Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA PRZYŁĄCZE WODNE I ELEKTRYCZNE ???

Recommended Posts

Witam

Mamy na oku działke z wydanymi warunkami zabudowy, odrolniąną

tylko obawiamy sie kosmicznych problemów i ceny jak w tytule przyłączy.

Jest to komplex 10 działek i udział w drodze dojazdowej z czego 2 sprzedane.

Linia napowietrzna nn jest w odległości 300 m od pierwszej działki.

Hydrant podobnie tj. ok 320 m.

Mam pytanie ile to może kosztować ?

I jak długo może potrwać ?

Za przyłącze elektryczne płacisz za kW jaki wypiszesz we wniosku na przyłącze

o terminy przyłącza musisz się dowiedzieć w ZE bo termin zalezy od dat jakie masz w umowie o przyłączenie. Średnio pewnie z 1,5 roku. Jeżeli chodzi o przyłącze wodne to może być koszt znacznie większy jak działki są wyznaczone z pola ponieważ będą musieli podciągnąć kawałek rury pod twoja działkę. o wstępne koszty proponuję zapytać w lokalnych wodociągach. Ja za przyłącze wody płaciłem 3000 zł ale woda była w drodze przy działce

Zobacz w taryfie jakie są zapisy w twoim okręgu.

Zawsze możesz wziąść mapkę z działkami i podjechać do ZE ale nie BOK tylko do Zespołu Rozwoju i się spytać jakie są propozycje podłączenia. Ale i tak w takim przypadku korzystniej jest dla ciebie jak kilka osób jednocześnie składa wniosek o przyłącze do sieci.

Jak jest więcej działek to pewnie się da. Nie zmienia to faktu że wniosek wspólnie możecie zlozyć. Jak będziesz miał warunki to będziesz widział w umowie jakie są koszty i sposób przyłączenia . Chodzi o to że jak jeden składa wniosek to pionier zawsze może dostać wyższą opłatę