Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Cześć,

Fajny dom budujecie, podoba mi się projekt, chociaż pierwsza pani architekt nie! Ogród macie już taki jakbyście tam mieszkali. Chyba muszę zaprosić Was na moją działkę:-P:oops:

Jeśli pozwolisz zostanę i się rozgoszczę:popcorn:

pozdrawiam

Witaj Mariomili w moich.... opisach:welcome: Zapraszam, miło nam będzie wszystkim jak zostaniesz na dłużej:D

Widzę, że prowadzisz dziennik, zajrzę wieczorem, poczytam:yes:

A tymczasem rozgość się u mnie i czuj się jak u siebie:popcorn:

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka gratulki chudziaka.

Bardzo ładny ogród ,u mnie jest taki tyci tyci od jednej strony od sąsiada co ma sad zapuszczony zarośnięty ,chciałam od niego się odgrodzić i posadziłam na jesień 50 tuji przyjeło się 48 i 1 skradli ,prze tujami mam tulipany ,narcyze ,serduszka ,lilie ,iryski i troszkę skalniaczków na przyszłość żeby się rozrosły bo będe robić oczko i chciałabym obsadzić skalniakami .Posiałam też łubin przez to ,że jest taki kolorowy chcę mieć taki wiejski ogród ,dlatego kupiłam też bez ,migdałka ,a od strony lasu nasadze sosen .

Witaj Renatamama:hug:

Z tego co piszesz to ładny ogród Ci się zapowiada:yes:

Ja niestety też mam od jednej strony sąsiada z zapuszczonym sadem i muszę się od niego odgrodzić, ale u mnie tujki odpadają, bo tam jest cień, Na części, która nie będzie bezpośrednio przed tarasem posadzę żywopłot z pęcherznicy, Rośnie to jak szalone, ładnie wygląda i ma jeszcze jedną zaletę: łatwo zrobić sadzonki;) więc wyjdzie stosunkowo tanim kosztem:yes: Ale cały czas brakuje mi koncepcji na część widoczną przez drzwi tarasowe a sąsiad wyjątkowo w tym miejscu śliczny śmietnik robi:mad: Resztki cegieł, jakiś gruz, deski, kamienie i chwaściory, które na zimę tragicznie wyglądają:evil:

Chyba zrobię tak jak poradziła mi Elfir, postawię jakieś ogrodzenie panelowe drewniane i cześć;)

(...)

Hihihih... A ja też pamiętam, że babcia miała w ogrodzie duuuuuzio łubinów i 3 piwonie- bardzo je lubiła, ja troszkę mniej bo dla mnie wyglądały jak takie baloniki z gumy i jak chciałam się w nich pobawić tio zawsze mnie wyganiała buuuuuuuuuuuu

Witaj kochana:hug:

Jak miałabyś ochotę pobawić się w łubinach ta wpadnij do mnie:D Nie krzyczę:D Nawet murarzom w sobotę pozwoliłam wpaść na ogródek po kwietki na wianek, a on mi TYLKO jeden łubinek urwał i to z miejsca, gzie było ich najwięcej, żeby jak najmnie śladów zostawić:jawdrop:Ale teraz już wiem o co chodziło... Pewnie też babcia go z tych łubinów wyganiała w dzieciństwie;)

(...)

I te kupki u Ciebie Yuka też mnię urzekły hihihhhh

No mnie to zdanie też urzekło:lol2::lol2:

(...)

O kurcię, dopiero doczytałam , że to już dziś Gratululuję :hug: i wiem, że teraz może rzadziej będziesz wpadać do FM,ale budowa będzie przez CIę pilnie strzeżona;) 3mam kciuki!!!!

DAWAJ YUKOWA EKIPO DAWAJ!!!!!!!!! CZEKAMY NA MURY !!!!

!

Wpadać będę zdawać relację:D I całkowicie popieram

DAWAJ YUKOWA EKIPO DAWAJ!!!!!!!!! CZEKAMY NA MURY !!!!

yuka:D:D

no proszę szczęściaro:D:D fajosko, że już działają. Foty regularnie proszę. a ten Twój ogród.... ech .. rozmarzyłam się. Szkoda,że u mnie zmysłu artystycznego za grosz:( ni mam żadnej koncepcji na ogród, wiem tylko, że musi być mało absorbujący, bo z czasem na pielęgnację krucho. i nie mam pojęcia jakie rośliny gdzie sadzić i co może rosnąć obok siebie a co nie...

Będę miała do Ciebie pewnie tysiące pytań jak już przyjdzie czas na ogród

yuka:D:D:D:D

ale się moje serducho raduje, że Ci tak pięknie domek rośnie:D:D

Twoi PM naprawdę dużo zrobili jak na jeden dzień,teraz to już póójjjdzieeee

Pamiętasz jak chciałam ściskać i wołać; budują mi domek, budują mi domek? teraz ściskam Ciebie i wołam budują CI domek, budują CI domek hi, hi ale się cieszę :hug::hug:

WoooooW:jawdrop: Siostra aaaaaaaaaaaale duuuuzio już stoi(że w sensie pustaków;)) Ja, normalnie WoW ale się cieszę- suuuuuuuper!

DAWAJ YUKOWA EKIPO DAWAJ, DAWAJ!!! Będę tak dopingowała, tio w miesiąc postawią ;)

buzia Niunia:hug:

aaaa i dzieczynki mi ucałować poproszę,noo :hug::hug::hug:

Siostra gratulacje do kwadratu ......... no ja nie moge , ale fajnie te czerwone pustaczki prezentuja sie na Twojej budowie :hug:, normalnie cudnie ......

super super super :hug:

Buziaki i sloneczka zycze :cool:

hej .

Yuka może zrób jak moja koleżanka przez cała dł ogrodzenia wsadziła różne krzaczki ,tamaryszek ,róże chinską ,pęchrznice ,kaline ,migdałka ,wierzby a przed tymi krzakami Hosty i żurawki . Ja od strony lasu posadze Sosny a przed nimi migdałka ,forsycje,bez ,wierzby ,chcę mieć rózne kolory bo będe patrzyć na to wszystko z kuchni i jadalni ,a między tym wrzosy i krokusy .

WoooooW:jawdrop: Siostra aaaaaaaaaaaale duuuuzio już stoi(że w sensie pustaków;)) Ja, normalnie WoW ale się cieszę- suuuuuuuper!

DAWAJ YUKOWA EKIPO DAWAJ, DAWAJ!!! Będę tak dopingowała, tio w miesiąc postawią ;)

buzia Niunia:hug:

aaaa i dzieczynki mi ucałować poproszę,noo :hug:

Siostra gratulacje do kwadratu ......... no ja nie moge , ale fajnie te czerwone pustaczki prezentuja sie na Twojej budowie :hug:, normalnie cudnie ......

super super super :hug:

Buziaki i sloneczka zycze :cool:

Dzięki dziewczynki Sistrzyczki kochane:hug:Trzymajcie kciukasy to będzie dobrze:yes:

Renatamama, pomysł fajny, tylko ja nie mogę zrobić takiego wielostopniowego żywopłotu, bo tak ok. 3 m od ogrodzenia mam już posadzone drzewka owocowe i nie chcę, żeby mi to wszystko weszło na siebie. Zrobię z tej pęcherznicy tylko wstawię 3 krzaczki zielonej, potem jeden bordowej diabolo i znów 3 zielonej itd... myślałam o tym, żeby częściej dać tą diabolo, ale wyjdzie tak pstrokato bardzo. Z tego zestawu, który u Twojej koleżanki jest ja bym ew. zrezygnowała z tamaryszka (bo ma zbyt rzadki pokrój i poza sezonem kwitnienia nie wygląda ciekawie :() oraz z migdałka (ten za to jest cudny, ale po kwitnieniu trzeba go "ostrzyc";) bardzo radykalnie i co roku będzie dziura w żywopłocie się robić) Ale ja się nie znam...:oops:

Za to to, co wykombinowałaś u siebie będzie super:D Może pomyśl jeszcze o czymś kwitnącym latem (krzewuszka, jaśmin, kolkwicja - tylko nie wiem czy pod sosnami nie będzie im za kwaśno- trzeba sprawdzić wymagania;)- ale wiesz, to mówię ja, laik ogrodowy:D)

Martinezio

:welcome: Witaj u mnie:hug:

Mam nadzieję, że SSO pójdzie szybko, tylko muszę pamiętać, że moich PM muszę wypuścić na inną budowę, jak tylko tam będzie można kopać, żeby fundamenty zrobili, bo w innym przypadku nie ruszą tam z budową do końca roku (mają niestety trochę podmokły teren a w tych warunkach...) Ale myślę, że będzie ok i się dogadamy :cool:

Pozdrawiam serdecznie i zaglądaj do mnie:D

Kurna ja Was podziwiam Dziewczyny:yes: ... mało , że znacie różne nazwy roślinek, tio jeszcze kojarzycie nazwę z wyglądem roślini....normalnie łołłłłłłł :eek: dla mnie to czarna magia- a tu patrz jaka dyskusja tematyczna.... łołłłł :eek:

podziwiam i pozdraiwam:hug::hug::hug: