Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

ohohoh to widzę że zima Wam nie przeszkadza, na kiedy planujecie przeprowadzke?

Tak nam szczęśliwie się złożyło, że pogoda jest taka łaskawa dla nas... Akurat teraz skończyli ukłądać podłogówkę i zrobiło się na tyle ciepło, że wylewki można było zrobić....

A przeprowadzić byśmy się chcieli w wakacje... Może się uda;) A nawet jeśli nie, to trudno... Wiesz, sami dużo robimy więc trudno mi określić, jak czas pozwoli nam wykańczać...

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo się cieszę, że "rozkręciliście" tempo budo-blevh wykończeniowe jużci ono:) i że wszystko tak pomyślnie się układa:) i z własnego doświadczenia wiem jaka to frajda:D ale i niejednokrotnie męczące i przykre doświadczenia, ale ale u Was na pewno będzie fsiśtko w poziątku;) - widać to po podłogówce, jaka ona ładniutko, równiutko ułożona- bo nasz hydraulik to piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... ale Wam to nie grozi ;)

nasiałam zamętu a chodziło o stado pochlebstw :oops:

buuuuuuuuziaki i przytulaszczki :hug::hug::hug:

Moja młodsza za 3 miesiące kończy 3 latka to już wiem u kogo zamówię tort! ;-)

Gratuluję zakończenia budowy ale wiesz Kochanieńka, że teraz to dopiero się zacznie! Ja już mam oczopląs przy kaflach a i tak nic mi nie pasuje (pasuje ale w cenie ok. 200 zł za metr :-( ) Po prostu kanał...

Oj wiem, już od jakiegoś czasu wybieram płytki na podłogę...

Najpierw przez parę miesięcy czy gres polerowany, czy nie.... Codziennie inna decyzja... Masakra

Jak już zdecydowałam, że polerowany, to teraz nie wiem: arkesia z Paradyża czy Concept z Nowej Gali...

No i dzisiaj całkowicie zmieniła mi się kocepcja łazienki na dole....

Normalnie już zaczynam świrować;)

A torcik, mówisz za 3 m-ce?;)

Hejka

Wylewki po prostu MIODZIO !!!!!!!

A Panu elektrykowi vel pstryczkowi trzeba bylo odpowiedziec ........ No bo jak ja Panu LUTNE :lol2:

Buziaki :hug:

Cześć Edytka:hug:

No widzisz, ten nasz p. elektryk vel pstryczek takie poczucie humoru miał:D

W holu na ścianie ma być taki żyrandol pająk (mam go teraz w mieszkaniu, tylko na suficie, a planuję go na ścianę dać) i ja, że to na tej wysokości i tłumaczę jak to ma wyglądać. A on mi na to: Proponował bym wyżej, bo ktoś wchodząc pomyśli że to wieszak i CZAPKĘ na tym zawiesi:lol2:

Yuka gratulki wylewek są super ,Kurcze ale wam weszło w nie piachu i cementu szok .

Też w szoku jestem:yes::yes::yes:

Wszyscy chwalą , i słusznie :D:D

A ja Ci... nie będę nic gadać bo piszczeć mi się chce jak kiedyś na początku , pamiętasz???:lol2:

Tylko teraz popiszczałabym ... wykańczamy domek, wykańczamy domek:wave: :lol2::lol2:

No i teraz Ty ze mną , bo etap już mamy ten sam :hug::hug:

Bardzo pikne te wylewki, ale metrów to masz od zarąbania i ciut ciut :D Teraz w domku jest tak czyściutko, prawda? Ale poczekaj jak zaczną zwozić materiały na dalsze etapy. Ja się strasznie wkurzam, że mi bałagan robią........:D

Renata, nasze wylewki mają 7cm.

Karollinka, Martusia, Aneczko:hug::hug::hug: Dziękuję Kochane. No teraz to już z górki, ale dylematy nadal wielkie, (albo jeszcze większe;))

Atijka, metrów od zarąbania, ale prawie 40 to garaż, i kolejne 40 to pomieszczenie nad garażem (apartament Pana Domu;))

Dodatkowo 0,5m po obrysie pod skosami (czyli prawie po całym obwodzie domu) będą odsunięte ścianki, bo za nimi będą szły rury od rekuperacji... A wylewki musiały być wylane. Niemniej jednak i tak spory ten nasz dom:D

Yuczka

Nóżki szczerze współczuję, ale patrzmy optymistycznie. Dobrze , że nie złamana

Co robiłaś? Akrobacje ? Czy po prostu zima Ci dokopała?

Leciałam do sklepu po drugiej stronie ulicy (Biedronka zresztą;)) i zauważyłam dziurę pod nogą w ostatniej chwili i chciałam przesunąć nogę w ostatniej chwili... A że buty noszę na obcasach (sporych;)) podwineła mi się gdzieś noga albo wpadłam w tą dziurę... Już sama nie wiem, dobrze, że męża pod rękę trzymałam, bo wyrżnęłabym jak długa na środku ulicy;)

Oj całe szczęście, że nie złamana, bo w sobotę planujemy do Dziadków jechać (mają 60 rocznicę ślubu:D)