Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Projekt niby fajny ale jak dla mnie ma wady. Zauważ chociażby pokój nr1 na piętrze- będzie on bardzo "niewygodny" zwróć uwagę na pow podłogi. 10,10m2 powyżej 1.90m a 24,4m2 po podłodze- jak dla mnie katastrofa przy użytkowaniu. Parter niczego sobie, duży salon i kilka pom gosp, to daje mu duży plus, ale zastanówcie się co z tą górą, czy to będzie Wam odpowiadać

• 3 months później...
Z pracowni dowiedziałam się, że wysokość ścianki kolankowej wynosi 67cm, ale w pokoju nad garażem tylko 30cm. Czy myślicie, że jest możliwe wydłużenie garażu z jednej i drugiej strony i to przyniesie jakieś korzystne zmiany w tym pokoju? Czy jest sens zawracać sobie głowę tym projektem, czy szukać innego?

• 4 months później...

Witam serdecznie. Projekt bardzo się nam podoba, do tego stopnia, że przymierzamy się do budowy Z 107. Co do garażu, to istnieje możliwość wydłużenia go z jednej jak i drugiej strony (informacja ze studia Z500), dzięki temu zyskujemy większe pomieszczenie techniczne na dole i większy/wyższy pokój u góry (można podnieść ściankę kolankową). Dowiedzialam się także ze studia, że z pomieszczenia gosp. można zrobić pokój. Dół budynku jest bardzo funkcjonalnie rozwiązany, a dzięki niewielkim zmianom,góra też wiele zyskuje. Przeszukałam wiele projektów, i powiem szczerze, że ten najbardziej przypadł mi do gustu (pod kątem funkcjonalności i kosztów budowy.)

Pozdrawiam mając nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie na temat tego projektu. ...a może ktoś już buduje...??