Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUBEK termiczny

magpie101

Recommended Posts

Tak sie zycie potoczylo, ze od niedawna musze wstawac o 4 rano, kawa w ekspresie nastwawionym wieczorem juz jest zaparzona ale nie ma czasu w spokoju jej wypic i tak wczesnie to nawet ochoty na nia nie mam.

Zaraz po wyjsciu spedzam w aucie 80 km i wtedy "chce mi sie" kawy dlatego pomyslalam o kupnie kubka termicznego.

Wlasnie przegladam allegro ale tyle tego jest, ze nie wiem co kupic :roll: .

Moze macie jakies swoje sprawdzone i godne polecania kubki?

Wlasnie przegladam allegro ale tyle tego jest, ze nie wiem co kupic :roll: .

Moze macie jakies swoje sprawdzone i godne polecania kubki?

Byle nie tanią chińszczyznę. Zostałam takim uszczęśliwiona przez teściową. Śmierdzi plastikiem niemiłosiernie i jeszcze nie udało mi się tego zapachu pozbyć. Z resztą w świetle ostatnich doniesień o toksyczności pewnych chińskich wyrobów nawet nie będę próbować.

Potwierdzę to co napisali przedmówcy , trzeba bardzo uważać na Chińszczyznę a szczególnie tą tanią sam dostałem trzy tanie kubki termiczne i nie byłem z nich zadowolony , kawa jakoś inaczej w nich smakowała. Dopiero jak sam zakupiłem sobie jeden porządny kubek , picie kawy w nim stało się przyjemnością . A wiem co mówię bo z kubka takiego korzystam kilka razy dziennie i jestem z niego szalenie zadowolony. Niestety nie ma takiego na Allegro , swojego zakupiłem sklepie sportowym. Jeśli zależy Ci na dobrym kubku i aby długo utrzymywał temperaturę płynów to rozglądnij sie za takim który ma próżnię pomiędzy ściankami wykonanymi z najwyższej stalą nierdzewną. Mój posiada jeszcze specjalny zaparzacz który poprawia jeszcze bardziej jakość i smak kawy ale powiedzieć szczerze jest to raczej nie potrzebny gadżet.

• 3 years później...
Nie wiem jak się sprawuje ten Fiord ale to, co trzeba sprawdzić przed zakupem to czy się z niego nie wylewa przy zamkniętym ustniku. Inaczej można mieć różne plamki na spodniach, kurtce, etc...

Ja mam kubek termiczny Fjord Nansen Lando i świetnie się spisuje. Nic nie przecieka i długo trzyma ciepło.

Wato poszukać kubków w sklepach survivalowych/turystycznych, tam mają najlepsze modele.

Ja swój kupiłem w militaria.pl. Odradzam szukanie takich kubków w supermarketach, może i tanie, ale jakość równie niska.

To mniej więcej miałam na myśli, porządne sklepy z porządnym sprzętem renomowanych firm. Ja mam kubek Esbit, też jest niezły.

Najlepiej właśnie w outdoorowych sklepach szukać/ze sprzętem turystycznym.

Taki kubek możesz kupić w każdym supermarkecie. Widziałam też kilka w Pepco.

Te z supermarketów lubią przeciekać po kilku