Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytka, z tym podniesieniem scian to trochę śmieszna sytuacja wyszła, bo zawsze miało być min. 2,70. Któregoś ranka dzwoni PM i pyta, czy docelowa wysokość 2,65 będzie ok. Ponieważ my zaspani (6 z minutami), mówimy po krótkiej naradzie ok! Potem przemyśleliśmy sprawę i zaczęliśmy się wahać, czy jednak nie za mało.... I tak po jakimś czasie doszlismy do wniosku, że jednak mało.... Tyle, że wtedy już ściany wybudowane... ale to nic, najważniejsze, że nie przykryte i nie "zwieńczone" jeszcze:P

A roślinki... chciałabym umieć robić fajne zdjęcia, ale ani umiejętności, ani sprzętu nie posiadam odpowiedniego....

A na pomidora czerwonego poczekaj, myślę, że będzie warto;)

U mnie podniesienie parteru wyniknelo raczej z koniecznosci , w zalozeniu projektu wysokosc parteru to 2,75 ... wymyslilam sobie docieplenie posadzki na gruncie dajac zamiast 10 -cio ..... 20 -o centymetrowy styropian , wiec zeby nie ucieklo mi te 10 cm. wysokosci trzeba bylo podniesc domek i troche otwory okienne na parterze dac wyzej ..... Kolejna sprawa to ogrzewanie ( jak wiecie u mnie nadmuchowe bedzie ) pod sufitem parteru przy scianach beda zawieszone kanaly ( 25-30 cm ) ktore tez w jakis sposob obnizaja mi wysokosc ( beda one zabudowane plytami gk tylko na tym obszarze ktory zajmuja ) . Tak czy tak nad glowa bede miala 3 metry !!!!! ciesze sie powiem Wam ... jak napatrze sie tutaj jak niektorzy ludzie w swoich domach maja sufity na wysokosci 4-5 metrow to az dech zapiera ...... dobrze , ze mam taka mozliwosc poogladania na zywo niektorych rzeczy przynajmniej wiem co chce , a czego nie chce w domu miec ........ mam tutaj na mysli np. lazienki w czarnych plytkach ( piekne na wizualizacjach , ale czy ktos widzial jak wygladaja takie plytki kiedy kapiesz sie kazdego dnia ... )