Zatartaczni 28.03.2010 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam,mam wielki problem z dachem. Panowie dekarze ułozyli mi dachówkę tegalit i wokół okien dachowych wyglada to przeokropnie... Tłumacza się ze to przez kolniezrz-choc dobrany do płaskich dachów... Za tydzien mają przyjechać i muszę coś z nimi ustalic,mam nadzieje ze da się coś naprawic. Cykne fotki to bedzie wiadomo co mam na mysli... Tymczasem szukam zdjęć jak Wam-uzytkownikom (o ile można tak powiedzieć) Tegalitu wyszło ułożenie wokoł polaciówek. Proszę o zdjęcia,bo albo musze sie uspokoic ze inaczej się nie da albo wydrukować kilka zdjęć i pokazać tym "fachowcom" jak powinno to wyglądać. Nie bijcie jeśli podobny problem był juz poruszany ale siedze na necie i szukam informacji od wielu wielu godzin i nic konkretnego nie znalazlam. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.03.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Wklej zdjęcia tych okien. Pozdrawiam Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.03.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 już kilka razy obił mi się o oczy ten temat przy płaskich dachówkach (m.in. Creaton Domino). TO ponoć najczęściej wina kołnierza chociaż może i dekarzom brakuje doświadczenia z płaskimi dachówkami, dość rzadkimi ze względu na cenę. Może to nie najlepszy moment, ale napisz proszę jak poza oknami wyszedł ten tegalit i ile Cię kosztował bo sam się mocno zastanawiam nad tą dachówką. No i zdjęcia! obowiązkowo zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.03.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Wpisz sobie tegalit w wyszukiwarkę i dowiesz się, kto ma taką dachówkę i wtedy poproś o zdjęcia. Życzę powodzenia z Twoim dachem i sama mam nadzieję, że u nas takich prolemów nie będzie, bo my też wybraliśy taką dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.03.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Mazo, dziewczynko , blondynko. Tu chodzi o to, żeby "Zadziorni" pokazał co mu się nie podoba przy obróbce okien. Wtedy by się oceniło fachowym okiem i coś doradziło. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.03.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Mazo, dziewczynko , blondynko. Tu chodzi o to, żeby "Zadziorni" pokazał co mu się nie podoba przy obróbce okien. Wtedy by się oceniło fachowym okiem i coś doradziło. Pozdrawiam Jan. Mistrzu Janie - chłopczyku, blondynku! - przeczytaj sobie ze zrozumieniem (jeśli potrafisz), co napisał autor wątku i o co prosi: "Tymczasem szukam zdjęć jak Wam-uzytkownikom (o ile można tak powiedzieć) Tegalitu wyszło ułożenie wokoł polaciówek. Proszę o zdjęcia,bo albo musze sie uspokoic ze inaczej się nie da albo wydrukować kilka zdjęć i pokazać tym "fachowcom" jak powinno to wyglądać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.03.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Już niestety jestem siwy Ktoś może wkleić zdjęcia żle obrobionych okien . I co wtedy ? A ja , powiem nieskromnie potrafię to ocenić. Pozdrawiam Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.03.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Już niestety jestem siwy Ktoś może wkleić zdjęcia żle obrobionych okien . I co wtedy ? A ja , powiem nieskromnie potrafię to ocenić. Pozdrawiam Jan Siwy, niemiły i jeszcze nieskromny... To, że może potrafisz ocenić źle obrobione okna, nie upoważnia Cię do wypowiadania się za autora wątku - jeśli chciał zobaczyć, jak to wyglada u innych, to chyba może, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.03.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 I co z tego, że zobaczy jak nie będzie wiedział czy jest dobrze ? Niemiły Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 29.03.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 oj kochani,ja na prawdę potrzebuje pomocy,wiec cieszy mnie zarówno fachowa ocena jak i zdjątko... dziękuję przy okazji za zainteresowanie:)Jan'ie dzieć zrzucił mi aparat ze statywu i ze tak powiem lustrzanka sie rozgrzechotała... stabilizator obrazu czy cóś do wymiany...jak tylko mi się uda to wstawiam... i liczę na ocene:) Na zdjęciach które wczesniej zrobiłam wygląda to zadziwiajaco dobrze,ale to dlatego ze zdjecia nie były "pod tym kątem robione". Tymczasem dodzwoniłam się do przemiłego przedstawiciela handlowego faqro i powiedział mi ze mam dekarzom nakazac wyklepać jeden karb/garb a do drugiego dociąć dachówkę tak by juz się na nim nie opierała...wspomniał jeszcze o miedzianych drucikach powieszających dachówkę by nie przywiercać nic do kołnierza... piszę bo spodziewam się ze znajdzie się więcej takich osob z problemem podobnym do mojego:) Oto poniżej zdjęcie takie jakie mam tego dachu:http://lh5.ggpht.com/_yAb4kcMZfks/S7EVxzOMsGI/AAAAAAAACik/0vEg3NcOBS0/s640/DSC01651.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 29.03.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 To może ja odpowiem... Przy Tegalicie trzeba się "pobawić" z oknami, tzn. zamontować je inaczej niż w innych pokryciach, u Ciebie są zamontowane normalnie, dlatego dachówki się unoszą, oczywiście ten co montował Tegalit powinien o tym wiedzieć Montaż okna w takich pokryciach jest 100% droższy niż w standartowych (przynajmniej u mnie) bo zwyczajnie jest dużo więcej pracy, aby był zadowalający efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.03.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Co prawda mamy VELUX-y ale problem z tegalitem ten sam. Dachówki zamontowane po bokach u dołu połaciówek unoszą się. Nam przedstawiciel Veluxa podkreślał że tutaj musi być kołnierz do zwykłej dachówki, ponieważ ten do płaskiej jest wyłącznie do blachy bądź karpiówki do 16 mm). Tegalit jest grubszy. Jeżeli ktoś rozwiązał problem również będę wdzięczna za szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 30.03.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Proszę o zdjęcia,bo albo musze sie uspokoic ze inaczej się nie da albo wydrukować kilka zdjęć i pokazać tym "fachowcom" jak powinno to wyglądać. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html%5B/quote%5D Tu masz zdjęcie mojego dachu - nie miałem problemu z oknami (Velux) - właściwie nie ja tylko moja ekipa jak coś to dam Ci na PW tel do "mojego" dekarza Nie bijcie jeśli podobny problem był juz poruszany ale siedze na necie i szukam informacji od wielu wielu godzin i nic konkretnego nie znalazlam. Dzięki z góry. Był ale jest problem z przenoszeniem tematów masz link do tego wątku było tam coś tłumaczone przez fachury z forum. http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-domino-wybrzuszenie,t170363.htm podobno niedługo ma być dostępny - w tym wątku więcej zdjęć mojego dachu pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 30.03.2010 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Co prawda mamy VELUX-y ale problem z tegalitem ten sam. Dachówki zamontowane po bokach u dołu połaciówek unoszą się. Nam przedstawiciel Veluxa podkreślał że tutaj musi być kołnierz do zwykłej dachówki, ponieważ ten do płaskiej jest wyłącznie do blachy bądź karpiówki do 16 mm). Tegalit jest grubszy. Jeżeli ktoś rozwiązał problem również będę wdzięczna za szczegóły. a czy ta zabawa polega na tym co prędzej opisalam?? Czy chodzi o wyklepanie tych garbów? czy to moze Pana tajemnica zawodowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 30.03.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Proszę o zdjęcia,bo albo musze sie uspokoic ze inaczej się nie da albo wydrukować kilka zdjęć i pokazać tym "fachowcom" jak powinno to wyglądać. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html%5B/quote%5D Tu masz zdjęcie mojego dachu - nie miałem problemu z oknami (Velux) - właściwie nie ja tylko moja ekipa jak coś to dam Ci na PW tel do "mojego" dekarza Nie bijcie jeśli podobny problem był juz poruszany ale siedze na necie i szukam informacji od wielu wielu godzin i nic konkretnego nie znalazlam. Dzięki z góry. Był ale jest problem z przenoszeniem tematów masz link do tego wątku było tam coś tłumaczone przez fachury z forum. http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-domino-wybrzuszenie,t170363.htm podobno niedługo ma być dostępny - w tym wątku więcej zdjęć mojego dachu pozdrawiam A dzieki Ci dobry człowieku... narzie link nie dziala Twoj daszek cudny,a okna takie rownolegle w jednym rzędzie wyglądają szałowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Co prawda mamy VELUX-y ale problem z tegalitem ten sam. Dachówki zamontowane po bokach u dołu połaciówek unoszą się. Nam przedstawiciel Veluxa podkreślał że tutaj musi być kołnierz do zwykłej dachówki, ponieważ ten do płaskiej jest wyłącznie do blachy bądź karpiówki do 16 mm). Tegalit jest grubszy. Jeżeli ktoś rozwiązał problem również będę wdzięczna za szczegóły. a czy ta zabawa polega na tym co prędzej opisalam?? Czy chodzi o wyklepanie tych garbów? czy to moze Pana tajemnica zawodowa... Nie mam pojęcia, jestem dyletanką. W moim dzienniku tez kilka zdjęc dachu tegalitowego. Link w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 30.03.2010 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Sandacz a czy ta zabawa polega na tym co prędzej opisalam?? Czy chodzi o wyklepanie tych garbów? czy to moze Pana tajemnica zawodowa... oj przepraszam,miałam spytać tego Pana co mi wyżej radził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 30.03.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 To może ja odpowiem... Przy Tegalicie trzeba się "pobawić" z oknami, tzn. zamontować je inaczej niż w innych pokryciach, u Ciebie są zamontowane normalnie, dlatego dachówki się unoszą, oczywiście ten co montował Tegalit powinien o tym wiedzieć Montaż okna w takich pokryciach jest 100% droższy niż w standartowych (przynajmniej u mnie) bo zwyczajnie jest dużo więcej pracy, aby był zadowalający efekt Baju baju - montaż okien jest w cenie za metr dachu ( nie spotkalem się z wyceną "za okno") z tego co pamiętam a jestem dyletantem nie chodzi o sposób mocowania ( chyba jest jedyny słuszny to taki jaki zaleca producent okien??? Bo co z gwarancją itd?) a o użyty kołnierz i to gumowe ( chyba jak do karpiówki) To nie żadna wiedza tajemna a tym bardziej nie taka która uprawnia do krojenia jakiś dodatkowych pieniędzy albo jest się fachowcem albo nie, albo "się umie" kłaść każdą dachówkę albo się nie bierze roboty- szkolenia dla dekarzy od firm produkujących materiały dachowe są darmowe. "Pobawić się" to fachowcy po pracy z dziewczyną wolą. życzę samych 100% droższych okien do wstawienia... bo dekarstwo to nie zabawa -- A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.03.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Montaż okien nie jest wliczany , chyba , że tak uzgodniono. Sandacz ma rację ; trzeba się " pobawić". Lepiej nie stosować drutu (odstaje) a specjalistyczny klej do dachówek. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.03.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jakoś mało tu fachowych porad, chyba niewielu jest specjalistów od płaskich dachówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts