Cezarr 29.03.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 WitamGranit jest bardzo ładny, tyle że nie wiem czy niezbyt trudny w układaniu no i czy z racji tego, że to naturalny kamień, czy płyty trzymają wymiary? Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z tym materiałem na podłódze w salonie? (ew zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 29.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam Granit jest bardzo ładny, tyle że nie wiem czy niezbyt trudny w układaniu no i czy z racji tego, że to naturalny kamień, czy płyty trzymają wymiary? Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z tym materiałem na podłódze w salonie? (ew zdjęcia) Kamień układa się tak samo jak zwykłe płytki (są specjalne kleje do kamienia ale na zwykły atlas też można kleić) , ze względu na grubość płyty z kamienia będą cięższe , wymiar trzymają albo i nie zależy od operatora piły . http://img11.imageshack.us/img11/3237/zdjcie006yh.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 29.03.2010 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Dzięki. Są płyty granitowe, które mają 1,5 cm grubości (czyli więcej niż tradycyjny gres czy terakota) jeśli wymiary trzymają podobnie to dobrze, nie wiem czy glazrnik nie powie, że to przecież kamień i nie zechec skasować podwójnie za ułożenie, bo gruby cięzko ciąć, krzywe itp. Czy w porównaniu z twardym gresem ten wymaga większych umiejetności od fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts