yuka 27.04.2010 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam dziewczyny z rana:rolleyes:Na dobry początek dnia:http://i41.tinypic.com/4l6e00.jpgA teraz odpowiadam: nika3077 nasz projekt to S5 z pracowni s&o projekt (www.soprojekt.pl) w lustrzanym odbiciu. A parapet właśnie coś takiego!!! Tylko u mnie nie będzie na rogu.atija tulipany powoli zaczynają się rozwijać... ale zła jestem na nie i na cały ten zestaw, który kupiłam w centrum ogrodniczym. Według zdjęcia na opakowaniu miały być ciemnoróżowe, prawie fioletowe a kolor, który powoli z pączka się wyłania to czerwony!!! Czerwone zwykłe tulipany, to ja mogłam sobie w markecie po 20 gr za cebulkę kupić!!! Kolejny zonk to narcyzy... Miały być białe z różowym środkiem, a są.... zwykłe żółte:evil:No ale nic to, najważniejsze, że kwitną i wiosnę dzięki nim widać.... A swoją drogą zastanawiam się, czy ich nie zareklamować, na szczęście opakowanie zostawiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 27.04.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej Juka, a jak postępy budowy? Ogród piękny, ale mury też pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.04.2010 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej Juka, a jak postępy budowy? Ogród piękny, ale mury też pokaż No przecież pokazałam w bombowym poście Tylko, że u nas z murów, to są ściany, ale.... fundamentowe:lol2: Nie to co u Was, tempo zawrotne!!! Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.04.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ech... yuka ty to wiesz jak koleżanki ugościć. A co do tulipanów, to jesteś bogatsza o jedno doświadczenie- gdzie nie kupować cebulek;) Mimo ,że nie takie jak chciałaś kochaj jak swoje a będą pięknie rosły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.04.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Dzięki za rady!!! No cóż, jak się nie ma co się lubi.... Pewnie, że je już kocham. A swoją drogą, wiedziałam, że w związku z budową naszego wymarzonego domu będę musiała iść na jakieś kompromisy, ale żeby od razu tak na starcie??? I to w sprawie koloru tulipanów i narcyzów:eek: A swoją drogą, szkoda, że to nie ten zestaw z opakowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 28.04.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Tak, masz rację Yuka. Zdjęcia są podobne: i tu i tu puste pole :) Niedługo Cię dogonię, bo wczoraj coś drgnęło z naszymi WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Super, trzymam kciuki za szybkie PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.04.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Ja też trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 03.05.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) Hello Yuka,No wiec jeśli chodzi o rozwiązanie ''zboczonej'' zagadki to mamy 3 typy:Typ Krzyska:1. Schodki Typ Ani1. Podsypane fundamenty od zewnątrz2.Długaśne niebieskie rury3.Schodki Jaka odpowiedz?? Edytowane 3 Maja 2010 przez cysiekhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.05.2010 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Cześć Jak widać quiz trudny nie był... Oboje zgadliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.05.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ale... zaraz, zaraz, jakiej zboczonej zagadki:jawdrop:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 03.05.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Zboczonej miało być w '' '' Juz poprawiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.05.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ok A chodzi o schody oczywiście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.05.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Piękna wiosna zawitała do Twojego ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.05.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Taka pochwała i to z ust samej królowej... Dziękuje Moniu:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 05.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Ale masz już tych warzywek no no no. A ja to nawet nie mam jeszcze darni zdartej ani ziemi przekopanej a gdzie jeszcze wysianie....................W lesie jezzzdem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.05.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam i przymrozków już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 hej to chyba jedyny dziennik który czytam, wspólnie budowany przez rodzinę, a nie robotników (no są, ale nie tylko oni)... Kiedyś moja mama ze swoimi rodzicami i braćmi budowała dom.. Teraz opowiada mi o każdej cegle i jej historii, o tym jak nie było tam jeszcze światła i jak taczkami jeździła - ona - kobieta! A ja słucham tych opowieści choć stara baba jestem i myślę sobie, że ten ich dom to kawał wspólnej tradycji.. na całe pokolenia.. I u was jest podobnie. Powiem ci z doświadczenia - takie wspomnienia są później na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.05.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Ohhh PaniSmith... Pięknie to napisałaś... I choć stara baba jestem to wzruszyłam się.... Faktycznie, dużo pomaga nam rodzina i za to wielkie dzięki... Brakuje tylko wśród nas kogoś mi bardzo bliskiego... Mój tato zmarł w styczniu ub. roku. Miał tylko 57 lat... Wiedział, że będziemy budować, ale nie doczekał rozpoczęcia...:-( Rozkleiłam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.05.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam z rana Wczoraj wieczorem miałam jakiś taki nastrój... nostalgiczny Ale już odpiszę tak "normalnie" PaniSmith To, że mnie wzruszyłaś, to szczera prawda:), a to że sami budujemy, to tak trochę na wyrost powiedziane... Wiesz, są prace, których tak na prawdę nie jesteś w stanie sprawdzić czy są dobrze wykonane, musiałabyś i tak spędzić na budowie cały dzień. Do tych prac należy właśnie to, co myśmy sami robili, czyli izolowanie fundamentów i zagęszczanie piasku. Jak czytam, że izolowane fundamenty są tylko jakimś gruntującym mazidłem (a ponieważ sama izolowałam wiem, że grunt to się bardzo łatwo i szybko rozprowadza gorzej już z właściwym preparatem izolującym) ale i tak są czarne, to nie chciałabym tak mieć u siebie. Włożyłam w to sporo czasu i serca ale podejrzewam, że fachowcy tak by nie zrobili. Podobnie sytuacja ma się z zagęszczeniem piasku. Mamy pod nosem budowę gdzie wszystko robi firma i zagęszczanie wyglądało tak: zasypali do samej góry, rozprowadzili kanalizację, a potem taką małą zagęszczarką ok 100kg "zagęścili" sam wierzch... U nas zagęszczanie odbywało się warstwami, a zgęszczarka, którą wypożyczyliśmy miała 220kg!!! I jestem pewna, że zagęszczenie jest w porządku. Nie twierdzę, że wszyscy fachowcy idą na łatwiznę i niektórzy rzeczywiście przykładają się do swojej roboty, ale u nas to co za chwilę będzie przykryte mam pewność, że jest wykonane dobrze a jeżeli faktycznie są jakieś niedociągnięcia to będę mogła mieć w przyszłości pretensję tylko do siebie... Dodatkowo mogliśmy sobie na to pozwolić, bo nasz Pan Murarz i tak nasz dom ma budować jako trzeci w tym roku, a zrobił fundamenty tylko dlatego, że u nas jest glina i latem jak będzie sucho (jak będzie;)) to będzie bardzo ciężko szło to kopanie... Następną rzecz, którą zrobimy sami to kanalizacja, ale tutaj to już z czystej oszczędności. Fachowiec robociznę wycenił nam na 1600zł plus materiały:jawdrop:... No, to się rozpisałam Miłego dnia wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts