Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

No jak ładnie to sobie wszystko zaplanowaliście. Ważne, że w razie awarii prądu jesteście niezależni.

A ta końcówka to się widia nazywa czy jakoś tak. A diamenty sztuczne :D, właśnie dopytałam K. , bo już chciałam naszyjnik robić, a tu figa z makiem :lol2::lol2:

Ja już kiedyś te diamenty oblukałam;) na naszyjnik rzeczywiście się nie nadają....

A szkoda;)

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta otwornica to nie jest widiowa, tylko diamentowa. To taka drobna różnica - widia, to spiek węglowo-metalowy, a diament to czysty węgiel ;) No i jest to diament sztuczny, ale ważniejsze jest to, że to diament techniczny. Sztuczne diamenty mogą też być do biżu, kwestia tylko ich czystości ;) Techniczny jest po prostu zanieczyszczony grafitem i przez to zupełnie nieprzeźroczysty, czasami metaliczny, brzydko-szary. Dlatego nie nadaje się do biżu ;)

Co do postępu prac, to rozdzielnia pierwsza klasa :) Przewierty w gresie też piękne... Bravissimo :) Oby tak dalej i szybko :)

PS: jeszcze o tych diamentach kontra widia - widia jest dobra do wiercenia w betonie, ale na gres jest już za miękka. Małe otwory jeszcze da sie radę (pod warunkiem dobrego chłodzenia, np. wodą), ale już takie duże otwory, to "tak se ne da" ;) Znaczy dało by radę, ale zajęło by to tyle, co cała budowa :> Że nie wspomnę o koniecznych na bierząco dostawach nowych otwornic :p

A z tym wierceniem to szaaaaaaaaacun dla taty, jak nam Kubeł wiercił otwór na dolot powietrza do kominka to kurna chyba z pół godziny otwornicą a potem powiększał i powiększał i powiększał i powiększał ....... tak, że garaż miałam ciaaaalutki biały od pyłu a w uszach to mi taaaak dudniło, że ło matko .....

ahah i rozdzielni oczywiścię tyż zazdraszczam :p

Hej:D

Martinezio, z tego co mi się kojarzy to otwornica diamentowa nie jest;) może samo wiertło?;)

Ale nic to najważniejsze że:

Po pierwsze primo: otworki przewiercone:D

Po drugie primo: po diamenty na kolię to lepiej do Apartu, efektowniejsze będą;) albo chociaż do Svarowskiego;)

.... no dobra, ostatecznie Jablonex też ujdzie;)

Niwusia, a Ty nie zazdraszczaj, u Ciebie to dopiero jest czego zazdraszczać:D:D:D

Oj można, można.

Skąd wiedziałaś, ze uwielbiam szafiry? W ogóle lubię niebieski kolor.

Zawsze myślałam , że rozsądna kobieta ze mnie, nie wchodziłam na takie strony, żeby nie kusić licha. I co? No co najlepszego zrobiłaś? :(Wylazła ze mnie sroka. Luuubie błyskotki.

Zachorowałam

img_prod1832_0_m..jpg

Hej:D

Martinezio, z tego co mi się kojarzy to otwornica diamentowa nie jest;) może samo wiertło?;)

No to fakt - sama konstrukcja otwornicy, oraz wietrła prowadzącego jest wykonana ze stali narzędziowej. Diamentowa (lub korundowa, ew. węglikowa czyli widiowa) jest tylko koronka i ostrza skrawające. Diamentowa otwornica wygląda tak, jakby ktoś szklankę zanurzył rantem posmarowanym klejem w cukrze i to pomalował srebrną, lub złotawą farbą ;)

Ale nic to najważniejsze że:

Po pierwsze primo: otworki przewiercone:D

Po drugie primo: po diamenty na kolię to lepiej do Apartu, efektowniejsze będą;) albo chociaż do Svarowskiego;)

.... no dobra, ostatecznie Jablonex też ujdzie;)

Hmm... Svarowski z diamentami ma tylko wspólny wygląd ;) Ale i tak jest ładny. Czasami kryształy Svarowskiego są ładniejsze od diamentowych ;) I co najważniejsze sporo tańsze :>

Niwusia, a Ty nie zazdraszczaj, u Ciebie to dopiero jest czego zazdraszczać:D:D:D

Otóż to. A prąd wkrótce i do Was zawita :)

Martinezio, no popatrz, czego to czlowiek nauczy się przez tą budowę...;)

Niwusia, wracaj!!! A Ty myślisz, że w marmurach to byś się dobrze czuła? Bo ja to chyba nie....:no:

A teraz pytanie:

Chce ktoś zaproszenie na targi budowlane w Łodzi? Miałabym jedno czy dwa na zbyciu;)