yuka 28.02.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (...)Przy okazji zobaczą, jak ta robota jest ciężka i trudna. Nie przesadzajmy z tym trudna, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.02.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No jak nie jak tak? Nie piszę, że skomplikowana i trzeba do tego naście doktoratów, żeby dom postawić. Chodzi mi o trud fizyczny, bo jednak człowiek się sporo namęczy, zanim te 2-3 tys. pustaków poklei do już nadmienionej tu kupy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.02.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja o niebie a ten o chlebie:P No przecież rozmawiamy o tym, że TERAZ mam dziecka na budowę zabierać, czy tak? TERAZ, czyli jak mróz na dworze i brak ogrzewania w chałupce, czy tak? A TERAZ to u nas etap ocieplania poddasza czyli praca ani wyczerpująca fizycznie ani wymagająca nieziemskiej wiedzy, czy tak? A nawiasem mówiąc to nie wiem o co to całe zamieszanie z tym ocieplaniem:P Zrobiliśmy jedną warstwę na prawie całym dachu, gdyby nie to, że czekamy na instalacje to jedna warstwa byłaby na 100% skończona, a wysoce prawdopodobne, że PRZYNAJMNIEJ 1 pokój zrobilibyśmy na gotowo:yes: TAKĄ MAMY EKIPĘ!!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Yuczka ale Twoja ekipa lepsiejsza po stokroć nad inne.... bo oni jeszcze sercem pracują. A inne to tylko rękami No, niektóre to jeszcze czasami głowy używają, ale tylko czasami...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.02.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 I oby tylko tacy do nas przychodzili:DCze Atijka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Czeee Siostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.02.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Zima odpuszcza u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nooooo... Dziś w dzień pięknie świeciło słonko, jeszcze jest biało, ale w powietrzu już czuć wiosnę. Daleko jeszcze jest, biedaczka, ale pełznie i w moim kierunku Teraz na termometrze -6,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.02.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) To dobrze:yes: A miała franca w lutym już pójść sobie a tymczasem długoterminowe prognozy pokazują jeszcze mróz w okolicach 13-tego marca:o Mam nadzieję, ze się nie sprawdzi:mad::mad: Edytowane 28 Lutego 2011 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Yuka, babo, a nie strasz tymi prognozami. Myśmy nawalili kupę drewna od rodziców. Ale jak tak sobie na to dzisiaj popatrzyłam, to drewna jest na tydzień dla kozy i na max 3 dni do kominka. Czyli zakup się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.02.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nie, w sobotę już ciepło i w końcu to marzec, to wiosna ma być, tak???Tego się trzymajmy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.02.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Oj, oj. Chciałabym tak może pozamiatać podłogę w chałupie. Ale zima taka, ze się boję, że po robocie się od szczoty nie odkleję. A to byłby niefart Niby wykończeniówka się zaczyna, a jakiś takiś syf w domu...Okna brudne, Stary jakiś przykurzony, gruz przed domem. Co to ma być? Dom czy budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.03.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Oj z tą zimą to faktycznie niefajnie się robi :/ Już 3t węgla kupiliśmy w tym sezonie, a wygląda na to, że będzię jeszcze jeden zakup Niech już sobie pójdzie won na biegun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 01.03.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A nam się właśnie "przerabia' na żwirek chyba już z 6 tona.... , bez ściemy no serio- najpierw poszła 1, potem 3 a we styczniu przyjechaly 4 i tera je spalamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ale Wy nie mata jeszcze elewacji, n'est pas? Ścianami Wam wszystko spyla, stąd takie zużycie. Jak ocieplicie do końca i zrobicie ten korzuszek na poddaszu, to spadnie Wam do sensownego poziomu Spoko-maroko, jak to kolega Mattey mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 01.03.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Jesoooo niech ta zima spier.... ten tego , bo ja na opał w tym sezonie nie wyrabiam. Chałupka nieocieplona , piec zeżarł 3 tony groszku. W mieszkaniu piec c.o , tona węgla poooszłaaa, drewno pobudowlane ( prawie przyczepa od traktoperka) też, już śladu nie ma. Rano było -13 czeee wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.03.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A u nas dzisiaj było tak ładnie, cieplo, słonecznie, nie wiem ile stopni bylo rano, ale ok. 19 było -2:D:D:D Ja na szczęście (albo i nieszczęście) jeszcze nie grzeję, ale za to przyszedł mi rachunek za prąd dzisiaj od lipca ub.roku do teraz:mad::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.03.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Upsss.... Zapewnie w taryfie budowlanej? Wyrazy współczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.03.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Niestety :yes::cry:http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_9_7.gif Ale już mamy zmienioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 No to jak tutaj tak narzekacie, to i ja się wyżalę Dom: 150m.kw., grzane jakieś 130. Ściany mam już ocieplone (14cm styro), nad głową w połowie strop teriva, a w połowie krokwie z wełną między nimi (15cm). W planach jeszcze ocieplenie dachu poddasza (dotąd udało mi się poutykać dopiero jakieś 2/3 powierzchni, ale tylko pierwszą warstwą - 15cm między krokwie). Temperatura ustawiona na 8*C w dzień i w nocy. Do tej pory zeżarło mi 1 tonę grocha. Troszkę zaoszczędziłem spalając na drugim palenisku resztki krokwi i stempli - myślę, że jakieś 1-2 tygodnie lżejszej zimy w ten sposób "oszukałem". Cały czas zastanawiam się jaki apetyt będzie miał mój groszkowiec po zakończeniu ocieplania, zatkaniu wszystkich dziur i podkręceniu temperatury na 21*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts