jareko 29.03.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Mi przy 1465 x 1435 niektórzy mówią o braku gwarancji .żartujesz? Na serio? to z czego oni robią okna? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.03.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Mi przy 1465 x 1435 niektórzy mówią o braku gwarancji .żartujesz? Na serio? to z czego oni robią okna? :lol: Z Gelana, tak chyba siem to zwie. I podobno była nawet dyskusja handlowca z technologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 29.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 IVO - oczywscie masz racje jesli szerokosc to 180 zas wysokosc to 110 Jesli na odwrot - w pelni wykonalne Oczywiście. Pepe napisał że 180 to szerokość..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 29.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ja miałem podobny dylemat!!Otwory szer. 150 cm i wysokie 140 cmOkna w projekcie dzielone na pół bo tak wymyśliła p. pseudo projektant.Tak naprawdę to ten wymiar jest ni w piz... nie w oko.Jak przedzielimy na pół to blokujemy masę światła. Jak damy jedną taflę to jest ona trochę olbrzymia. Dumałem dumałem i wydumałem ze od południowej strony- od podwórka będą jednoszkrzydłowe. Od szczytów dolne będą dwuskrzydłowe, a górne nieco mniejsze będą też jednoskrzydłowe. Od ulicy- strona północna natomiast będą dwuskrzydłowe.Ładnie??? Jak dla mnie bardzo ładnie i coś około 2 tyś zł taniej aniżeli zrobiłbym wszystkie okna dzielone.Też mi mówili o gwarancji, że nie będzie. To powiedziałem, ze znajdę takich co mi zrobią i dadzą tą gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja miałem podobny dylemat!! Otwory szer. 150 cm i wysokie 140 cm Okna w projekcie dzielone na pół bo tak wymyśliła p. pseudo projektant. Tak naprawdę to ten wymiar jest ni w piz... nie w oko. Jak przedzielimy na pół to blokujemy masę światła. Jak damy jedną taflę to jest ona trochę olbrzymia. Dumałem dumałem i wydumałem ze od południowej strony- od podwórka będą jednoszkrzydłowe. Od szczytów dolne będą dwuskrzydłowe, a górne nieco mniejsze będą też jednoskrzydłowe. Od ulicy- strona północna natomiast będą dwuskrzydłowe. Ładnie??? Jak dla mnie bardzo ładnie i coś około 2 tyś zł taniej aniżeli zrobiłbym wszystkie okna dzielone. Też mi mówili o gwarancji, że nie będzie. To powiedziałem, ze znajdę takich co mi zrobią i dadzą tą gwarancję. Gratuluję ...ignorancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.03.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 IVO - oczywscie masz racje jesli szerokosc to 180 zas wysokosc to 110 Jesli na odwrot - w pelni wykonalne Oczywiście. Pepe napisał że 180 to szerokość.....Patrz, kurde, ślepnę i nie doczytałem się. A wracając do meritum, jeśli do takiego okna 180/110, tylko uchylnego, jest dostęp od zewnątrz, że by umyć, to spokojnie można wykonać. Natomiast jeśli nie ma dostępu to powodzenia życzę - a najlepiej proponuje wycieczkę do warszawy, osiedle "Rodzina Połanieckich" i rozmowę z użytkownikami takich rozwiązań - zwłaszcza tych z 10 piętra gdzie mają 250/150 w jednym skrzydle tylko uchylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ... To powiedziałem, ze znajdę takich co mi zrobią i dadzą tą gwarancję. Gratuluję ...ignorancji.bwojtku - co się irytujesz? Czyż nie taka jest postawa klientów? Będą szukać do upadłego aż znajdą takich co wykonają ich pomysły. Dla mnie co innego jest ważne - że znalazł się pierwszy który to tak wprost tu napisał. Straciłem kolejnego klienta - założenia architekta - powierzchnia fixa szklonego w ościeżnicy 6 mkw. Na dodatek chciałby w pakiecie trzyszybowym o k=0,5. Znasz może teraźniejsze ceny wypożyczenia HDS-a z przystawkami? Może cena przemówi do rozsądku? Choć wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 30.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0310/z23_widok1_07c9c.jpgA moze takie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smajczesko 30.03.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Sliczne okna jak i domek.Ale czy praktyczne i ciepłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.03.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 W szkole takie miałem. Ale to było za komuny i niektórzy nie pamiętają W tym przypadku sam skłaniałbym się ku dzielonym. Trochę ich dużo i same są duże w stosunku do bryły budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.03.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Mi przy 1465 x 1435 niektórzy mówią o braku gwarancji . no bo pewnie przyjęli cm a nie mm, piszeciee o oknach 150x150 a zaraz 1465 x 1435 trzymać jedną miarę to masz tu okna po 14metry to chyba z gwarancją kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.03.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Handlowiec dobrze wie o co be . Ale to tylko jeden na Gealanie tak stwierdził, że gwarancji nie będzie. Chyba nie zarobi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 30.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 W końcu klient nasz Pan. Wykonawca powiedział otwarcie, że zrobi ale nie będzie gwarancji. Gdy przyszło do podpisania umowy... to i gwarancja się znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 30.03.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jeśli chodzi o okna, to szanowna małżonka powinna mieć ostateczne zdanie tylko w dwóch kwestiach. Karnisz i firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 30.03.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja dołożę jeszcze 3 kwestie związaną z oknami - KWIATKI na parapetach. Oczywiście mycie okien gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe666 31.03.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 jeśli chodzi o dostęp to domek parterowy - a więc przy uchylnych z myciem nie ma problemu. Nie ukrywam że również mam wątpliwości co do wielkości okna ale jednak jeśli nie będzie przeciwwskazań technicznych i gwarancyjnych to wybierzemy jednak jednoskrzydłowe. Przy tym rozwiązaniu po prostu dom wygląda o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 31.03.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 mam mały domek i duże okna 1200 szerokie i 1500wysokie. zdecydowałam sie na jednoskrzydłowe. otwierają się dobrze, nie ma problemu żadnego.i wyglądają tez dobrze.mam tez pdwójne drzwi tarasowe wysokie na 2300 bez porzeczek i jest ok.gwarancja i wszystkie inne takie tez są.okna z Vetrexu na profilach Veki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 31.03.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 W projekcie mieliśmy 1500 x 1500 (niewymiarowe więc droższe), zmieniliśmy na wymiarowe chyba 1465 x1436, oczywiście dwuskrzydłowe inne nie wchodziły w grę, dla mnie bardziej eleganckie niż jednoskrzydłowe.Jednoskrzydłowe w takich wymiarach jak dla mnie za duże.Ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 31.03.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Magsos, ja mam też trzy okna 1500 na 1500, ile wyszły taniej te standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 31.03.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Magsos, ja mam też trzy okna 1500 na 1500, ile wyszły taniej te standardowe? Masz okna 1500x1500 czy otwory okienne? Co jest dokładnie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts