Martinezio 06.04.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Najważniejsze to zacząć od pochwał No a co Trzeba robić dobre wejście, żeby później skrytykować bez narażania się na baty Czyli w płycie powinna być wycięta dziura na okno? Tzn. w 2 płytach po połowie okna? Muszę powiedzieć chłopakom. http://www.emoty-gg.eu/mini/144.gif Tak, dokładnie o to chodzi Wówczas w narożnikach szpalety okna nie robią się pęknięcia Na opakowaniu w instrukcji układania było napisane, że od strony pokoju:jawdrop:Aha, tak tylko pytam gwoli uściślenia, bo ja chyba swoją dawałem sreberkiem do góry http://static.linuxquestions.org/questions/images/smilies/headscratch1.gif Kurczę, nie pamiętam, muszę zerknąć do swojej galeryjki . (chwila na zerknięcie) Tak, dawałem sreberkiem do góry: W sumie to nie wiem, co to za różnica, ale gdzieś tak wyczytałem na FM (w wewontku o ocieplaniu poddasza). Tak samo zastosowałem się do porady Rom-Kona i Flashback-a, aby gipsować płytę po całości, a nie tylko na łączeniach (w sensie chodzi o szpachlówkę, nie o gips do łączenia). Sam początek łazienki dopiero... Teść mówi, że teraz dopiero zacznie się zabawa z docinaniem i szlifowaniem...Aha... Czyli robicie bez listewek, szlifowane na 45st.? To faktycznie jest kupa zabawy i robota pierońsko delikatna :/ A wczoraj mi Panowie zadali pytanie: jaki grzejnik będzie w łazience, bo trzeba podejście przed płytkami zrobić... Myślałam, że tylko wybrać muszę, a z kupnem poczekamy na jakąś "okazję" a tu hydraulik mówi, ze on musi mieć fizycznie ten grzejnik:rolleyes: Ale udało mi się zamówić, jutro ma być Hmm... Ja u siebie montowałem grzejniki z podejściem dolnym ustandaryzowanym (rozstaw rurek 5cm), a podejście robiłem kolankowe ze ściany Wyprowadziłem sobie rurki, na to założyłem blok termostatyczny z zaworem i do tego przykręciłem grzejnik drabinkowy Piece of cake Ino trza rurki dobrze zamocować - ja nie mocowałem i później kląłem jak szewc przy montażu tego bloku, bo mię rurki uciekały w ścianę No, ale jakoś się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.04.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wówczas w narożnikach szpalety okna nie robią się pęknięcia Ok, dzięki, przekażę chłopakaom:yes: Tak, dawałem sreberkiem do góry: Widzę, że szerszą taśmę miałeś niż my;) A czym sklejałeś te pasy folii? Taką srebrną taśmą? Po tej srebrnej stronie fajnie się ta srebrna przykleja i nie widać łączeń (tzn nie byłoby widać, gdyby idealnie przyklejona była;)) ale wiem, ze to akurat najmniej istotne jest;) Kanały od rekuperacji ocieplali nam matami z wełny z folią i też folia od zewnątrz:rolleyes: Aha... Czyli robicie bez listewek, szlifowane na 45st.? To faktycznie jest kupa zabawy i robota pierońsko delikatna :/ Dokładnie:D A jeszcze na ścianach gres sobie wymyśliłam (dodatkowo więc jeszcze pierońsko twardy materiał) Hmm... Ja u siebie montowałem grzejniki z podejściem dolnym ustandaryzowanym (rozstaw rurek 5cm), a podejście robiłem kolankowe ze ściany Wyprowadziłem sobie rurki, na to założyłem blok termostatyczny z zaworem i do tego przykręciłem grzejnik drabinkowy Piece of cake Ino trza rurki dobrze zamocować - ja nie mocowałem i później kląłem jak szewc przy montażu tego bloku, bo mię rurki uciekały w ścianę No, ale jakoś się udało. U nas jest niewiele miejsca na grzejnik, a że ma służyć tylko do suszenia ręczników więc niekoniecznie na moc i te inne duperelki zwracałam uwagę Ale za to nie chciałam z okrągłych rurek, nie biały, długi i wąski i jeszcze tani;) No i niestety nie udało mi się znaleźć z rozstawem 50:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.04.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Widzę, że szerszą taśmę miałeś niż my;) A czym sklejałeś te pasy folii? Taką srebrną taśmą? Po tej srebrnej stronie fajnie się ta srebrna przykleja i nie widać łączeń (tzn nie byłoby widać, gdyby idealnie przyklejona była;)) ale wiem, ze to akurat najmniej istotne jest;) Jeśli mam być szczery, to nie sklejałem jej i nie chcę pokazywać palcem, czyja to była decyzja Ja twierdziłem, że trzeba, ale z władzą wykonawczą nie warto się spierać :> Z tego, co czytałem, to klei się to taśmą DUCT (czyli tą srebrną z włóknami). Chyba nie powinno mieć znaczenia, jak to wygląda, bo to i tak idzie pod płyty Co do tego, w którą stronę to sreberko, to tylko świstak wie - wszyscy pozostali robią na czuja U nas jest niewiele miejsca na grzejnik, a że ma służyć tylko do suszenia ręczników więc niekoniecznie na moc i te inne duperelki zwracałam uwagę Ale za to nie chciałam z okrągłych rurek, nie biały, długi i wąski i jeszcze tani;) No i niestety nie udało mi się znaleźć z rozstawem 50:( My braliśmy białe, bo miało być w jasnej tonacji (zwłaszcza górna łazienka), a chromy jakoś dziwnie wyglądają. Nam chromy nie podchodzą w gusta Wystarczą baterie błyszczące. U nas w górnej łazience z powrotu grzejnika zasilana jest podłogówka, więc dałem duuuużą drabinę, żeby woda miała szanse się wychłodzić, zanim wejdzie w podłogę :> A grzejniki kupowałem bodaj na alledrogo? W każdym razie na pewno przez internet i szły z Bydgoszczy do nas Edit: nasze grzejniki są firmy Instal Projekt, a ich dystrybucją w Łodzi zajmuje się firma Angus. Mają ofertę na stronie (co prawda nie widzę naszych, ale są też inne z podejściem dolnym w rozstawie 50mm): http://www.angus.ik.pl/katalog////%26grupaID%3D18%26pgrupaID%3D169 Edit 2 O, np. takie są ładne z podłączeniem dolnym 50 mm: (grr, coś nie chwyta adresu :/ ). http://www.angus.ik.pl/katalog////%26grupaID%3D18%26pgrupaID%3D169%26producentID%3D%26page%3D4%26all%3D90 - Producent: KERMI GRZEJNIKI ŁAZIENKOWE B20-R PODŁĄCZENIE 50mm Trzeba tam kliknąć i pokaże się [/url] Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.04.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzięki za linkę Z Instal Projektu Sticka brałam pod uwagę ale na żywo nie to, niestety;) W końcu stanęło na Marlinie z firmy TERMA, już jutro ma być, ew. do drugiej łazienki będę kombinować coś innego, chociaż ten Marlin niczego sobie;) P.S. Też nie chrom, żeby była jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.04.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Spoczko, Foczko Najważniejsze, byle do przodu i w końcu zamieszkać Akcesoria można po jakimś czasie zmienić, jak się przestaną podobać, lub odrapią za mocno No nic, czas w dym... znaczy w dom Do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Yuczka wpadłam na chwilkę, cieszę się, że u Ciebie już łazienka się robi. I góra też Buziole zostawiam i lecę szukać baterii do górnej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 07.04.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzień dobry.Dawno minie tutaj nie było ale cosik ostatnio zalatana jestem. Próbuję zgubić zbędne kilogramy i jakoś marnie mi to wychodzi ale czas skutecznie mi zabiera.Jeszcze się pokażę - niebawem.Póki co całuski zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.04.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Bry Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.04.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Hejka wszystkim:D Atijka, jak będziesz miała chwilkę, to pochwal się co wybrałaś Sipatka, jakie zbędne? Jakie kilogramy? Najwyżej parę deko:) Martinezio, postępują powolutku.... Wczoraj teść cały dzień szlifował płytki, wycinał otwory pod oświetlenie, dzisiaj powinno coś być widać na ścianie:) A ja czekam tylko na info o której grzejniczek dotrze i muszę odebrać i podrzucic na budowę To tyle się dzieje:D Aaa, m. jeszcze konstrukcje pod ścianki kolankowe na poddaszu robić ma (tzn tak efektywnie urlop wykorzystuje;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 07.04.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki za rady My niestety z przody działki musimy nawieźć sporo ziemi i dlatego mówię o "tymczasowej"trawie. No przynajmniej w paru miejscach... Ale zobaczymy co nam wyjdzie, bo właśnie trochę posialiśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 yuczka przywitać się przybyłam ale ty kobieto zalatana jesteś http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_witch.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.04.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witanko:D Emiluś, w tej sytuacji to rzeczywiście dobra rozwiązanie:) Tom Bor, taka bardzo zalatana to nie;) Trochę inaczej tylko dzień mam zorganizowany w tym tygodniu;) Słuchajcie, odebrałam wczoraj ten grzejnik:D:D:D Nie wiedziałam, że zwykły grzejnik potrafi mnie w taki zachwyt nad sobą wprowadzić No cuuudny normalnie. Nie widziałam go na żywo i wzięłam tak "na pałę" ale gdybym zobaczyła dokładnie taki to w ogóle bym się nie zastanawiała:D:D:D Podobno wisi już A jak cudnie Teściu płyteczki kładzie.... mniam... narożniczki idealnie doszlifowane, ciekawa jestem bardzo końcowego efektu;) ale na to przyjdzie poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 10.04.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Noooo, i trawę szlag trafił tak wieje od paru dni za oknami, że chyba wszystko wywiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.04.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Hmm... Jak dobrze nasiona zagrabione z ziemią i uwałowane, to nie wywieje. Spoko - poczekaj trochę. Coś na pewno wzejdzie, a po pierwszym koszeniu będziesz widzieć, gdzie trzeba dosiać. Yuka: goń na budowę i rób foty! To prikaz! Bo jak nie, to pójdzie wniosek do admina o bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.04.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Nie da rady;) W pracy jestem;) Wczoraj elegancko zapakowałam aparat i zapomniałam obfocić Jak pojadę jutro albo w środę i posprzątam;) to coś pstryknę Emiluś, mam nadzieję, że jednak nie wywiało:) My jak posialiśmy jedną część przyszła dosyć ostra burza z ulewnym deszczem i część nasion nam spłukało na korę, ale nie dosiewaliśmy, super się rozrosło to co zostało i jest git;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.04.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 w sumie to na osłodę mam fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ty nam tu tortem oczu nie mydl;) ( chociaż piękny) tylko foty łazienki pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.04.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 No jak pragnę podskoczyć, nie mam... Ale uspokoję Was, łazienka nie będzie czarna:D:D:D Takie wyszperałam;) Martinezio, okna w kolejnych pokojach opłytowane wedlug Twoich wskazówek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Oj , oj dostaniesz po uszach za to budowanie napięcia, oj dostaniesz. Mów mi tu zaraz jak na spowiedzi jaka będzie, bo te płytki to chyba taki ciemny grafit, co?Z czym połączysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.04.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Te są prawie czarne, ale to będzie tylko we wnęce, reszta łazienki będzie jaśniutka, jak widać kilka płytek na tym słupku:DTo magma z Nowej Gali najjaśniejsze (podobne do naszego CONCEPTU) i najciemniejsze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts