Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

Zdziercy...!!!:mad::mad:

U mnie była podobna sytuacja z kominkiem.

Przed świętami dzwoniłam do pana , polecanego na FM, zresztą.

Wytłumaczyłam co i jak, jaki mamy wkład, jaka chce obudowę. Pan mówi :" ok, wiem o co pani chodzi. To z kamieniem , tymi płytami i wszystkim co tam potrzeba będzie około 4000- 4500. Pani kupi rury , kolanka, kratki . "

Ale umówiliśmy się, że prześlę mu zdjęcia wkładu, miejsca, gdzie ma stać i jaka zabudowę chcemy.

Przesłałam, a on miał zrobić dokładna wycenę. Nie odzywał się. No to ja zadzwoniłam jak wróciliśmy z Norwegii.

Powiedziałam, że chciałabym, aby on wszystko kupił, żebym ja nie musiała latać po sklepach. A pan do mnie...." , że ta zabudowa to taka trochę szafa ..."....nagle sama robocizna kosztować miała 4500... " a wie pani jeszcze kamień jakiś 1000 ..." i..... po jednodniowym zastanowieniu jego cena wynosiła 6500:mad::mad:

Szukam dalej , bo nie lubię jak ktoś ma mnie za idiotkę.Mam wrażenie, że albo właśnie wziął mnie za głupią, albo sugerując się tym , że prosiłam , aby sam kupił wszystkie materiały, odniósł wrażenie, że nie liczę się z kasą i można na mnie zarobić trochę więcej. . I tu się pomylił, bo się liczę i to bardzo.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie!!! Ja myślę, że ten nasz od wylewek pomyślał podobnie "skoro chcą robić szybko to niech płacą, kupią bajeczkę, że piach drogi"

A jak m. się orientował, to piach nie zdrożał od listopada!!! A myśmy z nim wstępnie jakoś tak rozmawiali w listopadzie!!! A może nawet na początku grudnia!!!

U nas prawda jest taka, że teraz nam się spieszy, bo zawodowo mamy trochę luźniej i u siebie popracować możemy, to wiadomo, że można troche zaoszczędzić:D

Dziewczyny czasami myslalam , ze ogarnia mnie jakas paranoja ...........:spam: ......... a naciaganie na wieksza kase przez wykonawcow czy sklady budowlane to tylko moje wymysly .... :x......... ALE NIE !!!!!!

Teraz np. szukam wykonawcy do ocieplenia domu ..... najpierw pytam o cene za ulozenie metra kw. i wiecie co ????? o ile uzgodnienia przez telefon sa ok. to jak na pomiary przyjezdzaja na budowe ..... w jakis magiczny sposob cena wzrasta o kilka zlotych na metrze ( no bo co to za roznica dla mnie :mad:) a wlasnie , ze jest roznica i nie dam sie oszwabic zadnemu nieuczciwemu wykonawcy ..... Kazdy chce zarobic ... bardzo prosze , ale bez przeginania i naciagania :p.

No właśnie!!! Ja myślę, że ten nasz od wylewek pomyślał podobnie "skoro chcą robić szybko to niech płacą, kupią bajeczkę, że piach drogi"

A jak m. się orientował, to piach nie zdrożał od listopada!!! A myśmy z nim wstępnie jakoś tak rozmawiali w listopadzie!!! A może nawet na początku grudnia!!!

U nas prawda jest taka, że teraz nam się spieszy, bo zawodowo mamy trochę luźniej i u siebie popracować możemy, to wiadomo, że można troche zaoszczędzić:D

Yuka liczyl na to , ze zlapal Inwestora ktory ( sorrki za slownictwo ) ale GOWNO sie orientuje w temacie i lyknie kazda bajeczke ....... ale , ze trafil sie bardziej oczytany i obeznany w temacie no to PECH .... NASI :D:D:D gora .....

Jestem, jestem:D

Wiesz przecież, że imprezkę na jutro przygotowuję? Teraz mam chwilkę, bo siedzę przy łóżeczku mojej jubilatki:D:D:D, ale jak tylko zaśnie, to zmykam torcik robić:D

Postawiłam sobie ambitne zadanie, jak mi się uda, to się pochwalę;)

A śledziki voila

Składniki:

- płaty śledziowe a’la matias (opakowanie średnie albo 0,5 wiadereczka)

- 0,5 szklanka oleju (dobrego),

- 1/2 kg cebuli (ok.5-6szt, może być część czerwonej),

- 10 dkg rodzynek,

- 1/2 szklanki cukru,

- 1 soczysta spora cytryna albo 2 mniejsze

- słoiczek koncentratu pomidorowego,

Jak przyrządzić?

Płaty moczę w mleku (ok. 1 godz); kroimy w kostkę (ok. 2/2 cm), w dużym rondlu dusimy drobno pokrojoną cebulę (nie smażymy), kolejno dodajemy wszystkie pozostałe składniki, (rodzynki wcześniej zalewamy mała ilością wody, do zmiękczenia). Na koniec dodajemy koncentrat. Dobrze mieszać, dusimy do miękkości cebuli około 10-15 min. Następnie odstawiamy do ostudzenia, po czym dodajemy pokrojone płaty śledziowe, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Ja czasami też na dno pojemnika układam sos, na to pokrojone płaty i przykrywam sosem, jak potrzeba to powtarzam, aż mi się składniki skończą;)

Dziewczyny czasami myslalam , ze ogarnia mnie jakas paranoja ...........:spam: ......... a naciaganie na wieksza kase przez wykonawcow czy sklady budowlane to tylko moje wymysly .... :x......... ALE NIE !!!!!!

Teraz np. szukam wykonawcy do ocieplenia domu ..... najpierw pytam o cene za ulozenie metra kw. i wiecie co ????? o ile uzgodnienia przez telefon sa ok. to jak na pomiary przyjezdzaja na budowe ..... w jakis magiczny sposob cena wzrasta o kilka zlotych na metrze ( no bo co to za roznica dla mnie :mad:) a wlasnie , ze jest roznica i nie dam sie oszwabic zadnemu nieuczciwemu wykonawcy ..... Kazdy chce zarobic ... bardzo prosze , ale bez przeginania i naciagania :p.

Yuka liczyl na to , ze zlapal Inwestora ktory ( sorrki za slownictwo ) ale GOWNO sie orientuje w temacie i lyknie kazda bajeczke ....... ale , ze trafil sie bardziej oczytany i obeznany w temacie no to PECH .... NASI :D:D:D gora .....

Cześć kochana:hug::hug::hug:

Fajnie, że odezwałaś się w nowym roku:D

A z panem posadzkarzem to jeszcze było tak: w pon. m. dzwoni, że wszystko gotowe, że można wchodzić (wcześniej wszystko ustalone było) Pan mówi, że jest problem z piaskiem, ale zobaczy, może zaczną płukać. Ok. Czekamy do środy, dzwonimy, a Pan mówi, no tak, ale ja wyjeżdżam na ferie:eek: więc dopiero ew. po feriach... Słabo??? Dwa dni wcześniej mógł wchodzić a teraz nagle okazało się, że wyjeżdża:mad::mad::mad:??? No może jakiegoś pracownika by wysłał.... No i najważniejsze, to cena wzrosła!!! Bo zdrożał piasek... M. podzwonił za piaskiem, dogadał się z innym wylewkarzem, załatwił materiał i wszystko w zasadzie na już:yes: Bo już dzisiaj panowie byli na chwilę na budowie, ponanosili poziomy, a jutro rano zaczynają lać na górze:D

W poniedziałek mają skończyć górę i potem pod koniec przyszłego tygodnia wejdą na parter (wcześniejsze zobowiązania;)) Mam nadzieję, ze na przyszłą niedzielę będziemy mieć wyleweczki:yes::yes::yes:

Yuczka ewidentne naciaganie Inwestora ........ u mnie bylo podobnie z dachem od marca umowiony dekarz , a we wrzesniu na 3 dni przed wejsciem na dach warunki sk.... syn zaczal stawiac ...... :mad: - to zakaz robienia zdjec , wieksza kasa za ulozenie dachowki i to co mi sie najbardziej spodobalo ..... mialam sie nie wtracac jak beda robic dach !!!!! , tylko zaplacic i tyle ........ :mad: myslal BURAK , ze jak mnie postawil pod sciana to zgodze sie na wszystko bo nie znajde innego wykonawcy ....

Fajnie , ze u Was prace ida do przodu ..... :hug:trzymam kciuki

Buziaki

Bardzo się cieszę, że robią Ci wylewki :D:D To już wykończeniówka za pasem :D

A torcik... fiu, fiu to w cukierni takich ładnych nie robią.

Kiedyś bratowa zamówiła dla swojej czterolatki właśnie. I wiesz co? Nie był taki ładny.:D

A mała nie pozwoliła go pokroić, bo bała się, że lalce odkroją nogi. Był płacz, że hej.....:)

Bardzo się cieszę, że robią Ci wylewki :D:D To już wykończeniówka za pasem :D

A torcik... fiu, fiu to w cukierni takich ładnych nie robią.

Kiedyś bratowa zamówiła dla swojej czterolatki właśnie. I wiesz co? Nie był taki ładny.:D

A mała nie pozwoliła go pokroić, bo bała się, że lalce odkroją nogi. Był płacz, że hej.....:)

Dziękuję kochana:hug: Tym bardziej, że to mój pierwszy popis tego typu i wiem, że do ideału mu duuuużo brakuje, ale i tak jubilatka była zachwycona a goście zszokowani;) Mała pokroić pozwoliła, ale jak jej lalę brałam, to łzy w oczach, że jej lalkę zjedzą....:D:D:D

Nio Yukunia KOchana, zazdraszczam tak ładnie położonej podłogówki, i umiejętności tortowych ....:o ja muszę nie tylko na nauke ogrodnictwa wpaść do Cię ale i wprosić się na kurs Tortowania :oops:

Kochana:hug: No miło mi strsznie:D:D:D

Wstawiłam jeszcze jedno zdjęcie;)

Witaj Yuczko http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/79.gif

Gratuluję postępów i pięknie ułożonej podłogówki. My równiez zbliżamy się do tego momentu, we wtorek mają wejść hydraulicy i może pod koniec tygodnia będą wylewki na górze. Trzymam kciuki za piękne wylewki w twoim domku http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/89.gif

Cześć Karollinka:D

Dziękuję w imieniu jubilatki:D:D:D

Wyleweczki dzisiaj się kończą:wave: Właśnie wróciłam z domku, pikne są;)

Teraz jak wyschną to bierzemy się za ocieplenie poddasza. Dzisiaj pan od wylewek powiedział nam, że po ok. miesiącu można już delikatnie odpalić podłogówkę to będziemy w miarę mozliwości czasowych pracować dalej:yes: Ponieważ wszędzie sufity będą z płyt g-k, to teoretycznie można też profile już przykręcać pod sufity... Razem z ociepleniem poddasza wejdzie też chyba gość od rekuperacji... No i Nadworny Glazurnik;), jak zdrówko mu pozwoli, bo coś niedomaga ostatnio:(

Edytowane przez yuka