Yeti 22.11.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No, masz rację, pierdyknę se jakie popiersie na balustradzie;) ...i koniecznie z okazałymi piersiami, żeby zagapieni spadający goście mieli się czego złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 22.11.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja to się nie znam;) Daj znać jak to będzie działać, bo sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.11.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) ...i koniecznie z okazałymi piersiami, żeby zagapieni spadający goście mieli się czego złapać Aaa... jak złapać, to może jakiego Zeusa:lol2: Cysiekh, mówisz, masz:) Edytowane 22 Listopada 2011 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 22.11.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Aaa... jak złapać, to może jakiego Zeusa:lol2: No coś ty, przecież dzieci masz w domu... - kształty muszą być krągłe, obłe - bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.11.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 To może jednak lwa jakiegoś??? Bo te dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 22.11.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A co? Bronisz im dostępu do sztuki? (...sztuki użytkowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.11.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Sztukę to mogą sobie w muzeum oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.11.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Odnośnie podziałki C+, to polecam rozwiązanie ze spliterem Mam u siebie we firmie takie rozwiązanie i śmiga jak ta lala Nic nie trzeba aktywować - wszystko biega bez problemu. Mam u siebie przewodowy splitter, ale to dlatego, że urządzenie jest na 5 piętrze, a jeden z dekoderów w piwnicy Do domu brałbym bezprzewodowy, bo to zawsze kabel mniej (w końcu mamy XXI wiek, więc czemu nie korzystać ze zdobyczy techniki? U mnie z okablowania to jest totalne minimum ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.11.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Yuczuś - ale fajnie... ale ładnie... jasno... mniam http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif czekam na drzwi suwane i będę się bezczelnie wpraszać Mam pytanko o pc - jak wyglądała sprawa papierkowa - mieliście odwierty już do pnb, czy później nanosiliście zmiany? Kto robił projekt odwiertów - firma, czy ktoś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.11.2011 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Yuczka, ja teraz mam 2 koralowe kanapy z tej tkaniny - jest rewelacyjna! Przy moich małych dziewczynkach, to naprawdę fantastyczne rozwiązanie. Nawet jak się równo brudzą, a potem coś się wyczyści, to nie widać plam, bo i tak "mini-włosek" układa się w różne strony. Problem miałam tylko wtedy, gdy moja mała Lenka niezauważona przez nas położyła na 2 godziny ociekający wodą dżinsowy kapelusik, który sama "uprała". Zaciek (z czystej wody) wlazł tak głęboko, że musiałam o pomoc prosić firmę z karcherem - przyjechali, wyprali kanapy i przy okazji biały dywan i znowu szalejemy. Czekam na zdjęcia i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 23.11.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 >>Martinezio, ja położyłem przewody wszędzie tam gdzie może to być potrzebne. Do kazdego tv koncentryk(w salonie 2), skretkax2, i przewodzik do splitera bo koszt przewodu w porównaniu z urzadzeniami bezprzewodowmymi (spliter czy moduł do tv) to ogromna róznica .Tylko ze to wszystko jest pod tynkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 23.11.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Yuczka, ja teraz mam 2 koralowe kanapy z tej tkaniny - jest rewelacyjna! Przy moich małych dziewczynkach, to naprawdę fantastyczne rozwiązanie. Nawet jak się równo brudzą, a potem coś się wyczyści, to nie widać plam, bo i tak "mini-włosek" układa się w różne strony. Problem miałam tylko wtedy, gdy moja mała Lenka niezauważona przez nas położyła na 2 godziny ociekający wodą dżinsowy kapelusik, który sama "uprała". Zaciek (z czystej wody) wlazł tak głęboko, że musiałam o pomoc prosić firmę z karcherem - przyjechali, wyprali kanapy i przy okazji biały dywan i znowu szalejemy. Czekam na zdjęcia i kibicuję. Lidia o jakim materiale mówicie? Bo rozumiem, ze chodzi o obicia sofy i foteli? Wszelkie podpowiedzi cudownych maeriałów mile widziane - mam dwóch cudownych rozbójników w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.11.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja postawiłem na totalne minimum, gdyż nie przewiduję mieć więcej TV - tylko w salonie. Ponadto w XXI w. grzechem jest obstawać li tylko w kablach Technika bezprzewodowa idzie do przodu w takim tempie, że na prawdę nie opłaca się już teraz kablować wszystkiego, co tylko możliwe. Rozumiem, gdy ktoś potrzebuje b. rozbudowanej i narażonej na wysokie obciążenia infrastruktury, ale dla domowych spraw w co najmniej 90% nie jest to potrzebne Jak często korzystasz z nagrywarki TV? Jak często korzystasz z VOD? Korzystasz w ogóle z wideo-konferencji? Masz jakieś centrum danych, serwerownię na średniej wielkości serwery www z aplikacjami bazodanowymi? Ja mam 1 TV w salonie, komputer w gabinecie, małżowinka teraz sobie sprawiła laptoka, to dokupiłem access pointa WiFi. Z VOD na TV nie korzystam, bo nie potrzebuję (szkoda mi kasy na to ). SATki nie posiadam, a jeśli kiedyś sobie sprawię, to założę multiswitch-a, albo coś na stryszku, gdzie mam przygotowane miejsce na rozdzielnię Dodatkowo kabelki sieciowe puszczone do pokojów dziecięcych "na zaś", bo na razie wystarcza im komp. w gabinecie I generalnie tak ma zostać - dzieci mają się rozwijać, a nie gnić przed kompem/TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.11.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Wyznaję ze skruchą, że należę do grupy okablowanych grzeszników..., moja wina,... ...ale do zgnicia dzieci przed kompem/TV też nie pozwolę Porównanie mobilnych internetów na kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Mobilny internet byłby OK, gdyby deklarowany transfer był osiągalny w rzeczywistości, nie było opóźnień w pingach i limitów danych. Pomijam już to, że jeszcze nie wszyscy operatorzy mają pokrycie siecią znacznej większości kraju. Aczkolwiek jest tutaj światełko w tunelu. Z dość dobrych źródeł wiem, że na rynku operatorów sieci szkieletowych GSM ma nastąpić drastyczna zmiana. Powstaną 2 konsorcja zrzeszające największe sieci GSM, które przejmą opiekę nad stacjami bazowymi. Dzięki temu ci operatorzy, którzy nie mieli do tej pory swojej sieci, a przystąpią do konsorcjum, będą mogły korzystać w 100% ze stacji danej sieci Pozwoli to na zwiększenie zasięgu (wspólna wymiana BTSów) przy jednoczesnym zmniejszeniu ilości stacji tam, gdzie jest ich za gęsto. Prawdopodobnie będzie to w przyszłym roku wdrożone, ale oczywiście nie ma na to oficjalnych źródeł Jeśli jeszcze upowszechni się technologia LTE, to Polska będzie miała szanse wejść do czołówki światowej w dziedzinie szerokopasmowego internetu Czego sobie i Wam wszystkim serdecznie życzę, bo to będzie oznaczało obniżki cen dla przeciętnego Kowalskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No, masz rację, pierdyknę se jakie popiersie na balustradzie;) na przykład takie? http://www.acala.pl/aaa/targi96.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.11.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 widziałam orła cień..... balustrada jakich mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.11.2011 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kicz dla bogaczy ktorzy przewaznie nie maja gustu ...... ( chodzi oczywiscie o balustrade ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.11.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To już wiadomo co się stało z orzełkiem;) Cześć wszystkim:welcome: Informuję, że: 1) przez dwa dni siedziałam w domu, bo dziecię me młodsze coś niewyraźne się zrobiło i nawet zagorączkowała, ale już jest ok:D Dzięki temu pomalowałam gabinet i garderobę, trochę pomieszkałam;), wytapetowaliśmy z m. wiatrołap i kilka takich drobiazgów jeszcze zrobiłam w tym czasie:yes: 2) Cyfra śmiga bez żadnego doładowywania czy aktywowania. Podobno tak kiedyś tylko było, teraz są 2 niezależne dekodery i 2 karty i hula, że hej:) 3) TPsa będzie nas podłączać Daliśmy zlecenie na sprawdzenie do 10mega i podobno ma pójść, jakoś trudno mi w to uwierzyć, ale może... Kabelki u nas jakieś porozprowadzane są ale podobno n-ka na tym co jest by nie poszła... Nie pytajcie dlaczego, nie znam się U mojej jednej córy w pokoju TV jest, u drugiej jest możliwość podłączenia, ale musi dorosnąć do tego czasu... Komputer też u starszej jest, podobnie jak był w mieszkaniu;) Mam nadzieję, że nadal będzie odpowiedzialną dziewczynką bo też wolałabym, żeby nie zgniła przed ekranem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 25.11.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Wielkie dzięki za info:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts