aTomi 26.04.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Mam problem, z którym zetknęła się pewnie większość z forumowiczów, zwłaszcza tych posiadających starsze mieszkania.Obecnie, licznik gazowy mam zainstalowany w sposób koszmarnie pokraczny (łącznie z krzyżowaniem się rur doprowadzających) i zajmujący nadmiarową powierzchnię (nieuzasadnioną wymogami prawnymi czy też bezpieczeństwa instalacji). Mieszknie kupiłem niedawno, teraz miałem kontrolę z gazowni, po której zalecono wymianę licznika. Nowy licznik ma być mniejszy i może być z powodzeniem zainstalowany w sposób zgodny ze zdrowym rozsądkiem i przepisami natomiast właściciel licznika i rury, która jest przed nim czyli gazownia twierdzi, że nie będzie zmieniała podejścia do licznika - chyba, że na mój koszt (fachowcy oczywiście chcą w łapę i to nie mało) a gazownia twierdzi, że oficjalnie mogą to zrobić - oczywiście na mój koszt - i to dopiero po zrobieniu nowego projektu. Proszę o radę lub podzielenie się własnymi doświadczeniami z tego typu spraw.... Obecnie jestem na etapie śledzenia przepisów prawnych regulujących w/w problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 29.04.2002 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Wiesz gaz jest talkim środkiem że gazownia na pewno nie przyjmnie Ci licznika jeśli zmienisz instalację bez projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts