yuka 13.10.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja podobnie - chciałabym jak najlepiej ocieplić, żeby mostków nie było (choć z zachowaniem zdrowego rozsądku ) - zastanawiam się na przykład dość poważnie nad zasypaniem fundamentów (lub chociaż części - dajmy na to pod garażem...) piaskiem poliuretanowym, który oferuje Pigeon za free. Kilka osób zastosowało ten pomysł, ale nadal się waham. Co o tym myślisz? Pierwsze słyszę??? Co to takiego ten piasek poliuretanowy? Ale tak na zdrowy rozsądek to dlaczego pod garażem? Jeżeli ma to mieć lepsze parametry, to może warto pod domem. A jak wysoko masz poziom wód gruntowych, czy nie będzie problemu z podciąganiem kapilarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Rozumiem , że miało być Pieniądze to nie wszystko a pamiętasz polski film o tym tytule? Tam w jedne scenie był slogan na ścianie. Piniondze to nie wszystko, ale wszystko bez piniendzy to jest h....j Dobrze, że Ciebie mam. Po moim dołku nie ma śladu :wiggle: No tak miało być, a jak było? A na filmie tak się uśmiałam, byłam wtedy z m. w kinie (ehhh, studenckie czasy...) ijeden gość, który siedział przed nami miał tak zaraźliwy śmiech, że my po prostu rechotaliśmy i z niego i z filmu. Jeden z lepszych wypadów do kina:D:D:D EDIT: hehehe no rzeczywiście odwrotnie wyszło;) ale już poprawiłam. A Ty zawsze wiesz, co mam na myśli;) Edytowane 13 Października 2010 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.10.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 My oglądaliśmy w domu, kilka razy i nadal go lubię. A co tam na daszku słychać? Panowie dachowcy coś działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Działają (podobno;))Dzisiaj nie byłam, m. styropianował, a ja pracować musiałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Taaa, znowu wyszło nie tak, jak miało być.... Wygląda na to, że to ja pracowałam, a m. nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Twój chłop też Skarb! Coś mi się zdaje, że dużo różyczek kupisz za zaoszczędzoną gotówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nic się nie martw, ja rozumiem o Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Atija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Pierwsze słyszę??? Co to takiego ten piasek poliuretanowy? Ale tak na zdrowy rozsądek to dlaczego pod garażem? Jeżeli ma to mieć lepsze parametry, to może warto pod domem. A jak wysoko masz poziom wód gruntowych, czy nie będzie problemu z podciąganiem kapilarnym? To pozostałość po produkcji sztywnych pianek PUR. Parę osób z forum stosowało to u siebie na budowie, między innymi także do zasypania fundamentów (np HenoK). Pigeon sposób zasypywania opisał i opatrzył fotkami w swoim dzienniku. Ja bym chciała pod całością, ale się trochę boję o dokładne zagęszczenie, choć ci co mają nie narzekają na posadzkę. Ale że jestem niepewna, to kombinuję że może chociaż garaż - bo jakby coś siadło, to najmniej szkód - tam nie będzie podłogówki. Zawsze to lepsza izolacja - garaż nie będzie ogrzewany, a ma być tam wodomierz. Jeśli chodzi o wodę, to ponoć nienasiąkliwy, ale gdyby nawet - u mnie nie ma wody. Podobno do 60 metrów - potwierdzone przez wszystkich sąsiadów (co wcale mnie aż tak bardzo nie cieszy - ze studnią do kwiatków się pożegnałam i warunki do kolektora od PC liche... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Hmmmm.... brzmi nieźle... Ale garaż jest narażony na największe obciążenia (tzn. podłoga;)) Ale jeżeli ludzie mają i sobie chwalą, dodatkowo możesz mieć za free.... chyba warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 No kusi... tylko że ja tchórz jestem... masz privka jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.10.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 już odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.10.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 już przeczytałam nic prostszego... wydrukuję sobie coby nie pokręcić, a przynajmniej zminimalizować pokręcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.10.2010 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Hejka Siostra Domek fajnie sie prezentuje ..... wiezba cud miod .... i okna super . Czekam na Twoja dachoweczke ..... z czapka na glowie domek wyglada juz tak jakos MILUSIO .....:hug: Pozdrawiam cieplutko i pogody nam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.10.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Edytka, witaj:hug: Widzę, że wróciłaś z dalekiej podróży;):yes: Nie zostawiaj już nas na tak długo, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.10.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Milek, mam problem z wysłaniem pw do Ciebie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.10.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dobry wieczór i dobranoc:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.10.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dobry wieczór:D Spać już idziesz? A ja nowe fotki wstawiłam.... Ale to jutro zobaczysz;) :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Pokasowałam trochę, powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.10.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ok:)Poszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts