PliP 10.04.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Nie nie- Srebrna Góra w Sudetach.Dziś właśnie oglądałem studnię wykutą w skale. Ma ona 60m głębokości i wykonana została na potrzeby Twierdzy Srebrnogórskiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.04.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ...domyślałem się bo wcześniej sprawdziłem inne Srebrne Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.04.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Niestety Śląsk może razem znajdziemy jakiegoś dobrego i niedrogiego studniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 13.04.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 może razem znajdziemy jakiegoś dobrego i niedrogiego studniarza? Jak póki co będę męczy tego, co zainkasował pieniądze. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Może to błotko jednak do czegoś się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jocker9003 17.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam koledzy jestem to nowy!Mam problem wziąłem różdżkaża wskazał mi miejsce gdzie jest woda... no i znalazlem kogos kto sie tym zajmuje i zaczal wiercic... twierdzi ze wywiercił 14 m i ze dalej nie ma sensu wiercic bo jest taki cementowy muł...i on sie raczej nie skonczy... wykasował mi 800zl (bo pol na pol) i niby troche wody jest (narazie nabieram malym wiadereczkiem)heheh xD tylko ze brudna jak..... i teraz nie wiem czy on mial racje czy jednak glebiej sie skonczy ten muł??? i bedzie zwir i bedzie woda zdatna do picia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 18.04.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 No właśnie też bym chciał wiedzieć, czy jest szansa aby z coś takiego w końcu się przeczyściło (pompowanie), czy raczej nie ma sensu i trzeba kopać dalej/gdzie indziej?Może jakiś fachowiec wypowiedziałby się w tym temacie? SS zaglądasz tu jeszcze czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 18.04.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 ten ciemny cementowy mułek to nic innego jak kurzawka. U mnie miała ona około 15 m głębokości.Zaczynając od góry to była zwykła ziemia, potem piasek potem trochę kliny i ta kurzawka. Coś około 17 metra zaczął się węgiel i kurzawka stawała się z czasem coraz bardziej gruboziarnista. No i w końcu czerpak wyjął żwir . Było go około 2 metry i trafił się kamień. Pod kamieniem ponownie zaczął się nieciekawy grunt z drobinami węgla. Tak więc zostaliśmy na 21 metrach.Skoro wywierciłes już tyle metrów to myślę ze warto było wiercić dalej i kontrolować ziarnistość kurzawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts