mmms 01.04.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kurcze, a ja się nabrałam:) ... a już chciałam coś na posieszenie Yuce napisać, ha, ha. Cały dzień uważałam... i nie udało się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.04.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Niestety wszystko:) MMMS myślałam, że nikt nie uwierzy;) A tak w ogóle, to dawno Cię u mnie nie było:hug: Atija, jak mi się uda, to priva Ci napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 cześć szału chyba dostanę z tym forum, żeby coś przeczytać zagryzam zęby i czekam... czekam... aż się otworzy, ale żeby coś napisać to już wyższa szkoła jazdy. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 03.04.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi czy ma sens posiać "tymczasową" trawę - tak na dwa lata?? teraz nic w ogrodzie nie zrobimy, ale przydałoby się trochę trawy...i wymyślilam sobie że pograbimy wszystko ładnie i posieję troche trawy żeby trochę zielono było:D Niestety teren nie jest idealnie równy, ale taki w miarę. Dobry to pomysł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.04.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Atija, ja w sobotę w ogóle nie mogłam dostać się na FM:mad: Emiluś ja myślę, że nie jest to zły pomysł Tylko czemu chcesz na 2-3 lata? Potem coś innego będziesz w tym miejscu robić? Ja mam trawnik, z którego sukcesywnie zamierzam "podbierać" miejsca na jakieś rabaty, wiadomo w miarę możliwości czasowych i finansowych;) a reszta będzie "docelowym" trawnikiem. Też chciałam, zeby było zielono i żeby dzieci pojadąc na budowę nie musiały "po budowie" biegać Z tego co zrozumiałam, to Ty chcesz zrobić trawnik "tymczasowy" a po 2-3 latach przeorać go czy coś takiego i zakładać "docelowy" w tym samym miejscu? Lepiej od razu właściwy a później zawsze możesz go "okroić";) P.S. U mnie teren też nie jest idealnie równy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 04.04.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi czy ma sens posiać "tymczasową" trawę - tak na dwa lata?? (...) Niestety teren nie jest idealnie równy, ale taki w miarę. Dobry to pomysł??? Wszyscy po budowie zatrudniają "umyślnego" lub sami mozolnie wyrównują miejsce pod trawnik. Szaleją dopóki teren nie jest równiejszy i gładszy od lodowiska ...i po co to? Dopiero później okazuje się, że "płaskie" jest nudne. Wtedy zaczynają robić skalniaczki i usypywać górki. Szczególnie małe ogródki można optycznie powiększyć umiejętnie kształtując teren. Warto też pamiętać, że z płaskiego gorzej spływa woda . Odpowiednie pofalowanie terenu spowoduje, że woda popłynie tam, gdzie chcemy (można nawet pokusić się o zbudowanie prywatnego strumyczka, w którym, choćby okresowo, płynąć będzie woda). Wyrównaj tylko największe (niepasujące do całości) pagóry i siej Pora teraz najlepsza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 04.04.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Czeeeee..... na trawnikach się nie znam, u mnie adekwatnie do nazwy ulicy krajobraz księżycowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja u siebie trawę siałem dopiero po zakończeniu budowy. Wcześniej było jak u Atiji Z tym, że kratery zarastały nieksiężycowym wręcz buszem :> Dopiero po zakończeniu budowy dogadałem się z sąsiadem-rolnikiem, który przeorał i zbronował nasz spłachetek, później wygrabiłem, ubiłem, zasiałem i kosiłem Teraz przystępuję powoli do nasadzeń (sadzik już założony - zobaczymy, jakie będą efekty, ale to za rok, może dwa). Tylko dookoła budynku pozostał jeszcze krajobraz poatomowy, który ogarniem dopiero, jak wykonam temi rencamy tarasik i chodniczki. Trzeba będzie trochę wybrać, wymieszać toto z torfem, lub ziemią ogrodniczą, bo dookoła domu pozostała tylko glina z wykopków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.04.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Yuczkaproszę sprawdź czy możesz wejść do mojego dziennika ze stopki bo znów podobno cosik nie działa:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.04.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Yuczkaproszę sprawdź czy możesz wejść do mojego dziennika ze stopki bo znów podobno cosik nie działa:bash: Nie mogę:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.04.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Atijka, Ty na Księżycowej mieszkasz? (tzn już za chwilę będziesz;)) Martinezio, widzę, ze udało się wreszcie drzewka kupić? Poparłeś lokalny byssness czy alle...? Ja wokół domku też mam krajobraz... księżycowy, ale za to część działeczki za domkiem... http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_14_46.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_7_1.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_14_15.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No można powiedzieć, że poparłem biznes prawie-lokalny Ludziki poradzili mi jedną szkółkę niedaleko Grodziska Maz. i skorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.04.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Sam przewoziłeś?My jechaliśmy zaledwie kilka km z drzewkami:) wrażenia-bezcenne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.04.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) no to do cholery co się porobiło, bo pojęcia ni mam wszystko robiłam wedle instruktażu i doopa Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Tom Bor rozwinięcie myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.04.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Wykasuj i jeszcze raz od początku spróbuj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.04.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Sam przewoziłeś? My jechaliśmy zaledwie kilka km z drzewkami:) wrażenia-bezcenne;) No tak, w dodatku z pasażerem Ale to małe drzewka, więc się pomieściło. 12 drzewek to jeszcze nie tragedia, a Punciak wbrew pozorom pojemnym jest Pamiętam, że swego czasu wiozłem w nim parapet z PCV o długości 2,5m i szerokości chyba ze 30-40 cm I zmieścił się z zamknięciem klapy tylniej :> Tylko kierownik był w nieco dziwnej pozycji, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Emm... Tak tylko nieśmiało wtrącę, jeśli można, że: - płytowanie pięknie na zakładkę, za co chwała niech będzie, - ale przy oknie połaciowym mały babolek: łączenie płyt powinno być zrobione gdzieś po środku okna - takie łączenie, jak u Ciebie to źródło pękania. Też tak zrobiłem przy jednym oknie i niestety pęka. - czy folia metalizowana nie powinna iść sreberkiem do góry przypadkiem? Super domowo się zaczyna robić, a pokoje nabierają swoich właściwych kształtów Widzę też, że łazieneczka też ładnie się wykańcza (dużo jeszcze zostało? fajnie było by już zobaczyć efekt finalny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.04.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Hej, Wow:jawdrop: Ja oczywiście nabrałam się co do przeprowadzki Ale u Ciebie tempo i rąk do pomocy nie brakuje:) Już wszystko nabiera kształtów i nie mogę się doczekać kolejnych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.04.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Hej, Wow:jawdrop: Ja oczywiście nabrałam się co do przeprowadzki Ale u Ciebie tempo i rąk do pomocy nie brakuje:) Już wszystko nabiera kształtów i nie mogę się doczekać kolejnych fotek. Powiem Ci, że ja też nie mogę doczekać się nie tylko fotek:D Fajnie w domku się robi, wreszcie w pokoju jest trochę pokojowo, a nie budowlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.04.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Emm... Tak tylko nieśmiało wtrącę, jeśli można, że: - płytowanie pięknie na zakładkę, za co chwała niech będzie, Najważniejsze to zacząć od pochwał - ale przy oknie połaciowym mały babolek: łączenie płyt powinno być zrobione gdzieś po środku okna - takie łączenie, jak u Ciebie to źródło pękania. Też tak zrobiłem przy jednym oknie i niestety pęka. Czyli w płycie powinna być wycięta dziura na okno? Tzn. w 2 płytach po połowie okna? Muszę powiedzieć chłopakom. http://www.emoty-gg.eu/mini/144.gif - czy folia metalizowana nie powinna iść sreberkiem do góry przypadkiem? Na opakowaniu w instrukcji układania było napisane, że od strony pokoju:jawdrop: Super domowo się zaczyna robić, a pokoje nabierają swoich właściwych kształtów Widzę też, że łazieneczka też ładnie się wykańcza (dużo jeszcze zostało? fajnie było by już zobaczyć efekt finalny). Sam początek łazienki dopiero... Teść mówi, że teraz dopiero zacznie się zabawa z docinaniem i szlifowaniem... A wczoraj mi Panowie zadali pytanie: jaki grzejnik będzie w łazience, bo trzeba podejście przed płytkami zrobić... Myślałam, że tylko wybrać muszę, a z kupnem poczekamy na jakąś "okazję" a tu hydraulik mówi, ze on musi mieć fizycznie ten grzejnik:rolleyes: Ale udało mi się zamówić, jutro ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts