Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yuczka

umiesz dozować napięcie :bash:, rozochociłam się na maksa, zaczęłam mlaskać z zadowolenia , a tu wyrżnęłam nosem o drzwi do Pokoju Księżniczki i zaczęłam oglądać od nowa.

rozumiem, że dalej walczysz ze zdjęciami?

Ten kącik palacza to fajny, a schody , fiu , fiu....na schodach jakże piękna dekoracja ( do spożycia rozumiem ;)), tylko poręczy tam nie widzę :):)i powiedz mi , kochana, jak ci biedni palacze po kilku papieroskach?;)te kieliszeczki mam na myśli ;) dali radę wrócić na salony???

Podoba mi się Twój domek niezmiernie, ganiać się, w nim można, co?

A powiedz mi jak się sprawuje nowa gala.

Anuś:hug:

Po kolei: kącik palacza był rewelacyjny, ponieważ na stole też było "co neco", żeby o pustym żołądku i papieroskach nie być, nikt o dziwo nie miał problemu z powrotem "na salony";)

Schody bez barierki, bo to takie hmmm... "gospodarcze" schody (aczkolwiek przez pierwszy miesiąc służyły nam jak jedyne i wszyscy, łącznie z małą ksziężniczką biegali po nich)

Nie mam si,ly dalej walczyć z tymi zdjęciami:bash:, co chwilę zrywa mi połączenie (znowu modlę się, zeby tego posta wysłało;))

W domku ganiać się można, ale jest tak.... CUDOWNIE:D:D:D

Nowa gala super!!! Co prawda ja jej nie impregnowałam i mam w kilku miejscach ślady (np. farba, która za długo leżała (kropka farby dla ścisłości;)) coś mi chlapnęło (pewnie też przy malowaniu) na górze... Ale to naprawdę niezauważalne. I wystarczy tylko odkurzyć i jest pięknie!!! Zmywam różnie, ale przeważnie samą wodą, chociaż zdarzyło mi się i ajaksem jakimś w płynie, a takie najbardziej uporczywe plamy (np. od ołówka, aluminiowej poziomicy czy silikonu) szorowałam proszkiem ajax (najlepszy przyjaciel kobiety) I nie zauważyłam, żeby przestała się błyszczeć. Gdybym jeszcze raz miała wybierać, wybrałabym tak samo:yes:

A Ty jesteś tak samo zadowolona?

jest ok i wiesz co zauważyłam? Fajnie błyszczy jak co jakiś czas ją przelecę ta samą wodą co myłam panele np. z ludwikiem do paneli

Tylko fuga epoksydowa w kuchni to porażka. Kolega kafelkowy chyba nie miał z nią do czynienia i ma nierówną fakturę i na dokładkę nie wyschła całkowicie (24 h) jak przeszli po niej panowie od kuchni i inni ludkowie. Skutek: w paru miejscach jest nie do doczyszczenia ( jak to się pisze? ;))

A twoje gospodarcze schody są ładniejsze niż niektóre docelowe :)

Mnie na całe szczęście m. wybił z głowy epoksydową fugę:D:D:D Ja ją chciałam na całości dać!!! A tak mam tylko w łazienkach i niestety też nie jest gladziutka idealnie, a co się naszorowałam, żeby płytki z resztek wyczyścić, to już nie wspomnę!!!

Schody wiesz, że nie mogły być inne;)

Yuczka

jaki ten mój Śfagier mądry,taki mąż to jest jak skarb, a czemu mnie nie uprzedził??????;)

Emiluś

nie przejmuj się, ja mam jak Ty, z ta różnica, że nie chce od nowa budować tylko najlepiej przebudować to co mam i zmienić milion rzeczy z całym wystrojem włącznie:)

Yuczka , czy tobie doradzał jakiś magik od wnętrz , czy Ty sama taka zdolna?

Dzięki Atija - pokrzepiłaś moje biedne skołatane nerwy :D Ja przebudowę to już bym zaczęła - bo parę rzeczy mozna by przeciez przestawić albo po prostu inaczej zrobić (ale nie to że są złe, brzydkie czy coś, tylko ja juz tak mam:D - choc nie wiem czy jest sie z czego śmiać...) Na szczęście nie mam kasy (oby na razie:D) więc na kombinowaniu się na szczęście kończy, bo mężu do wszystkich diabłów by mnie wysłał:D

Yuczka, no jak u Ciebie pięknie;)

Parter to całkiem moje klimaty, jasno i przestrono, super.

Schody extra.

Łazienka dziewczyn- ja bym takiej nie zrobiła, ale u kogoś podoba mi się. Żywa, ciepła, energetyczna. Dla młodzieży nie może być w nudnych kolorach;)

Bardzo fajna ta garderoba w pokoju Julki. W ogóle jak to możliwe, żeby takie małe Księżniczki miały tyyyyyle rzeczy?

Ja do tej pory rozpakowuję worki z Kingi duperelami, matko, końca nie widać. W jej pokoju jest sporo miejsca, duża szafa, komoda, regał, a ja może połowę rzeczy dopiero wyjęłam. Nie mówiąc o tym, że sporo nie używanych wylądowało na strychu. Cały wolny pokój też będzie zapakowany jej rzeczami, szok;)

Ech teraz aby żeby szczęśliwie mieszkać i wszelkie problemy niech nas omijają.

Karolinka, tak teraz życzmy sobie szczęścia:D

Z rzeczami małej też w szoku jestem:o Najbardzie mnie zadziwiły zabawki:o Jest regał, dwa pudła na kółkach, wiele porozstawianych "luzem" na podłodze, dolne pólki w garderobie...

Płytki do łazienki wybierałam razem z dziewczynami (bardziej ze starszą;)) musiałam je tylko jakoś "poukładać" ale i tak ona zaakceptowała projekt. Z efektu jestem bardzo zadowolona i są tacy, którym ta łazienka podoba się najbardziej;) (chociaż ja wolę małą szarą)

Ilonka, czekam z utęsknieniem:hug:

Ten weekend mam tylko wyłączony, bo moja księżniczka 5 urodziny obchodzi i babcie, dziadek, ciocie, kuzynki, kuzyni... zapowiedzieli się z wizytą:) Część w sobotę, część w niedzielę, a część od piątku na cały weekend;)