerszy wybór kanałów dla dzieci z tego, co widzę).

Jeśli chodzi o internet, to polecam zorientować się, czy w okolicy nie ma jakiegoś indywidualnego dostawcy internetu drogą radiową w technologii 2,4 lub 5 GHz. Internet przez sat-kę jest mało wydajny, tak na prawdę, bo co prawda ściąganie może i idzie szybko, ale wszelakie wysyłanie informacji w świat (np. maila, czy nawet żądania otwarcia strony WWW) to jest już mocno spowolnione.

hej mnini mnini chyba jest w Cyfrze + ja mam to sprawdzę jak polecę do domu bo moja córa już wyrosła z lekka z tej stacji. Ale mi narobiłyście ochoty na sałatki a niech to licho. Co do neta jak dają na próbę to bierz i sprawdzaj ( ufaj i kotrntroluj) żeby potem niespodzianek nie było. U mnie na wiosce testowałam pleya i doopa brak sieci a w łodzi chulał I klasa.

Martinezio, UPC na wsi???? Na stronie pokazują, że nie ma zasięgu:D Mam jeszcze w granicy działki linię TP, może u nich podpytać? Cyfrę ma moja mama i wiem, ze jest minimini. Teraz mam spokój z kablówką, ale niestety, kończy się;)

Ilonka, ja wczoraj też ślinotoku dostałam jak czytałam te przepisy, chyba wyrwę się dzisiaj do przedszkola;) Ja zrobiłam w końcu z kurczaka i ananasa z podpowiedzi Milka;) (nawiasem mówiąc, niezła z marchewką, dla oka przyjemniejsza, tylko ja dorzuciłam jeszcze też kukurydzę)

Ania, myślisz, że na mojej wsi bardziej cywilizowanie niż u Ciebie? Pewna nie jestem:no: Kiedyś musiałam maila wysłać przez bluconecta, to wsadziłam laptopa w samochód i dalej, pola szukać;)

Tak sądzę, że bardziej. Ałtostradę macie bliżej to i zasięg pewnie i lepszy. Jak polsat remontował maszt, to też po okolicy za netem jeździliśmy ;-)

Blat bejcowaliśmy i malowaliśmy holhttp://forum.muratordom.images/smilies/wink-2.gif

O rzesz.... jak ja bym chciała malować hol i bejcować blat!!! Chociaż po ostatnim sprzątaniu kuchni przez mojego syna, nie jestem już taka pewna blatu drewnianego. Na wszystkich powierzchniach znajdowała się warstewka wody. Wyglądało jakby wpadł ktoś i polał wszystko szlauchem :D A na jaki kolor bejcujesz? Rozjaśniasz czy przyciemniasz? I na jakie drewno się zdecydowałaś? Super, że już finiszujecie :)

Milek, troszkę zostawiłam, ale i tak do przedszkola na degustację dotarłam;) Tak jak myślałam, owocowych sałatek było kilka (najfajniejsza z orzechami nerkowca-bardzo ciekawie smakowały te orzeszki)

Ania, fakt, ałtostradę to rzeczywiście blisko mamy;) Może faktycznie będą jakieś plusy tego? Kto wie?

Olga, blat dębowy, przyciemniamy, dzisiaj daliśmy drugą warstwę bejcy, a jutro zaczynam przygodę z olejem od rana. Nawet do pracy na tę okoliczność nie idę;) (może jeszcze tapetkę w sypialni uda się położyć, to łóżeczko mogłoby stanąć na miejscu;))

Fajnie ma - nie? Ja to w ogóle o takich pracach jeszcze nie marzę (no, może tak po cichu....) - całe instalacje przede mną. Mam stresa przed tym etapem:sick:

A przemyślałaś już wszystkie mniej lub bardziej potrzebne gniazdeczka, pstryczki-elektryczki i gdzie ma stanąć co w kuchni? My np. musieliśmy przesuwać o 20cm doprowadzenie wody, chociaż projekt wstępny (koncepcję właściwie) na etapie tynków miałam:o:

No coś Ty... jestem w polu...

Jakieś tam wizualki sobie wstępnie robiłam jeszcze przed kanalizą, ale w kwestii pstryczków to mam nadzieję, że mi Pan Robert trochę pomoże...?

Muszę zadzwonić i wstępnie zaklepać termin :yes:

A co Ci wyszło że miałaś przesuwane doprowadzenie wody? Lodówka z kostkarką? ;)

Hej Yukuś :)

Skręcam się z ciekawości jak czytam o tym Twoim blacie. Jak to mówią ciekawość to pierwszy stopień do piekła i od razu mnie pokarało. Weszłam sobie bowiem do Twojego dziennika w poszukiwaniu fotek blatu i co tam zobaczyłam? MALINY I TRUSKAWKI! Matko święta! Aż mnie zassało i ślinotoku dostałam. Zlituj Ty się nad nami i dopisz tam coś, wstawże zdjęcia, niech dziennik przeskoczy na następną stronę i te piękne maliny nie straszą nas w środku zimy, bo to przecież skrętu kiszek można dostać! :D

Pokaż nam blat Dziewczynko, czekamy... :D