Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NAPRAWA UŻYWANEGO SZAMBA OD ŚRODKA - SZUKAM FIRM

Recommended Posts

Słuchajcie jest problem...

sprawa wygląda tak - jest dom, dom ma podjazd, w podjeżdzie jest szambo.... niestety szambo jest nieszczelne a wysoki poziom wód opadowo -gruntowych robi resztę :x

Szambo było już raz naprawiane poprzez zdjęcie kostki i uszczlenienie tzw komina. Niestety nic to nie dało i teraz zachodzi podejrzenie, że nieszczelność jest na styku szamba i jego płyty wierzchniej.

Szukam ekipy - ale takiej z jajami - która ma odpowiedni sprzęt i wejdzie do szamba to sprawdzić i ewentualnie oczywiście naprawić...

Jak ktoś miał taki kłopot i może kogoś w okolicy Stolycy polecić - byłabym wdzięczna :p

Mam ten sam problem niestety. metalowe szczelne szambo po 8 latach juz nie jest szczelne:/ przy wysokim poziomie wod gruntowych do środka dostaje się woda- 6m3 co 2-3 dni! ( nie od góry od str włazu ale gdzieś na łączeniu ścian prawdopodobnie) co 3 dni max muszę wybierać 6 m3 szamba! koszty miesięczne robią się astronomiczne.

Bardzo proszę o pomoc. czy jest jakaś firma, ktora może naprawić takie szambo? szambo jest wkopane w ziemię a na nim zagospodarowany jest ogród. nie chcialabym go ruinować więc nie chcę wymieniać tylko naprawić.

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

odrazu szambonurek? hehe dziekuje, raczej nie nurek lecz wizerunek i pomoc w zbednym opróżnianiu zbiorników na ścieki. pozdrawiam 518.807-615

Czyli jednym słowem poszukujesz szambonurka ? :D

A na poważnie, tu masz telefon do gościa z Warszawy który się tym zajmuje : 518807615 Kamil

Pozdrawiam i powodzenia!

• 2 months później...
Czyli jednym słowem poszukujesz szambonurka ? :D

A na poważnie, tu masz telefon do gościa z Warszawy który się tym zajmuje : 518807615 Kamil

Pozdrawiam i powodzenia!

u mnie byl ten czlowiek chyba z bratem 518807615 Kamil

zapewniał ze uszczelni wszystko ,opowiadał ile on szamb nie uszczelnił i jakich dziurawych ,dosłownie cuda na kiju

dwoił sie i troił szambo dziurawe dalej , nastepnego dnia juz nabrało wody. kasa wywalona w błoto. obiecywał że odda pieniadze i na obiecankach sie skonczyło.

mam nadzieje ze przestege choc kilku zdesperowanych ludzi ktorzy chcą uszczelnić szambo i dzwonia gdzie sie da. pewnie zmieni nr telefonu . w razie czego podam nazwe jego firmy i dane

• 2 weeks później...

człowieku weż sie zastanów! Z czym ty do mnie? oczerniasz mnie a nawet sie nieprzedstawisz.

[/b][/b]

u mnie byl ten czlowiek chyba z bratem 518807615 Kamil

zapewniał ze uszczelni wszystko ,opowiadał ile on szamb nie uszczelnił i jakich dziurawych ,dosłownie cuda na kiju

dwoił sie i troił szambo dziurawe dalej , nastepnego dnia juz nabrało wody. kasa wywalona w błoto. obiecywał że odda pieniadze i na obiecankach sie skonczyło.

mam nadzieje ze przestege choc kilku zdesperowanych ludzi ktorzy chcą uszczelnić szambo i dzwonia gdzie sie da. pewnie zmieni nr telefonu . w razie czego podam nazwe jego firmy i dane