yuka 13.02.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 No jak ładnie to sobie wszystko zaplanowaliście. Ważne, że w razie awarii prądu jesteście niezależni. A ta końcówka to się widia nazywa czy jakoś tak. A diamenty sztuczne , właśnie dopytałam K. , bo już chciałam naszyjnik robić, a tu figa z makiem :lol2: Ja już kiedyś te diamenty oblukałam;) na naszyjnik rzeczywiście się nie nadają.... A szkoda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.02.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ta otwornica to nie jest widiowa, tylko diamentowa. To taka drobna różnica - widia, to spiek węglowo-metalowy, a diament to czysty węgiel No i jest to diament sztuczny, ale ważniejsze jest to, że to diament techniczny. Sztuczne diamenty mogą też być do biżu, kwestia tylko ich czystości Techniczny jest po prostu zanieczyszczony grafitem i przez to zupełnie nieprzeźroczysty, czasami metaliczny, brzydko-szary. Dlatego nie nadaje się do biżu Co do postępu prac, to rozdzielnia pierwsza klasa Przewierty w gresie też piękne... Bravissimo Oby tak dalej i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.02.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 PS: jeszcze o tych diamentach kontra widia - widia jest dobra do wiercenia w betonie, ale na gres jest już za miękka. Małe otwory jeszcze da sie radę (pod warunkiem dobrego chłodzenia, np. wodą), ale już takie duże otwory, to "tak se ne da" Znaczy dało by radę, ale zajęło by to tyle, co cała budowa :> Że nie wspomnę o koniecznych na bierząco dostawach nowych otwornic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 A z tym wierceniem to szaaaaaaaaacun dla taty, jak nam Kubeł wiercił otwór na dolot powietrza do kominka to kurna chyba z pół godziny otwornicą a potem powiększał i powiększał i powiększał i powiększał ....... tak, że garaż miałam ciaaaalutki biały od pyłu a w uszach to mi taaaak dudniło, że ło matko ..... ahah i rozdzielni oczywiścię tyż zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 15.02.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hej:D Martinezio, z tego co mi się kojarzy to otwornica diamentowa nie jest;) może samo wiertło? Ale nic to najważniejsze że: Po pierwsze primo: otworki przewiercone:D Po drugie primo: po diamenty na kolię to lepiej do Apartu, efektowniejsze będą albo chociaż do Svarowskiego;) .... no dobra, ostatecznie Jablonex też ujdzie;) Niwusia, a Ty nie zazdraszczaj, u Ciebie to dopiero jest czego zazdraszczać:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Łiii ...tam, otwornica, wiertło, widia, jak zwał, tak zwał ,wszystko na nic jak diamenty sztuczne.... buuu...... kolii nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 15.02.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) Atijka, a co mi tam: Proszę http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod455_0_m.jpg Żeby nie było.... Myślę, że spokojnie za taką kolię dom wykończyć można:jawdrop::jawdrop::D:D http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,23,455 Przydałby się..... Edytowane 15 Lutego 2011 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Oj można, można. Skąd wiedziałaś, ze uwielbiam szafiry? W ogóle lubię niebieski kolor. Zawsze myślałam , że rozsądna kobieta ze mnie, nie wchodziłam na takie strony, żeby nie kusić licha. I co? No co najlepszego zrobiłaś? :(Wylazła ze mnie sroka. Luuubie błyskotki. Zachorowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 15.02.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Szczerze mówiąc nie wiedziałam:D Wybrałam taki,który na pierwszy rzut oka najdroższy się wydawał Ale, że aż tyle??? A ten pierścioneczek Twój też ładniutki:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 i taniutki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 15.02.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Taaa;) Jak na pierścionek? Czy w porównaniu z naszyjnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Hej:D Martinezio, z tego co mi się kojarzy to otwornica diamentowa nie jest;) może samo wiertło? No to fakt - sama konstrukcja otwornicy, oraz wietrła prowadzącego jest wykonana ze stali narzędziowej. Diamentowa (lub korundowa, ew. węglikowa czyli widiowa) jest tylko koronka i ostrza skrawające. Diamentowa otwornica wygląda tak, jakby ktoś szklankę zanurzył rantem posmarowanym klejem w cukrze i to pomalował srebrną, lub złotawą farbą Ale nic to najważniejsze że: Po pierwsze primo: otworki przewiercone:D Po drugie primo: po diamenty na kolię to lepiej do Apartu, efektowniejsze będą albo chociaż do Svarowskiego;) .... no dobra, ostatecznie Jablonex też ujdzie;) Hmm... Svarowski z diamentami ma tylko wspólny wygląd Ale i tak jest ładny. Czasami kryształy Svarowskiego są ładniejsze od diamentowych I co najważniejsze sporo tańsze :> Niwusia, a Ty nie zazdraszczaj, u Ciebie to dopiero jest czego zazdraszczać:D:D Otóż to. A prąd wkrótce i do Was zawita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.02.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 eeeeeee, no dziewuszki to weźmy se zróbmy prezencik za zjedzone nerwy na budowie:D:D:D:D ....eee, nieeeee, to nie przejdzie..... moje 2 domy by stanęły i to w marmurze całe a nie jakieś tam volcano i ceramstic....hmmmm:confused: idę się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.02.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Martinezio, no popatrz, czego to czlowiek nauczy się przez tą budowę... Niwusia, wracaj!!! A Ty myślisz, że w marmurach to byś się dobrze czuła? Bo ja to chyba nie.... A teraz pytanie: Chce ktoś zaproszenie na targi budowlane w Łodzi? Miałabym jedno czy dwa na zbyciu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Yuczka Na targi to ja raczej za daleko mam Ale za to w niedzielę w Galerii Bałtyckiej jest wystawa kotów .....chyba się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.02.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No fakt, ale na kociaki też warto popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 16.02.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A ja mogę chcieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 17.02.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Podobno chcieć zawsze można ! A co ty chcesz Yeti? Koty obejrzeć nad Bałtykiem czy na targi się wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.02.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ...na targi kotów nad Bałtykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 17.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ...na targi kotów nad Bałtykiem Patrzcie go jaki dowcipny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts