Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka, okna 150x150 i wojna z żoną o ich dzielenie

Recommended Posts

w kuchni mam 2 duże. Od strony południowej jest jednoskrzydłowe a od zachodniej dwuskrzydłowe

w dużym pokoju mam 2 okna jedno od strony zachodniej a drugie od północnej - od ulicy - oba dałem dzielone, W pokoju dziecięcy od północy- od ulicy również dzielone. W sypiali od wschodu również dzielone i w moim gabinecie od wschodu również dzielone.

Wybrałem dzielone bay było można je łatwo otwierać i aby się ładniej prezentowały od strony drogi a wiec lasu :)

i co najważniejsze wybrałem je jako mały kompromis bowiem wstępnie wszystkie miały być dzielone ( tak się podoba mojej ukochanej), a wg mojej koncepcji miały być jednoskrzydłowe.

Więc wybrałem złoty środek.

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i znowu dołożyłeś do pieca . Radzisz szprosy, aby później wrzucić łyżkę dziegciu ;). Mógłbyś podać średnią znaną Ci cenę za dołożenie takich zdobień?
Nie radziłem ci szprosów tylko przewiązkę by okno jednoskrzydłowe imitowało choć odrobinę okno dwuskrzydłowe - by był wilk (Ty) syty i owca (żona) cała (bądź na odwrót :lol: )

Nie wiem jak w skali całego kraju kształtują sie ceny - mogę tylko mówić o jednym producencie

- szpros międzyszybowy, lakierowany - ok 25,- PLN netto za 1 pole

- szpros międzyszybowy, okleinowany - ok. 35,- PLN netto za 1 pole

- szpros naklejany - ok 100,- PLN za 1 pole

- szpros naklejany, wiedeński - ok 150,- PLN za 1 pole