Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena robocizny

Recommended Posts

witam

czy może mi ktoś z forumowiczów powiedzieć jakie pieniądze będą odpowiednie za robocizne domku o powierzchni użytkowej ok.120

link poniżej:

http://www.tooba.pl/projekt-domu-LK-650/a,s_pd,idp,10294.html

chcę go budować z porothermu 30p+w i kryć dachówką cementową

zaznacze jeszcze że działkę mam idealnie prostą :D

wiem że ceny robocizny kształtują sie różnie w każdym regionie kraju,

ja posiadam działkę w okolicach Szczyrku

ps. może propozycje od jakiś firm budowlanych lub namiary na solidne ekipy

pozdawiam

46500 tą cenę za stan surowy otwarty powiedziała mi jedna ekipa. czy to duzo zten domek??

http://www.tooba.pl/projekt-domu-LK-650/a,s_pd,idp,10294.html

Pojęcie dużo - mało, tanio-drogo jest przy budowie domu względne. Porozmawiaj z kilkoma wykonawcami, sprawdź jak budują i co budowali, poszukaj opinii na ich temat. Potem zweryfikuj to z ceną jakiej żądają. Jasność w tym zakresie będziesz miał dopiero po zakończeniu ich pracy.

46500 tą cenę za stan surowy otwarty powiedziała mi jedna ekipa. czy to duzo zten domek??

Ja powiedziałem 50 tys., a to już dwie ekipy w podobnej cenie. Pamiętaj tylko, że cena wyjściowa liczona jest pod klienta, z wkalkulowaniem dobrego upustu i nieprzewidzianych trudności, czyli 50 tys. na wyjściu minus 5 tys. upustu na dzień dobry minus 3 tys., bo jeszcze się targował i trzeba mu poprawić samopoczucie plus 8 tys. na dodatkowe i nieprzewidziane trudności. Bo jak mówię, że 50 tys., to 50 tys. :lol: :lol: :lol: I oby wystarczyło, czego Ci życzę. :lol:

są ekipy i ekipy

Moja była kiepska i tania, ale dom stoi :lol: Pilnowani byli od rana do nocy :wink:

Za SSO do dachy zapłaciłam 16000. Za dach + więźbę już u dobrej ekipy - 12000. Dysperbit, wypełnienie piaskiem i chudziak sami, czyli doszłoby jeszcze ze 2 tysiące. Razem 30. 50 bym nie zapłaciła, bo po prostu nie miałam. Alternatywą było budować tanio albo wcale :-?