gospie 29.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 bo nie wiem czy lepiej kupic o ton jasniejszą jakby miała sciemniećjak u Was było?pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 29.03.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 gospie, ciemnieja pod wplywem brudu Po okresowym dokladnym umyciu (np. przy pomocy szczoteczki do zebow ) odzyskuja swoj dawny blask. Takie sa moje 7-letnie obserwacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Impregnowałam fugi w kuchni preparatem HG. Wcześniej wysłałam do producenta zapytanie czy impregnat nie spowoduje zmiany koloru fugi i czy nie będzie się fuga błyszczała. Zgodnie z ich odpowiedzią fuga w momencie wchłonięcia preparatu zrobiła się lekko ciemniejsza, po wyschnięciu wróciła do pierwotnego koloru. Połysku nie ma (daje go podobno preparat z Delfina, który działa trochę jak lakier - pokrywa powierzchnię fugi). W instrukcji HG napisano, żeby impregnowanie powtórzyć dwukrotnie, ja zrobiłam cztery razy, dopóki fuga "wpijała" impregnat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 29.03.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ale przy myciu i tak brud pewnie włazi miedzy płytki - cudów nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ale przy myciu i tak brud pewnie włazi miedzy płytki - cudów nie ma? Po porządnym zaimpregnowaniu brud nie wsiąka w fugę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts