Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drwi wejściowe do mieszkania

wloczykij-1980

Recommended Posts

czołem.

Jako uzytkownik M-4 z roku panskiego 1983 doszedłem do wniosku że moje drzwi wejściowe do mieszkania powinny zostać wymienione.

Rozeznalem sie po rynku i za pomocą googla wytypowałem 2 modele.

czego szukam:

1.Drzwi wzmocnione (włamania na osiedlu do mieszkania nigdy nie było)

2.Cena do 1500zł z montażem (plus,minus)

3.proste bez bajerów,czyli przetłoczeń,wizjer panoramiczny,sztywny łańcuch

kandydaci:

http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=98

przyznam szczerze że mam troche obawy,bo opinie sa rozne,wiec moze:

http://www.porta.com.pl/pl/description,p1,s3,m42,atext,d1.html

albo

http://www.porta.com.pl/pl/description,p1,s3,m41,atext,d1.html

nie oczekuje rzeczy niestworzonych od drzwi,maja byc po prostu prawidlowo wykonane,szczelne,bez strachu ze je szlag trafi.

A nie wiem czy to wazne ale wlasnie mi robia termomodernizacje bloku,wiec nie bedzie ekstremow korytarz/mieszkanie.

To co pomozecie?

ps.

a jakby ktos jeszcze napisal gdzie w Poznaniu albo okolicach kupic i z kim montowac to bedzie super.

Pozdrawiam

http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=98

przyznam szczerze że mam troche obawy,bo opinie sa rozne,wiec moze:

Zauważ jednak że negatywne opinie dotyczace gerdy dotyczą głównie drzwi użytkowanych na zewnątrz, narażonych na działanie warunków atmosferycznych. W pozostałych przypadkach drzwi sprawują się na ogół bardzo dobrze. Drzwi porta - tu ludzie tez narzekają na odklejające się okleiny itp.

Co prawda drzwi gerdy nie użytuje jeszcze osobiście, ponieważ jestem na etapie wyboru drzwi wejściowych do mieszkania, jednak ja juz wybieram miedzy poszczególnymi modelami gerdy. Inne jakoś na razie odrzuciłem.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

zawsze mnie to zastanawiało, po co komu w bloku drzwi antywłamaniowe?

czy ktoś zakłada że do jego mieszkania - gdzie sąsiadów od groma z każdej strony - złodziej z łomem przyjdzie?

szybciej przez balkon....

no ale to są moje spostrzeżenia.

ja w każdym razie założyłam drzwi drewniane, ładne, kolorystycznie dopasowane do przedpokoju, tyle że z 2 zamkami (konieczność jakby co przy ubezpieczaniu)

Witam,

Przedwczoraj certyfikowana grupa montażowa zamontowała u mnie drzwi wejściowe antywłamaniowe - Porta granit. Drzwi zamontowali na piankę montażową, a nie jak jest w wytycznych producenta (i w karcie gwarancyjnej) "na mokro", czyli na zaprawę cementową. Jakie są konsekwencje takiego montażu? Co powinnam zrobić. Dodam, że jeszcze nie płaciłam za usługę.

Powinni przyjechać jeszcze raz , zdemontować to co spaprali i załozyć drzwi jeszcze raz na kotwy oraz wypełnić futryny zaprawą betonową - niezależnie od tego, że ubezpieczyciel w przypadku jakichkolwiek prób włamania lub włamania moze odmówić wypłaty odszkodowania ze względu na wadliwy montaż drzwi (łatwo stwierdzić czy futryny są na piance czy osadzone betonem) to aktualnie "trzymają" się na samych śrubach kotwiących do otworu drzwiowego a więc nie spełniają swojej funkcji. A pozatym jak napisałaś - przy takim montażu nie masz gwarancji producenta na drzwi.

Witam. Proszę o opinię.

Przymierzam się do wymiany drzwi do mieszkania. Po przeszukaniu sieci zdecydowałem się na Porta - opal plus (Rw=32 dB). Głównie zależy mi na wyciszeniu.

Obecnie mam Drew-Stal DSA-2, ale nigdzie nie mogę znaleźć ich parametrów, jeżeli chodzi o akustykę, więc nie mam odniesienia. Mają drewaniany próg, telefon słychać trzy piętra niżej.

Czy po zamianie poprawa byłaby odczuwalna?

• 1 month później...

chciałam mieć drzwi wejściowe do mieszkania antywłamaniowe, wyciszające [dość głośna winda], dwukolorowe [inne od klatki, inne od wewnątrz] i takie, by nie były bardzo drogie

wszyscy producenci - Gerda, Dierre oferowali drogie modele - plus dopłata za dwukolorowe drzwi

ostatecznie zdecydowałam sie na drzwi robione na zamówienie - byłam zaskoczona, ze nie doliczają opłat za dwa kolory, a cena jest - pomimo uznania marki na rynku lokalnym - dużo niższa niz innych drzwi

zapłaciłam ok. 2400-2500 (7%VAT), klasa C

co ważne - naprawdę wyciszyłam mieszkanie, jak dla mnie winda jest niesłyszalna, a i mnie nie słychać na korytarzu. Bardzo polecam firmę z Warszawy JiW

aha- polecam wariant z dwukolorowymi drzwiami, bo w środku można sobie dobrać je pod kolor ścian, reszty drzwi czy mebli - tak jest u mnie - meble kuchenne, drzwi wewnętrzne, tzw pomocnik na korytarzu przy drzwiach - wszystko w identycznym kolorze, ładnie to wygląda, a sąsiedzi mówią, ze mam najładniejsze drzwi na klatce ;) sąsiadka wstawia takie same :)

oto zdjęcie:

http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/DSCN5552.jpg

Edytowane przez Nina81