Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W dzienniku nic nie ma.... Chodzi mi o okna połaciowe w pokojach na górze. Tak jak pisałam są to pokoje dziewczyn. Duuuże pokoje;) W każdym jest ściana szczytowa i okno 180X150. W projekcie są jeszcze po 2 okna połaciowe w każdym pokoju. Po podłodze te pokoje mają prawie 40m. Wydzielone w nich będą garderoby. I teraz one są już dobrze doświetlone.... I zastanawiam się, czy te połaciówki dawać:rolleyes: Są już kupione.... (od ponad roku;))

Hmmm. miałam podobny dylemat i szczerze powiem , że nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję. Pokoje moich dzieci też są na szczytowej ścianie i w niej właśnie każdy pokój ma drzwi balkonowe 155 X220 . Mało tego ta ściana jest od południa. Zadecydowałam , że okien dachowych nie będzie. Jedno miałoby słonko bladym świtem prosto na łóżko, a drugiemu latem zachodzące słonce tak by nagrzało, że nie wiem jakby tam się dało spać. Dodaliśmy jedno okno połaciowe tylko w naszej sypialni, ale tam jest zwykłe okno 150X150 od północy i trochę ciemnawo było,. Tak naprawdę to chyba dopiero jak zabudują poddasze będzie widać czy to była dobra decyzja. No i nasze pokoje są duuużo mniejsze. Mają po około 16 m2, jeden mniej a jeden więcej.

Nie wiem , czy Ci jeszcze bardziej nie namieszałam. Powodzenia i podejmij ta własciwą decyzję. Dużo zależy tez czy lubisz bardzo jasne pomieszczenia.

Super super super ale masz ludzi na budowie ,a praca idzie jak burza ,mąż jutro u nas rozkłada rury do odkurzacza centralnego ,dziś był u nas nowy hydraulik znajomy mnie wkurzyl od piątku mówił jutro jutro i to miał robić za pieniążki nie za darmo wkurzyłam się zadzwoniłam do innego pana umówił przyecał po pracy z nami porozmawiać ,porozmawialiśmy o różnych rzeczachnp; solary, doradził rekuperator bo zauważył ,że mamy w stropie dziury zostawione na rekuperator ,ma nam zrobić projekt na czwartek a we wtorek zacząć prace oczywiście jak nam się cena spodoba obliczy i poda z projektem ,pan pochwalił naszą budowe ,że dawno takiego porządku nie widział i tak przemyślanych rozwiązań .Od przyszłego tygodnia wchodzi tynkarz ,Elektryczy kończą w piątek .

Pewnie tak, tylko pamiętaj o jednej ,wydaje mi się , bardzo ważnej sprawie. Budujesz dom , nie po to , żeby podobał się sąsiadom. Tylko po to , żeby był dla Was wygodny. I taki jak lubisz. Rzeczywiście te pokoje u Ciebie są wielkie, to może warto dać te okna, skoro już są kupione. Poszukaj plusów i minusów. ( czy jeden student AWF wystarczy do mycia;) )

Pewnie tak, tylko pamiętaj o jednej ,wydaje mi się , bardzo ważnej sprawie. Budujesz dom , nie po to , żeby podobał się sąsiadom. Tylko po to , żeby był dla Was wygodny. I taki jak lubisz. Rzeczywiście te pokoje u Ciebie są wielkie, to może warto dać te okna, skoro już są kupione. Poszukaj plusów i minusów. ( czy jeden student AWF wystarczy do mycia;) )

Ale tu nie chodzi o sąsiadów, tylko o widok z mojego ogrodu:) Z tej strony na każdym skrzydle po jednym oknie, mniej więcej na środku połaci plus okno na pewno będzie na tej małej części (to hol na górze)

IMG_7523a..jpg

To masz odpowiedź. :)Faktycznie jakoś pusto na daszku będzie z jednym oknem. A na nagrzewanie znajdziesz sposób. są już cuda niewidy ( rolety takie i siakie)

A co na to Twoje dziewczynki, młodsza może nie mieć zdania, ale starsza pewnie wie, czy chce okno dachowe czy nie. Dla nastolatki to takie romantyczne, patrzeć z łóżka na rozgwieżdżone niebo :)