Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Taka się czuję malutka wobec natury. Potrafi pokazać , kto tak naprawdę rządzi na tym świecie, co?

Wiem , że burza jest piękna, kiedyś nawet ją lubiłam, ale wtedy to nie ja byłam odpowiedzialna za dzieci i dom. A teraz po prostu boję się skutków w/w, połamane drzewa spadające na auto, pozrywane dachy, pożary. W czasie burzy moja szklanka jest od połowy pusta ;)

Upały, jakie upały?Idą? Naprawdę????Huuuraaa,

bo mi zimno tego LATA :mad:

Edytka Ty nie wołaj do siebie, tylko dawaj do nas, jeden bilet taniej wyjdzie :D A weź sobie wyobraź, wykarmić pół FM ;)

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taka się czuję malutka wobec natury. Potrafi pokazać , kto tak naprawdę rządzi na tym świecie, co?

Wiem , że burza jest piękna, kiedyś nawet ją lubiłam, ale wtedy to nie ja byłam odpowiedzialna za dzieci i dom. A teraz po prostu boję się skutków w/w, połamane drzewa spadające na auto, pozrywane dachy, pożary. W czasie burzy moja szklanka jest od połowy pusta ;)

Masz rację Aniu:yes: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;)

Ale natura ma siłę!!!

Upały, jakie upały?Idą? Naprawdę????Huuuraaa,

bo mi zimno tego LATA :mad:

Podobno od piętku mają być 30st:D:D:D Jak do Ciebie nie dotrą, to wiesz, gdzie Polska Centralna, nie?;)

Edytka Ty nie wołaj do siebie, tylko dawaj do nas, jeden bilet taniej wyjdzie :D A weź sobie wyobraź, wykarmić pół FM ;)

Chociaż te smakowite babeczki, rogaliki... Coś czuję, ze tym Edytki nie nastraszamy:no::no::no:

Ale u nas też mogłabyś popichcić:yes:

To kiedy zjeżdżasz?

Cześć, Yukuś :)

Przyleciałam na miotle tranzytem i zostawiam buziaki.

Ilonka, a jak masz w umowie to rozliczenie określone? My też powinniśmy rozliczyć kredyt do końca tego roku, ale możemy (i właśnie się do tego przymierzamy) napisać wniosek o prolongatę tego terminu - u nas jest tak, że po prostu można maksymalnie wydłużyć ten czas do 3 lat od daty podpisania umowy, więc mamy rok w zapasie. :)

Fajnie Ci Ilonka:D Wyjeżdżasz gdzieś? Bo ja w sumie.. można powiedzieć... też wakacjuję od poniedziałku;) To może na jakąś kawusię bym Cię zaprosiła?

I ja dołączam do startujących z odpoczywaniem od dzisiaj ;-)

U mnie jak zwykle - aktywne spędzanie czasu.

jadę na działkę i dalej budowlankę uskuteczniać, ponieważ odbiór musze zrobić koniecznie do 30 grudnia ( kredycik bankowy sie kłania)

Ilonka, a jak masz w umowie to rozliczenie określone? My też powinniśmy rozliczyć kredyt do końca tego roku, ale możemy (i właśnie się do tego przymierzamy) napisać wniosek o prolongatę tego terminu - u nas jest tak, że po prostu można maksymalnie wydłużyć ten czas do 3 lat od daty podpisania umowy, więc mamy rok w zapasie. :)

Cholera dobrze , ze ja nie na kredycie ..... bo z tego co piszecie to piorunem chalpe trzebaby bylo oddawac do uzytku , a mnie tak podoba sie to wooooolne budowanie ......

Edzia: e, no nie takie one wolne :p Uwierz mi - mam za płotem taką budowę, przy której Twoja zap......yla jak dziki wieprz :D Jak fundamenty zrobili zeszłego lata, tak w tym roku "już" mają narożniki domu wyciągnięte na 5 warstw H+H... Codziennie im przybywa pewnie aż ze 20 szt. klocków, normalnie :D

jadę na działkę i dalej budowlankę uskuteczniać, ponieważ odbiór musze zrobić koniecznie do 30 grudnia ( kredycik bankowy sie kłania)

To jeszcze troszkę czasu masz:)

Ja właśnie też kompletuję papiery do odbioru:D Jeszcze tylko geodeta mi został:yes:

Buziaczki Lidzia:hug::hug:

I ja dołączam do startujących z odpoczywaniem od dzisiaj ;-)

U mnie jak zwykle - aktywne spędzanie czasu.

Tzn. wybierasz się na jakieś gorskie wędrowki czy jakaś inna forma aktywnego wypoczynku?

Cholera dobrze , ze ja nie na kredycie ..... bo z tego co piszecie to piorunem chalpe trzebaby bylo oddawac do uzytku , a mnie tak podoba sie to wooooolne budowanie ......

Wiesz Edytka punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) Mnie cholera brała jak coś się przedłużało;)

Edzia: e, no nie takie one wolne :p Uwierz mi - mam za płotem taką budowę, przy której Twoja zap......yla jak dziki wieprz :D Jak fundamenty zrobili zeszłego lata, tak w tym roku "już" mają narożniki domu wyciągnięte na 5 warstw H+H... Codziennie im przybywa pewnie aż ze 20 szt. klocków, normalnie :D

Marti, ale działają systematycznie chociaż;)

Ja mam 2 sąsiadów "w budowie" jeden zaczynał równiutko z nami (koparka wjechała dokładnie co do minuty do nas i do niego) miał wprowadzić się na święta BN, (te minione;)) ale jeszcze coś dopieszcza i na razie nie mieszka, natopmiast drudzy zaczynali razem z AGPkami, czyli można powiedzieć pół sezonu przed nami... I dopiero SSO mają... W tym roku chyba nic nie zrobią, bo jakoś nie widać, żeby coś się miało dziać (i też im się nie spieszy, bo nie ma ich w kraju...)

Masz więc rację, Edyty budowa przy tych naszych sąsiadach to zapitala...;)

Yuczka u mnie nic sie nie przedluza .... ja po prostu mam tak rozplanowane :) ..... i zaplanowane .... do Stylka nie wprowadze sie wczesniej niz 2015-2016 .... w tym roku jeszcze Pan Plyteczka calosc Stylka i na zewnatrz cokoly dom i domek gospodarczy + taras + schody + wejscie do domu + miejsce na sklad drewna .... Pan Alarmowiec ... kompletny monitoring , alarm itp.itd. . Przylacz gazu do domu ( lipiec ) ,montaz urzadzen do ogrzewania i chlodzenia Stylka ( pazdziernik ) ..... Pan Stasiu malowanie wewnatrz + tynki wewnatrz ( listopad ) .... moze jeszcze skusze sie na kamien na scianie w wiatrolapie ( Pan Plyteczka ) , zobaczymy jak Braciakowi pojdzie ukladanie drewna w sypialniach .... i moze sufit w drewnie nad antresola ( ale to juz Pan od podbitki bedzie dzialal ) , po drodze drobnostki typu montaz armatury , kraniki , zlewiki itp. ..... na ten rok bylby koniec !!!!!!! .

Na przyszly 2013 ogrodzenie + wyrownanie terenu + podjazdy + sciezki ......

Edytowane przez Edyta M

Yuczka u mnie nic sie nie przedluza .... ja po prostu mam tak rozplanowane :) ..... i zaplanowane .... do Stylka nie wprowadze sie wczesniej niz 2015-2016 ....

Dlatego napisałam, że punkt widzenia zależy od punktu paczenia;)

A tak serio, to naprawdę chciałabym, aby u moich sąsiadów tak się wooolno budowało jak u Ciebie;)

Edyta, to witaj w moim klubie ;):lol2:.

Nie czekaj tylko zbyt długo, bo straszą

YETI, Wszelki Duch!!! Gdzieś Ty się podziewał, jak Cię nie było?

No u Ciebie też wzorowo ciągnie się ta budowa:P

Czy może już mieszkasz, a ja nic nie wiem:evil:

Edyta, to witaj w moim klubie ;):lol2:.

Nie czekaj tylko zbyt długo, bo straszą

Hejka

Czytalam o kolektorach ( we wtorkowej internetowej prasie ) ...... ale u mnie kolektory od poczatku w planach ( wszyslkie rureczki podciagniete som

;)do kotlowni i dalej na stryszek )

W razie , ze cos jestem GOTOWA NA WSZYSTKO :cool: ......

Dlatego napisałam, że punkt widzenia zależy od punktu paczenia;)

A tak serio, to naprawdę chciałabym, aby u moich sąsiadów tak się wooolno budowało jak u Ciebie;)

Yuczka moze bedzie sie tak budowalo juz niedlugo .... :eek: mysle , ze kryzys nie ominie Polski ..... i spowolni sie tempo budowy domow oraz mieszkan .....

Marti w tym SZALENSTWIE jest METODA

:popcorn: