rob777 29.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 WITAM SERDECZNIE MAM ZAMIAR WYBUDOWAĆ DOMEK SZKIELETOWY DREWNIANY O POWIERZCHNI 55M2 Z PODDASZEM UŻYTKOWYM DOMEK MA WYMIARY 5 NA 7M WYSOKOŚĆ OK 5M. DZIAŁKA JEST BUDOWLANA NA WSI . DOMEK BEDZIE POSTAWIONY NA KLOCKACH ,MOIM ZDANIEM TO BEDZIE JAKO RUCHOMOŚĆ ,CZY MOŻNA POSTAWIĆ TAKI DOMEK BEZ ZEZWOLEŃ ,BEZ PROJEKTU I BEZ KIEROWNIKA BUDOWY . PROSZĘ O PORADĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 29.03.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jeśli chcecie tam mieszkać to mi się wydaje że będziecie musieli mieć pozwolenie by potem móc się tam zameldować. A poza tym pozwolenie musisz mieć na wszystko co ma powierzchnię zabudowy od 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji większej niż 4,80 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awart 29.03.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 moim zdaniem trzeba mieć pozwolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob777 29.03.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 WITAM SERDECZNIE MAM ZAMIAR WYBUDOWAĆ DOMEK SZKIELETOWY DREWNIANY O POWIERZCHNI 55M2 Z PODDASZEM UŻYTKOWYM DOMEK MA WYMIARY 5 NA 7M WYSOKOŚĆ OK 5M. DZIAŁKA JEST BUDOWLANA NA WSI . DOMEK BEDZIE POSTAWIONY NA KLOCKACH ,MOIM ZDANIEM TO BEDZIE JAKO RUCHOMOŚĆ ,CZY MOŻNA POSTAWIĆ TAKI DOMEK BEZ ZEZWOLEŃ ,BEZ PROJEKTU I BEZ KIEROWNIKA BUDOWY . PROSZĘ O PORADĘ Domek bedzie tylko uczęszczany ;wiosna,lato,jesień ,jako letniskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 29.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ale jeśli będzie większy niż te parametry które opisałam - i tak musi mieć pozwolenie. Poczytaj prawo budowlane - tam jest dokładnie opisane jakie budynki mogą mieć tylko zgłoszenia a jakie już muszą mieć pozwolenie.Jeśli budujesz garaż, pom. gospodarcze czy basen który ma więcej niż 35m2 to musisz mieć pozwolenie - więc nie sądzę żeby w przypadku domku letniskowego było już inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts