Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siostra :hug:

Wczoraj już poszłam od kompa, ale za to dziś takie zdjęcia, noooo super.Więźba już jest i kominy i szczyty też i okna ....hurraaaa :wiggle::wiggle:

Bardzo się cieszę Twoją radością. Pamiętam jak sama podskakiwałam w pracy z niecierpliwości, żeby jechać zobaczyć jak montowali moje.:D

Obiecaj, że zrobisz fotki całej chałupki z oczętami.

Wiecie, ten dzisiejszy wypadek.... to było w moich rodzinnych stronach....

Tak bardzo mi przykro. Bardzo dobrze wiem co czują rodziny tych którzy zginęli. A dziś identyfikacja. To jest okropne przeżycie. Swego czasu też przez to przeszłam:(:cry:

A domek prezentuje się przepięknie.Kiedy wchodzą dekarze?

Moja budowa dziś mnie przygnębiła. Dotarło do mnie jaki ogrom prac przed nami. A sakiewka się kurczy niemiłosiernie.

To zupełnie tak jak ja :yes:

Okienka super - jak ja bym już chciała być na tym etapie... ehh...:rolleyes:

Dzięki za privka - odskrobnęłam

Milek, nawet się nie obejrzysz, a będziesz na tym etapie:) Jeżeli murarz wejdzie na wiosnę, to wierz mi, 2m-ce i pora na dekarzy będzie

Privka zaraz looknę;)

Hej Yuka,

Ale super wygląda twoja willa :wiggle:Szybko działacie, fajnie że ocieplenie możecie sami zrobić, można na tym zaoszczędzić. Okna jak się nie mylę masz w kolorze złoty dąb lub zbliżony - obustronny?

Masz już wybrany kolor elewacji?

Pozdrawiam

Hejka Mariomili:) Wieki Cię u mnie nie było:no:

Willa, taaaa:P

Okna to orzech, kolor obustronny, a z elewacją to jeszcze do końca nie wiem:rolleyes: Myślę o jakiejś śmietance ze wstawkami z kamienia (szarego? grafitowego?) Ale to pieśń przyszłości, bo na razie tylko zaciągniemy klejem i niech osiada, niech popęka co ma popękać, a w przyszłym roku zrobimy kolorek. Na ociepleniu fakt oszczędności podwójne: po pierwsze teraz na robociźnie, po drugie potem (mam nadzieję) przy ogrzewaniu. M. stara się tak robić, żeby wyeliminować mostki... a ja to w ogóle mam hopla na punkcie energooszczędności;)

Tak bardzo mi przykro. Bardzo dobrze wiem co czują rodziny tych którzy zginęli. A dziś identyfikacja. To jest okropne przeżycie. Swego czasu też przez to przeszłam:(:cry:

A domek prezentuje się przepięknie.Kiedy wchodzą dekarze?

Moja budowa dziś mnie przygnębiła. Dotarło do mnie jaki ogrom prac przed nami. A sakiewka się kurczy niemiłosiernie.

Atijka, dekarze i cieśle to u mnie ta sama ekipa, nazywam ich panami dachowcami;) W zwiąku z tym jak tylko uporają się z więźbą to zaczynają kłaść folię, łaty, kontrłaty..... no i dachóweczkę;) Termin zakończenia prac mamy ustalony na 20 października, ale szans na wyrobienie się w terminie to ja nie widzę:no::no::no:

A czym Ty się kobieto zamartwiasz??? Jesteście zdrowi, jesteście razem, to jest najważniejsze!!! Razem podołacie wszystkiemu!!! Sama dobrze wiesz, że pieniądze to nie wszystko. Głowa do góry:hug::hug::hug:

Edytowane przez yuka

Ja podobnie - chciałabym jak najlepiej ocieplić, żeby mostków nie było (choć z zachowaniem zdrowego rozsądku :rolleyes:)

- zastanawiam się na przykład dość poważnie nad zasypaniem fundamentów (lub chociaż części - dajmy na to pod garażem...) piaskiem poliuretanowym, który oferuje Pigeon za free. Kilka osób zastosowało ten pomysł, ale nadal się waham. Co o tym myślisz?