Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Yukowa rodzinka marzenia swe spełniała- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja o niebie a ten o chlebie:P

No przecież rozmawiamy o tym, że TERAZ mam dziecka na budowę zabierać, czy tak?;)

TERAZ, czyli jak mróz na dworze i brak ogrzewania w chałupce, czy tak?;)

A TERAZ to u nas etap ocieplania poddasza czyli praca ani wyczerpująca fizycznie ani wymagająca nieziemskiej wiedzy, czy tak?;)

A nawiasem mówiąc to nie wiem o co to całe zamieszanie z tym ocieplaniem:P Zrobiliśmy jedną warstwę na prawie całym dachu, gdyby nie to, że czekamy na instalacje to jedna warstwa byłaby na 100% skończona, a wysoce prawdopodobne, że PRZYNAJMNIEJ 1 pokój zrobilibyśmy na gotowo:yes:

TAKĄ MAMY EKIPĘ!!!!:D:D:D

Oj, oj. Chciałabym tak może pozamiatać podłogę w chałupie. Ale zima taka, ze się boję, że po robocie się od szczoty nie odkleję. A to byłby niefart :D Niby wykończeniówka się zaczyna, a jakiś takiś syf w domu...Okna brudne, Stary jakiś przykurzony, gruz przed domem. Co to ma być? Dom czy budowa! ;) :D

Jesoooo niech ta zima spier.... ten tego , bo ja na opał w tym sezonie nie wyrabiam.

Chałupka nieocieplona , piec zeżarł 3 tony groszku.

W mieszkaniu piec c.o , tona węgla poooszłaaa, drewno pobudowlane ( prawie przyczepa od traktoperka) też, już śladu nie ma.:mad:

Rano było -13 :mad:

czeee wszystkim :D

No to jak tutaj tak narzekacie, to i ja się wyżalę ;)

Dom: 150m.kw., grzane jakieś 130.

Ściany mam już ocieplone (14cm styro), nad głową w połowie strop teriva, a w połowie krokwie z wełną między nimi (15cm). W planach jeszcze ocieplenie dachu poddasza (dotąd udało mi się poutykać dopiero jakieś 2/3 powierzchni, ale tylko pierwszą warstwą - 15cm między krokwie). Temperatura ustawiona na 8*C w dzień i w nocy.

Do tej pory zeżarło mi 1 tonę grocha. Troszkę zaoszczędziłem spalając na drugim palenisku resztki krokwi i stempli - myślę, że jakieś 1-2 tygodnie lżejszej zimy w ten sposób "oszukałem".

Cały czas zastanawiam się jaki apetyt będzie miał mój groszkowiec po zakończeniu ocieplania, zatkaniu wszystkich dziur i podkręceniu temperatury na 21*C.;)