Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak macie już jakieś wstępne koncepcje swoich kuchni, to podeślijcie mi. Mam człowieka, który robi zimowymi porami mebelki, to mogę go zapytać o wycenę i ew. termin. Zerknijcie sobie na nasze mebelki (powinny być, o ile dobrze pamiętam, w wewontku wnętrzarskim naszym), to będziecie mieć mniej więcej pogląd na jego robotę ;)

złotych?

Nie 10 złotych;) tylko 10 tyś... ale masz rację z tym pytaniem, bo mam też ofertę w euro za taką samą kwotę:jawdrop:

Witam w ten piękny " słoneczny - inaczej poranek":D

:D:p:P

Hejka z ranka ja kuchnie wyceniałam na stronach Ikea Stat wyszedł 5.400 Lindego 6.400 zł .i tak po mału myślę ,że za 10 ty ze może się uda ze wszystkim razem z kafelkami

Ja jakoś nie mogłąm dopatrzeć się na stronach IKEA tego co chcę:( Np. nie mogłam znaleźć szafek z szufladami 90... I dałąm sobie spokój... Poza tym, podobno szafka do zabudowy mikrofali nie pasuje nawet do sprzętu od nich:o jakie maskownice trzeba robić...

Jak macie już jakieś wstępne koncepcje swoich kuchni, to podeślijcie mi. Mam człowieka, który robi zimowymi porami mebelki, to mogę go zapytać o wycenę i ew. termin. Zerknijcie sobie na nasze mebelki (powinny być, o ile dobrze pamiętam, w wewontku wnętrzarskim naszym), to będziecie mieć mniej więcej pogląd na jego robotę ;)

Martinezio, zaraz pędzę do Ciebie poszperać, a swoją drogą maila wysyłam (bo chyba mam Twój adres?) Tylko, hmmm zima się kończy;)

Nie 10 złotych;) tylko 10 tyś... ale masz rację z tym pytaniem, bo mam też ofertę w euro za taką samą kwotę:jawdrop:

:D:p:P

Ja jakoś nie mogłąm dopatrzeć się na stronach IKEA tego co chcę:( Np. nie mogłam znaleźć szafek z szufladami 90... I dałąm sobie spokój... Poza tym, podobno szafka do zabudowy mikrofali nie pasuje nawet do sprzętu od nich:o jakie maskownice trzeba robić...

Martinezio, zaraz pędzę do Ciebie poszperać, a swoją drogą maila wysyłam (bo chyba mam Twój adres?) Tylko, hmmm zima się kończy;)

No mi spasowało wszystko nawet szafka do mikrofali ,moja stara mikrofala idzie z nami do nowego domku .

Hej,

Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki, pierwszy mebelek - choćby jeszcze w sklepie. Pompa ciepła ekstra Wam wyszła. Przestrzeni też macie jakoś straaaasznie dużo. Wszystkie ścianki działowe już stoją czy dopiero będą się robić? Kciuki trzymam i na fotki czekam oczywiście ;)

Noooo Ty cicho siedzisz, a tam u Ciebie dzieje się oj dzieje.

Płyteczki, ładnie równiutko położone , że..... mmmmm.... cmok, cmok ;) Pompa, dla mnie czarna magia, ale fajnie masz, nie musisz się martwić o wegiel, wybieranie popiołu i inną czarną robotę.

się podłączam pod posta :oops: :) wybieranie sadzy i węgiel, fuj, fuj, fuj ....

Hej,

Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki

i tu się podłączę, bo jakoś tak dziwnie się poczułam jak weszłam na wykafelkowaną już podłogę w łazience- tak dziwniee... inaczej .... tak coraz bardziej domowo - ojojjjjjj:):oops: Yukuś życzę samych pozytywnych odczuć związanych z wykańczaniem:) i z wykańczającymi:) a jutro to zwłaszcza z Tym Jednym Wykańczającym :oops: ;)

:hug: cześć i czołem :D

Kabelki pięknie ucywilizowane , gustowna rozdzielnia. A powiedz mi , bo się nie znam, co to takiego w rozdzielni na dole z lewej strony?

kafelki się pięknie układają , a dla teścia szacun, bo wiem , że w twardej płytce ciężko wyciąć ładnie otwory. nasz Kolega Kafelkowo- Kominkowy ma jakąś taką otwornicę z diamentową, chyba , końcówką.

Tylko ładnie mi tam proszę swoich mężczyzn ucałować, bo taki mąż i teść to skarb. :D

Zrobione;)

Ale, hmmm... tak teraz myślę, że jeden ten skarb powinien być mocniej wycałowany więc.... pa, pa;)

Żartowałam, dzieci muszą zasnąć najsampierw;)

Hej,

Właśnie doczytałam że się wykańczacie;) To chyba najfajniejszy etap z całej budowy - no i każdy z utęsknieniem czeka na chwilę kiedy zobaczy pierwsze położone kafelki, pierwszy mebelek - choćby jeszcze w sklepie. Pompa ciepła ekstra Wam wyszła. Przestrzeni też macie jakoś straaaasznie dużo. Wszystkie ścianki działowe już stoją czy dopiero będą się robić? Kciuki trzymam i na fotki czekam oczywiście ;)

Oj tak, tak, czekam z utęsknieniem, kafelki też czekają;)

...ale se jeszcze trochę poczekają;)

bo podłogi będziemy ukladać na samym końcu, a do łazienek jeszcze nie wybrane:(

Co do ścianek działowych to na dole łazienka będzie jeszcze wydzielona (stałam w jej rogu jak robiłam zdjęcie na salon, dlatego taka przestrzeń), natomiast góra prawie cała ściankami z g-k będzie podzielona:D

Super wam idzie no nic tylko prawie mieszkać .

Dzięki, ale wiesz prawie robi wielką różnicę;)

i tu się podłączę, bo jakoś tak dziwnie się poczułam jak weszłam na wykafelkowaną już podłogę w łazience- tak dziwniee... inaczej .... tak coraz bardziej domowo - ojojjjjjj:):oops: Yukuś życzę samych pozytywnych odczuć związanych z wykańczaniem:) i z wykańczającymi:) a jutro to zwłaszcza z Tym Jednym Wykańczającym :oops: ;)

Dzięki, dzięki:hug::hug::hug:;)

Widziałam w przelocie Twoją łazienkę:D Idę jeszcze dokładniej popatrzeć sobie, bo zauważyłam tam coś, co będę mieć też u siebie;)

Zrobione;)

Ale, hmmm... tak teraz myślę, że jeden ten skarb powinien być mocniej wycałowany więc.... pa, pa;)

Żartowałam, dzieci muszą zasnąć najsampierw;);)

Dowcipna jak zawsze . A mąż jaki ucieszony z tego całowania pewnie będzie . Bo o mężu myślisz, nie o teściu , mam nadzieję . Hi , hi , :lol2::lol2:

:hug: cześć i czołem :D

Kabelki pięknie ucywilizowane , gustowna rozdzielnia. A powiedz mi , bo się nie znam, co to takiego w rozdzielni na dole z lewej strony?

kafelki się pięknie układają , a dla teścia szacun, bo wiem , że w twardej płytce ciężko wyciąć ładnie otwory. nasz Kolega Kafelkowo- Kominkowy ma jakąś taką otwornicę z diamentową, chyba , końcówką.

Cześć kochana:hug:

Ano już wszystko wytłumaczę, bo byłam dzisiaj jak Pan Robert wszystko objaśniał;)

Na prawo od tego czegoś są takie światełka, które informują, że prąd jest. Jeśliby one zgasły, to kiepściutko, bo my od prądu całkiem uzależneni (bo i pompa, i kuchnia...) i wtedy to coś (ono ma taki przełącznik) obracamy na drugą stronę i wówczas zapalają się diody po lewej stronie tego przełącznika i oznacza to, że prąd na chałupkę idzie z agregatu, który w międzyczasie odpaliliśmy:D:D:D

A z tymi diamentami to przecież lepiej byłoby na biżut przeznaczyć, nie? Ale to dokładnie takie urządzenie;)

Yuczkakochaniutka a ile Was ta pompa ciepła kosztowała, bo podobno "TROSZKU KOSZTUJE":p

Cała kotlownia z pompą wszystkimi czujnikami i bajerami to prawie 31tyś:) Tylko doliczyć do tego trzeba odwierty do kolektora niestety i podłogówkę:( Summa summarum "troszku kosztuje" ale nie oszukujmy się, powierzchnia do ogrzania też spora;)

Mam tylko nadzieję, że się sprawdzi:yes::yes::yes: