Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie podziałki C+, to polecam rozwiązanie ze spliterem :) Mam u siebie we firmie takie rozwiązanie i śmiga jak ta lala :) Nic nie trzeba aktywować - wszystko biega bez problemu. Mam u siebie przewodowy splitter, ale to dlatego, że urządzenie jest na 5 piętrze, a jeden z dekoderów w piwnicy :D Do domu brałbym bezprzewodowy, bo to zawsze kabel mniej (w końcu mamy XXI wiek, więc czemu nie korzystać ze zdobyczy techniki? U mnie z okablowania to jest totalne minimum :D ).

Yuczuś - ale fajnie... ale ładnie... jasno... mniam http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif

czekam na drzwi suwane i będę się bezczelnie wpraszać ;)

Mam pytanko o pc - jak wyglądała sprawa papierkowa - mieliście odwierty już do pnb, czy później nanosiliście zmiany? Kto robił projekt odwiertów - firma, czy ktoś inny?

Yuczka, ja teraz mam 2 koralowe kanapy z tej tkaniny - jest rewelacyjna! Przy moich małych dziewczynkach, to naprawdę fantastyczne rozwiązanie. Nawet jak się równo brudzą, a potem coś się wyczyści, to nie widać plam, bo i tak "mini-włosek" układa się w różne strony. Problem miałam tylko wtedy, gdy moja mała Lenka niezauważona przez nas położyła na 2 godziny ociekający wodą dżinsowy kapelusik, który sama "uprała". Zaciek (z czystej wody) wlazł tak głęboko, że musiałam o pomoc prosić firmę z karcherem - przyjechali, wyprali kanapy i przy okazji biały dywan i znowu szalejemy. :D

Czekam na zdjęcia i kibicuję.

>>Martinezio, ja położyłem przewody wszędzie tam gdzie może to być potrzebne. Do kazdego tv koncentryk(w salonie 2), skretkax2, i przewodzik do splitera bo koszt przewodu w porównaniu z urzadzeniami bezprzewodowmymi (spliter czy moduł do tv) to ogromna róznica .Tylko ze to wszystko jest pod tynkami:)

Yuczka, ja teraz mam 2 koralowe kanapy z tej tkaniny - jest rewelacyjna! Przy moich małych dziewczynkach, to naprawdę fantastyczne rozwiązanie. Nawet jak się równo brudzą, a potem coś się wyczyści, to nie widać plam, bo i tak "mini-włosek" układa się w różne strony. Problem miałam tylko wtedy, gdy moja mała Lenka niezauważona przez nas położyła na 2 godziny ociekający wodą dżinsowy kapelusik, który sama "uprała". Zaciek (z czystej wody) wlazł tak głęboko, że musiałam o pomoc prosić firmę z karcherem - przyjechali, wyprali kanapy i przy okazji biały dywan i znowu szalejemy. :D

Czekam na zdjęcia i kibicuję.

Lidia o jakim materiale mówicie? Bo rozumiem, ze chodzi o obicia sofy i foteli? Wszelkie podpowiedzi cudownych maeriałów mile widziane - mam dwóch cudownych rozbójników w domu... ;)

Ja postawiłem na totalne minimum, gdyż nie przewiduję mieć więcej TV - tylko w salonie. Ponadto w XXI w. grzechem jest obstawać li tylko w kablach :) Technika bezprzewodowa idzie do przodu w takim tempie, że na prawdę nie opłaca się już teraz kablować wszystkiego, co tylko możliwe. Rozumiem, gdy ktoś potrzebuje b. rozbudowanej i narażonej na wysokie obciążenia infrastruktury, ale dla domowych spraw w co najmniej 90% nie jest to potrzebne :) Jak często korzystasz z nagrywarki TV? Jak często korzystasz z VOD? Korzystasz w ogóle z wideo-konferencji? Masz jakieś centrum danych, serwerownię na średniej wielkości serwery www z aplikacjami bazodanowymi? ;)

Ja mam 1 TV w salonie, komputer w gabinecie, małżowinka teraz sobie sprawiła laptoka, to dokupiłem access pointa WiFi. Z VOD na TV nie korzystam, bo nie potrzebuję (szkoda mi kasy na to ;)). SATki nie posiadam, a jeśli kiedyś sobie sprawię, to założę multiswitch-a, albo coś na stryszku, gdzie mam przygotowane miejsce na rozdzielnię :) Dodatkowo kabelki sieciowe puszczone do pokojów dziecięcych "na zaś", bo na razie wystarcza im komp. w gabinecie :)

I generalnie tak ma zostać - dzieci mają się rozwijać, a nie gnić przed kompem/TV.

Mobilny internet byłby OK, gdyby deklarowany transfer był osiągalny w rzeczywistości, nie było opóźnień w pingach i limitów danych. Pomijam już to, że jeszcze nie wszyscy operatorzy mają pokrycie siecią znacznej większości kraju. Aczkolwiek jest tutaj światełko w tunelu. Z dość dobrych źródeł wiem, że na rynku operatorów sieci szkieletowych GSM ma nastąpić drastyczna zmiana. Powstaną 2 konsorcja zrzeszające największe sieci GSM, które przejmą opiekę nad stacjami bazowymi. Dzięki temu ci operatorzy, którzy nie mieli do tej pory swojej sieci, a przystąpią do konsorcjum, będą mogły korzystać w 100% ze stacji danej sieci :) Pozwoli to na zwiększenie zasięgu (wspólna wymiana BTSów) przy jednoczesnym zmniejszeniu ilości stacji tam, gdzie jest ich za gęsto. Prawdopodobnie będzie to w przyszłym roku wdrożone, ale oczywiście nie ma na to oficjalnych źródeł ;)

Jeśli jeszcze upowszechni się technologia LTE, to Polska będzie miała szanse wejść do czołówki światowej w dziedzinie szerokopasmowego internetu :)

Czego sobie i Wam wszystkim serdecznie życzę, bo to będzie oznaczało obniżki cen dla przeciętnego Kowalskiego :)

To już wiadomo co się stało z orzełkiem;)

Cześć wszystkim:welcome:

Informuję, że:

1) przez dwa dni siedziałam w domu, bo dziecię me młodsze coś niewyraźne się zrobiło i nawet zagorączkowała, ale już jest ok:D Dzięki temu pomalowałam gabinet i garderobę, trochę pomieszkałam;), wytapetowaliśmy z m. wiatrołap i kilka takich drobiazgów jeszcze zrobiłam w tym czasie:yes:

2) Cyfra śmiga bez żadnego doładowywania czy aktywowania. Podobno tak kiedyś tylko było, teraz są 2 niezależne dekodery i 2 karty i hula, że hej:)

3) TPsa będzie nas podłączać:o Daliśmy zlecenie na sprawdzenie do 10mega i podobno ma pójść, jakoś trudno mi w to uwierzyć, ale może...

Kabelki u nas jakieś porozprowadzane są ale podobno n-ka na tym co jest by nie poszła... Nie pytajcie dlaczego, nie znam się;)

U mojej jednej córy w pokoju TV jest, u drugiej jest możliwość podłączenia, ale musi dorosnąć do tego czasu... Komputer też u starszej jest, podobnie jak był w mieszkaniu;) Mam nadzieję, że nadal będzie odpowiedzialną dziewczynką;) bo też wolałabym, żeby nie zgniła przed ekranem;)