PliP 31.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 w kuchni mam 2 duże. Od strony południowej jest jednoskrzydłowe a od zachodniej dwuskrzydłowe w dużym pokoju mam 2 okna jedno od strony zachodniej a drugie od północnej - od ulicy - oba dałem dzielone, W pokoju dziecięcy od północy- od ulicy również dzielone. W sypiali od wschodu również dzielone i w moim gabinecie od wschodu również dzielone. Wybrałem dzielone bay było można je łatwo otwierać i aby się ładniej prezentowały od strony drogi a wiec lasu i co najważniejsze wybrałem je jako mały kompromis bowiem wstępnie wszystkie miały być dzielone ( tak się podoba mojej ukochanej), a wg mojej koncepcji miały być jednoskrzydłowe. Więc wybrałem złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 01.04.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 mam u siebie okna 1465x1435 nie wyobrażam sobie , żeby były inne niż w jednej tafli , dzielone dom wyglądałby jak kurnik takie okna z pakietem 3 szybowym z U-0,5 , z dwustronnym kolorem w złotym dębie kosztowały mnie w styczniu ok 720 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.04.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Powoli, powolutku Wasze argumenty trafiają tam gdzie trzeba . Pozostaje jedynie sprawa szprosów dla uatrakcyjnienia wyglądu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.04.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 to może argumentem "przeciw" będzie zwiększenie Uw okna o 0,2-0,3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.04.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Tzn że okno bez podziału jest bardziej "zimne"? Dobrze Cię zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.04.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 przy takich samych wymiarach okno dwuskrzydłowe jest zimniejsze od jednoskrzydłowegododanie do szyb szprosów międzyszybowych jak i pełnych "wiedeńskich" zwiększa dodatkowo straty o 0,2-0,3 na współczynniku Uw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.04.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 No i znowu dołożyłeś do pieca . Radzisz szprosy, aby później wrzucić łyżkę dziegciu . Mógłbyś podać średnią znaną Ci cenę za dołożenie takich zdobień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.04.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 No i znowu dołożyłeś do pieca . Radzisz szprosy, aby później wrzucić łyżkę dziegciu . Mógłbyś podać średnią znaną Ci cenę za dołożenie takich zdobień?Nie radziłem ci szprosów tylko przewiązkę by okno jednoskrzydłowe imitowało choć odrobinę okno dwuskrzydłowe - by był wilk (Ty) syty i owca (żona) cała (bądź na odwrót ) Nie wiem jak w skali całego kraju kształtują sie ceny - mogę tylko mówić o jednym producencie - szpros międzyszybowy, lakierowany - ok 25,- PLN netto za 1 pole - szpros międzyszybowy, okleinowany - ok. 35,- PLN netto za 1 pole - szpros naklejany - ok 100,- PLN za 1 pole - szpros naklejany, wiedeński - ok 150,- PLN za 1 pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.04.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 No tak. Dla mnie szpros i przewiązka to to samo . Jak widać w rzeczywistości tak nie jest. Jak już mam Cię na "linii" to doradź tylko co wybrać. Profil Brugmanna czy ideal4000. Ten drugi mam tańszy o kilka setek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.04.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Profil Brugmanna czy ideal4000. W mojej subiektywnej opinii zdecydowanie ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.04.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Dodam tylko, że nie żałuję dorzucenia tych 5-6 stówek więcej. Po prostu słyszałem o kruchości profilu Brugmanna. Za to ideal4000 ma sporo reklamacji, ale to znowu pewnie zależy od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.04.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 O szczególnej kruchości Brugmanna nie słyszałem za to problemy z Aluplastem (szczególnie kolorowych) potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 05.04.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ja wybrałem profil TROCAL 88+ taki jak poniżej http://www.oknonet.pl/img/newsy/profine/_big/trocal_pasywny_88_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.04.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Mam wyceny na Brugmana, Ideal4000 i Avngarde'a. Ostatni odpada, przy pozostałych z różnych względów raczej pozostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.04.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ja wybrałem profil TROCAL 88+ taki jak poniżej http://www.oknonet.pl/img/newsy/profine/_big/trocal_pasywny_88_.jpg Dobry wybór. A powiedz kto produkuje u nas okna na profilu w wersji Passive? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 05.04.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 a tutaj jest producent okien a tych profilachhttp://www.oknonet.pl/akcesoria/systemy/pvc/news,13331.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.04.2010 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 a tutaj jest producent okien a tych profilach http://www.oknonet.pl/akcesoria/systemy/pvc/news,13331.html Producenta profili znam. Pytam o producenta okien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts