yuka 26.10.2010 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Cześć Lidzia:D Mam nadzieję, że tempo się utrzyma:)Byłam dzisiaj na budowie..... hmmmm... jestem taka szczęśliwa, że mam ochotę jak Atijka kiedyś skakać i wołać "budują mi domek, budują mi domek"!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No to już. BUDUJĄ CI DOMEK , BUDUJĄ CI DOMEK http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif A już niedługo będą wykańczali :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No proszę, wchodzę na FM a Siostra już w pogotowiu:Dhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A opiszesz panów w uniformach? A może nawet pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Panów w uniformach nie cyknęłam;) Ale za to mam dylemacik, pomożesz? Edytowane 26 Października 2010 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Co jest na rzeczy? Służę radą i pomocą . Mam lecieć do dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 W dzienniku nic nie ma.... Chodzi mi o okna połaciowe w pokojach na górze. Tak jak pisałam są to pokoje dziewczyn. Duuuże pokoje;) W każdym jest ściana szczytowa i okno 180X150. W projekcie są jeszcze po 2 okna połaciowe w każdym pokoju. Po podłodze te pokoje mają prawie 40m. Wydzielone w nich będą garderoby. I teraz one są już dobrze doświetlone.... I zastanawiam się, czy te połaciówki dawać Są już kupione.... (od ponad roku;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Hmmm. miałam podobny dylemat i szczerze powiem , że nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję. Pokoje moich dzieci też są na szczytowej ścianie i w niej właśnie każdy pokój ma drzwi balkonowe 155 X220 . Mało tego ta ściana jest od południa. Zadecydowałam , że okien dachowych nie będzie. Jedno miałoby słonko bladym świtem prosto na łóżko, a drugiemu latem zachodzące słonce tak by nagrzało, że nie wiem jakby tam się dało spać. Dodaliśmy jedno okno połaciowe tylko w naszej sypialni, ale tam jest zwykłe okno 150X150 od północy i trochę ciemnawo było,. Tak naprawdę to chyba dopiero jak zabudują poddasze będzie widać czy to była dobra decyzja. No i nasze pokoje są duuużo mniejsze. Mają po około 16 m2, jeden mniej a jeden więcej.Nie wiem , czy Ci jeszcze bardziej nie namieszałam. Powodzenia i podejmij ta własciwą decyzję. Dużo zależy tez czy lubisz bardzo jasne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.10.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Super super super ale masz ludzi na budowie ,a praca idzie jak burza ,mąż jutro u nas rozkłada rury do odkurzacza centralnego ,dziś był u nas nowy hydraulik znajomy mnie wkurzyl od piątku mówił jutro jutro i to miał robić za pieniążki nie za darmo wkurzyłam się zadzwoniłam do innego pana umówił przyecał po pracy z nami porozmawiać ,porozmawialiśmy o różnych rzeczachnp; solary, doradził rekuperator bo zauważył ,że mamy w stropie dziury zostawione na rekuperator ,ma nam zrobić projekt na czwartek a we wtorek zacząć prace oczywiście jak nam się cena spodoba obliczy i poda z projektem ,pan pochwalił naszą budowe ,że dawno takiego porządku nie widział i tak przemyślanych rozwiązań .Od przyszłego tygodnia wchodzi tynkarz ,Elektryczy kończą w piątek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Z zewnątrz wizualnie lepiej będzie wyglądać z oknami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Pewnie tak, tylko pamiętaj o jednej ,wydaje mi się , bardzo ważnej sprawie. Budujesz dom , nie po to , żeby podobał się sąsiadom. Tylko po to , żeby był dla Was wygodny. I taki jak lubisz. Rzeczywiście te pokoje u Ciebie są wielkie, to może warto dać te okna, skoro już są kupione. Poszukaj plusów i minusów. ( czy jeden student AWF wystarczy do mycia;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Renatka, o to u Ciebie też się dzieje:D Super!!!! Qrcze, jeszcze odkurzacz mieliśmy rozprowadzić:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Pewnie tak, tylko pamiętaj o jednej ,wydaje mi się , bardzo ważnej sprawie. Budujesz dom , nie po to , żeby podobał się sąsiadom. Tylko po to , żeby był dla Was wygodny. I taki jak lubisz. Rzeczywiście te pokoje u Ciebie są wielkie, to może warto dać te okna, skoro już są kupione. Poszukaj plusów i minusów. ( czy jeden student AWF wystarczy do mycia;) ) Ale tu nie chodzi o sąsiadów, tylko o widok z mojego ogrodu:) Z tej strony na każdym skrzydle po jednym oknie, mniej więcej na środku połaci plus okno na pewno będzie na tej małej części (to hol na górze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 W zasadzie to nagrzewanie latem to chyba jedyny minus wstawienia tych okien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 . Poszukaj plusów i minusów. ( czy jeden student AWF wystarczy do mycia;) ) Czyli im więcej studentów tym więcej plusów;) Bo u mnie wszystkich okien połaciowych będzie....11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 To masz odpowiedź. :)Faktycznie jakoś pusto na daszku będzie z jednym oknem. A na nagrzewanie znajdziesz sposób. są już cuda niewidy ( rolety takie i siakie) A co na to Twoje dziewczynki, młodsza może nie mieć zdania, ale starsza pewnie wie, czy chce okno dachowe czy nie. Dla nastolatki to takie romantyczne, patrzeć z łóżka na rozgwieżdżone niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No właśnie!!! Zdziwiła się, że się w ogóle nad tym zastanawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Yuczka przy tej ilości dwa w te czy we wte ( cholera jak to się pisze?) nie robią różnicy:D Mycia masz od zarąbania i ciut ciut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Czyli problem z głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.10.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Atijka, dzięki za podpowiedzi:) Ale Ty już spać zmykaj, bo przecież raniutko wstajesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts