leszekg 28.03.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam, Na zewnątrz budynku będę miał cegłę klinkierową ręcznie robioną. Z cegłą klinkierową wiążą się problemy związane z porastaniem glonami, grzybem, przebarwienia itp. Dodatkowo dom znajduje się na pograniczu lasu i blisko terenu bagnistego (wysoki poziom wód). Dlatego efekty mogą być jeszcze silniejsze. Czy ktoś z Was słyszał o preparatach zabezpieczających cegłę przed tego typu efektami? Szukałem już na forum, ale albo dobierałem złe słowa w szukaniu, albo temat jest bardzo rzadki. Wiem, że firma Weber ma tego typu produkty. Jednak nie mam pojęcia jaki produkt dobrać. Co jest najlepsze do tego typu warunków i sytuacji. Z góry dziękuję za pomoc w temacie. Bob Budowniczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 28.03.2010 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 A jeszcze jest temat elewacji i tynków na elewacje. Jakie tynki na elewacje w takim miejscu? Silikatowe?Akrylowe? A może coś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts