Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karollinka, ja nie mam linka, kupowałam w hurtowni. Jak chciałabyś się przejechać do Opoczna, to podam Ci adres fajnego sklepu;)

Do Łodzi dowiozą, myślę, że Nałęczowa też mogliby dowieźć;) Myśmy do garażu i kotłowni wybrali płytki w 2 gatunku. Końcówki na magazynie. Ceny wyjściowe tych do garażu były 17 zł. To te płytki wybraliśmy w szarym i brązowym kolorze (a jeszcze przy w sumie sporym zamówieniu dostaliśmy rabat;))

Hej, ja bym się chciała przejechać do Opoczna :D już raz byłam, ale tylko w salonie firmowym Opoczna i w sumie tam też się miło rozczarowałam cenami płytek np w 2 gat.

Kiedy montujecie kominek?

Jak zaglądam do Was to zazdroszczę, że już płytki kupujecie, nie mogę się doczekać wykończeniówki.

Też tak miałam :D i zanim się spostrzegłam już za wykończeniówkę czas się brać. Do mojego małza jeszcze to nie dociera, ja mu pokazuję płytki do łazienki i panele, a on mi mówi po co ja się tym teraz zajmuję przecież do tego etapu jeszcze kupa czasu :bash:

No jasne że weekend, tylko który? Hmmm... Najbliższy odpada, na pewno od 17.02 do końca weekendu też zajęci gdzie indziej będziemy;) Ale dogramy szczegóły na pewno i ścianki budować będziemy:D:D:D

To daj głos, jak nadejdzie czas:)

(...) i zanim się spostrzegłam już za wykończeniówkę czas się brać. Do mojego małza jeszcze to nie dociera, ja mu pokazuję płytki do łazienki i panele, a on mi mówi po co ja się tym teraz zajmuję przecież do tego etapu jeszcze kupa czasu :bash:

Widzę, że u was odwrotnie niż u mnie.

Moja najdroższa ciągle żyje w przekonaniu, że gdy przyjdzie pora, to się wymyśli i jakoś to będzie.

No właśnie, jakoś to będzie... - czuję, że nasza chałupka może być w efekcie takiego działania jednym wielkim "przypadkiem".

Ja wiem, że budowanie domu powinno się zacząć od wykończeniówki - już na starcie powinno się wiedzieć gdzie będzie stała lampka nocna i w jakim kolorze będzie abażur:yes:.

Taaa... ja to wiem, ale... nie umiem;):D

Moja najdroższa ciągle żyje w przekonaniu, że gdy przyjdzie pora, to się wymyśli i jakoś to będzie.

No właśnie, jakoś to będzie... - czuję, że nasza chałupka może być w efekcie takiego działania jednym wielkim "przypadkiem".

Ja wiem, że budowanie domu powinno się zacząć od wykończeniówki - już na starcie powinno się wiedzieć gdzie będzie stała lampka nocna i w jakim kolorze będzie abażur:yes:.

:D:D:D

jak ja Cię chłopie rozumiem, ejjj. Te wieczne zmiany koncepcji, łączenie wizji z realiami finansowymi, liczenie się ze zdaniem małżonka, bo "ja tu przecież też będę mieszkał" (fuj ;) ) i tak przechodzimy przez ten poligon, póki co bezboleśnie. Jak przeżyjemy wykończeniówkę, to już chyba wszystko razem przeżyjemy :D

Hej, ja bym się chciała przejechać do Opoczna :D już raz byłam, ale tylko w salonie firmowym Opoczna i w sumie tam też się miło rozczarowałam cenami płytek np w 2 gat.

Kiedy montujecie kominek?

Jak będziesz jechała to daj znać, jeżeli do tego czasu dowiozą już do mnie to będę ich chwalić publicznie (mam nadzieję, póki co zasłużyli;)) jak jeszcze nie będę miała płytek to na pw.

Zresztą zaraz na priv Ci podeślę adres:D

A kominek... w przyszłym tygodniu dopiero m. go powinien przywieźć, sam chce montować, szczerze mówiąc nie wiem kiedy:confused:

A tak w ogóle to oficjalnie witam u mnie:D:D:D:welcome:

Taaaak jest!!!;)

Kurka, dojechać się na razie do nas nie da:( Jak przejechał 4 razy samochód z 30 tonami piasku, wciągany 2 razy przez koparkę.... To obraz nędzy i rozpaczy na drodze:(:(:(

:D:D:D

jak ja Cię chłopie rozumiem, ejjj. Te wieczne zmiany koncepcji, łączenie wizji z realiami finansowymi, liczenie się ze zdaniem małżonka, bo "ja tu przecież też będę mieszkał" (fuj ;) ) i tak przechodzimy przez ten poligon, póki co bezboleśnie. Jak przeżyjemy wykończeniówkę, to już chyba wszystko razem przeżyjemy :D

U nas na razie koncepcje zmieniają się ale tylko w szczegółach, ogólny zamysł jest raczej stały:eek:

Ale całkiem drastyczna zmiana dotyczy hmmmm, jak to nazwać.... kształtów w naszym domu;) Od zawsze z m. byliśmy zwolennikami kantów, prostych geometrycznych figur, sufit podwieszany tylko pod kątami prostymi itd. Wszystkich znajomych, którzy wykańczali/zmieniali/kupowali mieszkania namawialiśmy na takie rozwiązania, po czym jak nasz dom zaczął się kształtować, zaczęło rodzić się coraz więcej łuczków:eek: Czasami aż boję się, jak to wszystko wyjdzie:confused:

Ciekaw jestem tych twoich łuczków, bo ja właśnie odwrotną ewolucję przerabiam: chętnie bym coś ufikuśnił, ale pomysłów brak, więc pewnie zostanie w kancik:p

A nie masz przypadkiem jakich wizualek z tych swoich koncepcji? Może byś mnie wyleczyła z paru rozterek ;)

Jak będziesz jechała to daj znać, jeżeli do tego czasu dowiozą już do mnie to będę ich chwalić publicznie (mam nadzieję, póki co zasłużyli;)) jak jeszcze nie będę miała płytek to na pw.

Zresztą zaraz na priv Ci podeślę adres:D

A kominek... w przyszłym tygodniu dopiero m. go powinien przywieźć, sam chce montować, szczerze mówiąc nie wiem kiedy:confused:

A tak w ogóle to oficjalnie witam u mnie:D:D:D:welcome:

Dzięki za priva. duża buzia :)

Dzięki za oficjalne powitanie :D

Dobry, zdolny mąż z tym kominkiem. A rozprowadzenie ciepła będziecie robić?

Nie robimy żadnego rozprowadzenia ciepła, kominek ma być taki tylko "od robienia nastroju" Rozpalany w Wigilię i jak będzie zimno w rocznicę ślubu;) A że obudowę chcę prościutką, to wczoraj m. powiedział, że spróbuje sam:D

Zresztą generalnie sami planujemy wykończeniówkę robić... No, poza kuchnią, bo tutaj musi fachman jakiś głowy dołożyć;)

No niby tak, ale mnie ciężko jakoś przenieść strzępy wizji z umysłu, zgrać je w spójną całość i porozstawiać po kątach...

Idę spać - może mi się co mądrego przyśni ;)

Yeti

jak Ty mądrze prawisz. W mojej głowie tez lata tysiące pomysłów. Tylko nijak nie umiem ich po tych kątach porozstawiać.A najlepsze jest to , że na jedno miejsce mam kilka wizji a na inne wcale.

No i czy jak jedno pomieszczenie będzie takie a drugie inne to czy to do siebie będzie pasowało>? Stworzy jakąś spójna całość?

A z drugiej strony myślę sobie tak, to przecież mój dom i ma być po mojemu, co z tego , że jakby go zobaczyła jakaś dekoratorka to padłaby trupem....:D:D

ja też idę zaraz spać i jak trafnie zauważyła Yuka , mogą mi się przyśnić bakłażany latające na polerowanych mopach :lol2::lol2: