.seban. 02.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Yeti, a tak z ciekawości - jaki piec wybrałeś i jakiej mocy na tą powierzchnię? PS. Yuka, sorki, że tak w Twoim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.03.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 .seban. jak Yetuś nie ma swojego wewontka, to trzeba go namierzać, gdzie się da;) A tak w ogóle to witam w moich skromnych progach:D:D:D Yeti, a Ty już rozpracowałeś drugą warstwę wełny u siebie? U nas chłopakom 2 dni zeszło z tymi profilami (no, 2,5;)) ale wszystko idealnie piony, poziomy trzyma, teraz tylko 2 warstwa wełny i można płyty przykręcać:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 02.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dziennik Twój na spokojnie sobie przeczytałem, wspominając nasze przejścia ze 'stworzeniem' SSO w ubiegłym sezonie. Talentów dziennikopisarskich u mnie 'niet', więc podglądam u innych wybierając co smaczniejsze ciekawostki Gratuluję postępów w tworzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.03.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dzięki:DTo teraz na jakim etapie jesteś? Przymierzasz się do zamykania, czy już dalej nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 02.03.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Czekamy na pozytywne temperatury, czyli 'zimo wy....' Okna już czekają, po nich elektryk, tynki, hydraulik ..... itd, itd... iiiiiii ciuchy w kartony i pierwsza noc A tak podglądam i albo przeoczyłem albo słowa nie było - w jakim rejonie się urządzacie, jeżeli to nie tajemna wiedza? PS. Gratuluję dostawcy betonu - mieliśmy tego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.03.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jechał do nas ze Strykowa i miał całkiem blisko;) Do ciebie też stamtąd? Więcej ew. na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.03.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Powiedział nam Bartek, że dziś TŁUSTY CZWARTEK.... Zapraszam, najlepsze na świecie pączki z prążkami z marmoladą różaną.... mniammmmm http://3.bp.blogspot.com/_KNYpwFHADSg/TU3RfAL_BBI/AAAAAAAABf4/JBy29E58eWU/s1600/ok_paczek5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A u nas dzisiaj było tak ładnie, cieplo, słonecznie, nie wiem ile stopni bylo rano, ale ok. 19 było -2:D:D:D Ja na szczęście (albo i nieszczęście) jeszcze nie grzeję, ale za to przyszedł mi rachunek za prąd dzisiaj od lipca ub.roku do teraz:mad::jawdrop: Yukus jesli to nie tajemnica to napisz ile placisz za prąd? może być na priv, a napisałaś że już zmieniłaś taryfe, tzn że jak jeszcze nie masz odbioru domu to możesz mieć inna niż budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.03.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nam Pan z elektrowni powiedział, że jak zakończyły się roboty budowlane, to możemy przejść na taryfę "normalną" :D:D Wiem, że czasami wymagają odbioru domu do zmiany taryfy, a czasami zameldowania. Nie wiem jak jest w prawie, nam się udało zmienić już:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nam Pan z elektrowni powiedział, że jak zakończyły się roboty budowlane, to możemy przejść na taryfę "normalną" :D:D Wiem, że czasami wymagają odbioru domu do zmiany taryfy, a czasami zameldowania. Nie wiem jak jest w prawie, nam się udało zmienić już:D:D No w sumie roboty budowlane to i u nas zakończone, zreszta zalezy co kto ma na mysli. Musze podzwonic i popytać jeszcze i może uda się nam zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzieki za pączka a ja zapraszam na faworki(chrusty) własnej roboty(no nie mojej ale mamy:D) http://img263.imageshack.us/img263/215/dsc01329to.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.03.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 No w sumie roboty budowlane to i u nas zakończone, zreszta zalezy co kto ma na mysli. Musze podzwonic i popytać jeszcze i może uda się nam zmienić. Wszystko zależy od ludzi:D:D:D Jak masz możliwość, to lepiej wybrać się i porozmawiać "w cztery oczy" może się uda:D Różnica w cenie kWh jest znaczna, warto się pofatygować My teraz chcemy pompę uruchomić i ma wygrzewać wylewki więc znów zanosi się na ciągłe zużycie, ciekawa jestem jak wyjdą koszty teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.03.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzięki Arku, mniammm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.03.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Yeti, a tak z ciekawości - jaki piec wybrałeś i jakiej mocy na tą powierzchnię? PS. Yuka, sorki, że tak w Twoim temacie Przed wyborem tego pieca naczytałem się tu i nakombinowałem jak koń przed baaardzo wysoką górką. Na koniec doszedłem do wniosku, że chyba tematu nie ogarnę . Na szczęście do mojego hydrauliko-elektryka mam bezgraniczne zaufanie , więc zdałem się na jego opinię i doświadczenie . Piec firmy Klimosz, Nazwa handlowa: Ling Duo 25KW. Zastanawiałem się wcześniej czy nie za duży na moje 150mkw., ale ponieważ w przyszłości planuję zrobić jakieś pomieszczenie na poddaszu, to pewnie ta moc się nie zmarnuje (właściwie ciekawe czy jej wystarczy na dodatkowe minimum 50mkw.) .seban. jak Yetuś nie ma swojego wewontka, to trzeba go namierzać, gdzie się da;) Yeti, a Ty już rozpracowałeś drugą warstwę wełny u siebie? U nas chłopakom 2 dni zeszło z tymi profilami (no, 2,5;)) ale wszystko idealnie piony, poziomy trzyma, teraz tylko 2 warstwa wełny i można płyty przykręcać:D:D No co to byłby za Yeti, gdyby tak łatwo można go było namierzyć Wełna czeka u mnie na lepsze czasy, a przede wszystkim na pomysł: jak ją rozpracować. Na moim poddaszu nie ma ścianek działowych Nie ma więc do czego przykręcić profili przyściennych, które wyznaczałyby krawędzie płaszczyzn i do których mógłbym mocować żyłkę do poziomowania wieszaków. Ta część dachu, która pozostała mi do "owieszakowania" to 4 połacie - każda w kształcie trójkąta. W takim trójkącie jest jedna (najdłuższa) krokiew w środku (biegnie od punktu w połowie podstawy do wierzchołka trójkąta) i pary równych długością coraz krótszych równoległych krokwi po obu stronach tej najdłuższej. Sprawę załatwiłby laser, ale nie mam, a jak to "osznurkować" jeszcze nie wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 03.03.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Przed wyborem tego pieca naczytałem się tu i nakombinowałem (...) Dzięki za info. Ja też już mam głowę 6x9 od czytania tematów dotyczących pieców. Na tą chwilę szala przeważa na Ogniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 03.03.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Przyszłam na pączki, jakbym ich mało dziś zjadła .... jeszcze zdążyłam Buziole zostawiam i zmykam spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 04.03.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Yuka - zaglądnęłam sobie do Ciebie i u Was też piknie! Nawet się nie obejrzysz jak będziecie u siebie mieszkać.No i zazdroszczę Wam pomocy ze strony rodziny - u nas tylko mój brat się wykazuje (babć do opieki nad dziećmi nie liczę)... U nas niektórzy uważają, że nasza budowa to niepotrzebne fanaberie. Chcieliśmy - to mamy - sami musimy sobie dać radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.03.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Zetka, nabiera wszystko kształtów, to fakt;) A jaką mam rodzinę to jestem świadoma i dziękuję za nich:D:D:D Ale pomoc babć też jest nieoceniona, wiem, bo moje obiedwie mieszkają dosyć daleko (100km) i wiele razy musiałam rezygnować z wyjazdu czy wyjścia gdziekolwiek... Teraz starsza córa już duża i odpowiedzialna i można jej młodszą powierzyć, ale nie zawsze tak było;) Atijka, masz jeszcze ochotę na coś słodkiego? Właśnie zrobiłam tort, na urodziny jutro idziemy;) to nim zjedzą wszyscy to podzielę się z Tobą Tym razem taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 05.03.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Yuczka ja pierdziu, ale Ty masz pomysły. Zajefajny ten torcik:yes: Skubnęłam troszeczkę, ale malutko, żeby nie podpadło , że używany tort w prezencie zaniosłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ale Ty masz super pomysły na te torty , fach w ręku posiadasz jak pragnę nobla. ja to noga cukiernicza jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts