Tom Bor 11.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam w ten piękny " słoneczny - inaczej poranek":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.02.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Hejka z ranka ja kuchnie wyceniałam na stronach Ikea Stat wyszedł 5.400 Lindego 6.400 zł .i tak po mału myślę ,że za 10 ty ze może się uda ze wszystkim razem z kafelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.02.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Jak macie już jakieś wstępne koncepcje swoich kuchni, to podeślijcie mi. Mam człowieka, który robi zimowymi porami mebelki, to mogę go zapytać o wycenę i ew. termin. Zerknijcie sobie na nasze mebelki (powinny być, o ile dobrze pamiętam, w wewontku wnętrzarskim naszym), to będziecie mieć mniej więcej pogląd na jego robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.02.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 złotych? Nie 10 złotych;) tylko 10 tyś... ale masz rację z tym pytaniem, bo mam też ofertę w euro za taką samą kwotę Witam w ten piękny " słoneczny - inaczej poranek":D :P Hejka z ranka ja kuchnie wyceniałam na stronach Ikea Stat wyszedł 5.400 Lindego 6.400 zł .i tak po mału myślę ,że za 10 ty ze może się uda ze wszystkim razem z kafelkami Ja jakoś nie mogłąm dopatrzeć się na stronach IKEA tego co chcę Np. nie mogłam znaleźć szafek z szufladami 90... I dałąm sobie spokój... Poza tym, podobno szafka do zabudowy mikrofali nie pasuje nawet do sprzętu od nich:o jakie maskownice trzeba robić... Jak macie już jakieś wstępne koncepcje swoich kuchni, to podeślijcie mi. Mam człowieka, który robi zimowymi porami mebelki, to mogę go zapytać o wycenę i ew. termin. Zerknijcie sobie na nasze mebelki (powinny być, o ile dobrze pamiętam, w wewontku wnętrzarskim naszym), to będziecie mieć mniej więcej pogląd na jego robotę Martinezio, zaraz pędzę do Ciebie poszperać, a swoją drogą maila wysyłam (bo chyba mam Twój adres?) Tylko, hmmm zima się kończy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Nie 10 złotych;) tylko 10 tyś... ale masz rację z tym pytaniem, bo mam też ofertę w euro za taką samą kwotę :P Ja jakoś nie mogłąm dopatrzeć się na stronach IKEA tego co chcę Np. nie mogłam znaleźć szafek z szufladami 90... I dałąm sobie spokój... Poza tym, podobno szafka do zabudowy mikrofali nie pasuje nawet do sprzętu od nich:o jakie maskownice trzeba robić... Martinezio, zaraz pędzę do Ciebie poszperać, a swoją drogą maila wysyłam (bo chyba mam Twój adres?) Tylko, hmmm zima się kończy;) No mi spasowało wszystko nawet szafka do mikrofali ,moja stara mikrofala idzie z nami do nowego domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Noooo Ty cicho siedzisz, a tam u Ciebie dzieje się oj dzieje. Płyteczki, ładnie równiutko położone , że..... mmmmm.... cmok, cmok Pompa, dla mnie czarna magia, ale fajnie masz, nie musisz się martwić o wegiel, wybieranie popiołu i inną czarną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.02.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Dla mnie na razie też czarna magia:D ale mam nadzieję, że się nauczę A za płyteczki muszę cmok cmok dla teścia i dla m. za fugowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.02.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Tylko ładnie mi tam proszę swoich mężczyzn ucałować, bo taki mąż i teść to skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.02.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej, Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki, pierwszy mebelek - choćby jeszcze w sklepie. Pompa ciepła ekstra Wam wyszła. Przestrzeni też macie jakoś straaaasznie dużo. Wszystkie ścianki działowe już stoją czy dopiero będą się robić? Kciuki trzymam i na fotki czekam oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.02.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Super wam idzie no nic tylko prawie mieszkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.02.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Yuczkakochaniutka a ile Was ta pompa ciepła kosztowała, bo podobno "TROSZKU KOSZTUJE":p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 13.02.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Noooo Ty cicho siedzisz, a tam u Ciebie dzieje się oj dzieje. Płyteczki, ładnie równiutko położone , że..... mmmmm.... cmok, cmok Pompa, dla mnie czarna magia, ale fajnie masz, nie musisz się martwić o wegiel, wybieranie popiołu i inną czarną robotę. się podłączam pod posta wybieranie sadzy i węgiel, fuj, fuj, fuj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 13.02.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej, Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki i tu się podłączę, bo jakoś tak dziwnie się poczułam jak weszłam na wykafelkowaną już podłogę w łazience- tak dziwniee... inaczej .... tak coraz bardziej domowo - ojojjjjjj:) Yukuś życzę samych pozytywnych odczuć związanych z wykańczaniem:) i z wykańczającymi:) a jutro to zwłaszcza z Tym Jednym Wykańczającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.02.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 cześć i czołem Kabelki pięknie ucywilizowane , gustowna rozdzielnia. A powiedz mi , bo się nie znam, co to takiego w rozdzielni na dole z lewej strony? kafelki się pięknie układają , a dla teścia szacun, bo wiem , że w twardej płytce ciężko wyciąć ładnie otwory. nasz Kolega Kafelkowo- Kominkowy ma jakąś taką otwornicę z diamentową, chyba , końcówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.02.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Tylko ładnie mi tam proszę swoich mężczyzn ucałować, bo taki mąż i teść to skarb. Zrobione;) Ale, hmmm... tak teraz myślę, że jeden ten skarb powinien być mocniej wycałowany więc.... pa, pa;) Żartowałam, dzieci muszą zasnąć najsampierw Hej, Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki, pierwszy mebelek - choćby jeszcze w sklepie. Pompa ciepła ekstra Wam wyszła. Przestrzeni też macie jakoś straaaasznie dużo. Wszystkie ścianki działowe już stoją czy dopiero będą się robić? Kciuki trzymam i na fotki czekam oczywiście Oj tak, tak, czekam z utęsknieniem, kafelki też czekają ...ale se jeszcze trochę poczekają bo podłogi będziemy ukladać na samym końcu, a do łazienek jeszcze nie wybrane:( Co do ścianek działowych to na dole łazienka będzie jeszcze wydzielona (stałam w jej rogu jak robiłam zdjęcie na salon, dlatego taka przestrzeń), natomiast góra prawie cała ściankami z g-k będzie podzielona:D Super wam idzie no nic tylko prawie mieszkać . Dzięki, ale wiesz prawie robi wielką różnicę i tu się podłączę, bo jakoś tak dziwnie się poczułam jak weszłam na wykafelkowaną już podłogę w łazience- tak dziwniee... inaczej .... tak coraz bardziej domowo - ojojjjjjj:) Yukuś życzę samych pozytywnych odczuć związanych z wykańczaniem:) i z wykańczającymi:) a jutro to zwłaszcza z Tym Jednym Wykańczającym Dzięki, dzięki:hug::hug: Widziałam w przelocie Twoją łazienkę Idę jeszcze dokładniej popatrzeć sobie, bo zauważyłam tam coś, co będę mieć też u siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.02.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zrobione;) Ale, hmmm... tak teraz myślę, że jeden ten skarb powinien być mocniej wycałowany więc.... pa, pa;) Żartowałam, dzieci muszą zasnąć najsampierw;) Dowcipna jak zawsze . A mąż jaki ucieszony z tego całowania pewnie będzie . Bo o mężu myślisz, nie o teściu , mam nadzieję . Hi , hi , :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.02.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 cześć i czołem Kabelki pięknie ucywilizowane , gustowna rozdzielnia. A powiedz mi , bo się nie znam, co to takiego w rozdzielni na dole z lewej strony? kafelki się pięknie układają , a dla teścia szacun, bo wiem , że w twardej płytce ciężko wyciąć ładnie otwory. nasz Kolega Kafelkowo- Kominkowy ma jakąś taką otwornicę z diamentową, chyba , końcówką. Cześć kochana:hug: Ano już wszystko wytłumaczę, bo byłam dzisiaj jak Pan Robert wszystko objaśniał Na prawo od tego czegoś są takie światełka, które informują, że prąd jest. Jeśliby one zgasły, to kiepściutko, bo my od prądu całkiem uzależneni (bo i pompa, i kuchnia...) i wtedy to coś (ono ma taki przełącznik) obracamy na drugą stronę i wówczas zapalają się diody po lewej stronie tego przełącznika i oznacza to, że prąd na chałupkę idzie z agregatu, który w międzyczasie odpaliliśmy:D:D:D A z tymi diamentami to przecież lepiej byłoby na biżut przeznaczyć, nie? Ale to dokładnie takie urządzenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.02.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Dowcipna jak zawsze . A mąż jaki ucieszony z tego całowania pewnie będzie . Bo o mężu myślisz, nie o teściu , mam nadzieję . Hi , hi , :lol2: Hihihi:lol2: No przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.02.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 No jak ładnie to sobie wszystko zaplanowaliście. Ważne, że w razie awarii prądu jesteście niezależni. A ta końcówka to się widia nazywa czy jakoś tak. A diamenty sztuczne , właśnie dopytałam K. , bo już chciałam naszyjnik robić, a tu figa z makiem :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.02.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Yuczkakochaniutka a ile Was ta pompa ciepła kosztowała, bo podobno "TROSZKU KOSZTUJE":p Cała kotlownia z pompą wszystkimi czujnikami i bajerami to prawie 31tyś Tylko doliczyć do tego trzeba odwierty do kolektora niestety i podłogówkę Summa summarum "troszku kosztuje" ale nie oszukujmy się, powierzchnia do ogrzania też spora;) Mam tylko nadzieję, że się sprawdzi:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts