Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Yuka pewnie jeszcze na działeczce imprezuje:wiggle:

Piekne masz kwiatki na działce, a z osami to nie odważyłabym sie nigdy ;)

Pozdrawiam

Hej mariomili :)

Masz rację, jak ładna pogoda to yukowa rodzinka na działce:cool:

a ten weekend był rzeczywiście bardzo udany i ze względu na pogodę, i ze względu na gości, którzy do nas dotarli (i których oczywiście wykorzystaliśmy do pracy;))

P.S. Niedługo powinny zakwitnąć hortensje bukietowe, już nie mogę się doczekać:cool:

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Echhh..... jak ja Ci zazdraszczam talentów ogrodniczych...

Róża jak marzenie, uwielbiam czerwone a wrzosowisko...? już widzę jak zakwitnie calusieńkie... będzie cuuudne. Zawsze miałam słabość do wrzosów, nie wiem dlaczego, ale jakoś mi się kojarzą tak romantycznie i smutno jednocześnie . Może pod wpływem książki Rodziewiczówny pt ' Wrzos"

fajnie że Twoja ekipa wraca. Jestem pod wrażeniem porządku w domku. To oni czy Wy tak wysprzątaliście?

Siostra Yuka :)

Hejka Kochana .... powiem tak na temat kwiatuszkow nie porozmawiamy , ale popatrzec zawsze jest milo jak ktos je pieknie pielegnuje ....

Zaciecia ogrodniczego nie mam ale ............. u mnie na balkoniku wisi sobie pomidorek ( tak tak wisi !!! ) w takim specjalnym pojemniku - doniczce i stara sie rosnac , rosnie pieknie ale niestety tylko ma 1 duzy owoc - zielony i zauwazylam ze " wykluwa " sie jeszcze jeden malutki . Niestety mieszkam na trzecim pieterku i pszczolki tak wysoko nie dolatuja :( , a kwiatuszkow bylo duuuuuuzo do zapylenia . Pewnie doleciala jakas jedna " zablakana pszczoleczka " i stad te 2 pomidorki :cool:. Moze na drugi rok ......

Buziaczki :)

cześć siostra:hug:

co ja mogę powiedziec, stęskniłam się łokrutniście:hug:..........

badzo fajowe wrzosowisko i róża git:)- pozazdrościć- ale nie będę zazdrościć, bo nie cem urzec ;) Domek zapowiada się wkróte w całej okazałości ;) czekamy, czekamy i cieszymy się, że PM-y powracają ;)

:hug::hug::hug:

ale wiesz Yukuś, może to i lepiej, że odczekujecie... bo Nam niby robią od A do Z bez przerw na inne budowy, ale to wg mnie powinno między etapami odstać, jak mniej więcej u Ciebie:) Niooo i choć wierzę, że Nasze Gumisie "dobrze zapipalają;)" to sądzę, że i tak powinny być przerwy! i o... :D

nie martw się NIunia:hug: wrócą na stałe i tak Wam prasną tą hawirrcię, że hohoooooh ;)

Niwa: te przerwy technologiczne to wymysł murarzy leniuchów ;) Beton po 24 h jest już na tyle twardy, aby można było na nim dalej budować. Żadne tam tygodnie. Tyle, że rozszalować konstrukcji typu strop nie można, bo nie uzyskało jeszcze pełnej sztywności, co jednakowoż nie przeszkadza w niczym budować, dopóki te stemple stoją.

Nie dajcie sobie wciskać kitów wymyślonych przez paproków bez rzetelnej wiedzy o betonie :>

Niwa: te przerwy technologiczne to wymysł murarzy leniuchów ;) Beton po 24 h jest już na tyle twardy, aby można było na nim dalej budować. Żadne tam tygodnie. Tyle, że rozszalować konstrukcji typu strop nie można, bo nie uzyskało jeszcze pełnej sztywności, co jednakowoż nie przeszkadza w niczym budować, dopóki te stemple stoją.

Nie dajcie sobie wciskać kitów wymyślonych przez paproków bez rzetelnej wiedzy o betonie :>

No Martinezio, pojechałeś po bandzie:eek::eek::eek:

Mogę zapytać skąd masz tak rzetelną wiedzę o betonie???? ;)

Według mojej wiedzy (a uwierz mi jest rzetelna) beton wiąże 7 dni, a PEŁNĄ WYTRZYMAŁOŚĆ UZYSKUJE PO 28 DNIACH!!! I nie jest to żaden wymysł murarzy paproków czy leniuchów. To, że jest twardy i można po nim chodzić nie oznacza wcale, że można na nim budować, stawiać ścianki, na których potem opiera się cała konstrukcja dachu. A tak na marginesie, nasz murarz wcale nie należy do leniuchów i według niego też można budować tak jak Ty mówisz. Ale pomimo tego, że tak się nasza budowa przeciąga wyraźnie powiedzieliśmy mu, że po zalaniu stropu MINIMUM 2 TYGODNIE przerwy musi zrobić. I jemu nawet to było strasznie nie na rękę:cool:

To jest tak, jak z niedogotowanym jedzeniem:) Głód zaspokoisz, żołądek będzie pełen, ale czy Ci nie zaszkodzi:confused::confused::confused:

ale wiesz Yukuś, może to i lepiej, że odczekujecie... bo Nam niby robią od A do Z bez przerw na inne budowy, ale to wg mnie powinno między etapami odstać, jak mniej więcej u Ciebie:) Niooo i choć wierzę, że Nasze Gumisie "dobrze zapipalają;)" to sądzę, że i tak powinny być przerwy! i o... :D

nie martw się NIunia:hug: wrócą na stałe i tak Wam prasną tą hawirrcię, że hohoooooh ;)

Nie, no ja wszystko wiem, tylko te przerwy nie w tym czasie co być powinny:) Ale cóż, na razie "wszystko zgodnie z planem" tylko ja chciałabym szybciej:)

Yuka

gdzie Tyyyy?

Znów w ogrodzie szalejesz? czy na urlop bez zapowiedzi wybyłaś?

Szczerze mówiąc na urlop nie mam ochoty nigdzie wyjeżdżać:) Najlepiej odpoczywam na działce:D:D:D Poza tym kasiorę trza zarabiać na hawirę, nie;)

Póki co, w ogrodzie tylko podlewam i cieszę się tym co kwitnie, zaczyna kwitnąć, owocuje.... Mamy już borówki amerykańskie, maliny, porzeczki, agrest....

Jest fajnie:D:D:D