tryllu 29.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Koledzy & KoleżankiJa byście proponowali docieplić rury od reku?Są teraz docieplone 5cm wełny z warstwą folii alu, ale że lecą na poddaszu nieużytkowym i nieocieplonym to chciałbym je dodatkowo docieplić 20cm wełny mineralnej. Tylko jak? Czy ktoś spotkał się z taką grubą wełną opatrzoną warstwą folii? - chodzi o zabezpieczenie przed pyleniem, kurzem itp. Ewentualnie inny pomysł co mam to owinąć zwykłą wełną a potem owinąć np. membraną dachową wysokoparoprzepuszczalną. I np. taśma klejącą, albo opaskami zaciskowymi na koniec. Any ideas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 29.03.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 20 cm?ja dodatkowo dalem 7-8 cm,po pol roku,wreszcie owinalem folia stretch....po dodatkowym owelnieniu,uzyskalem 3-4 st. tracone bezpowrotnie na stryszku.Teraz,juz cieplo,nie wiem,co to dalo,ale sugerowano mi,ze warto owinac folia...Tak zrobilem,owijalem i tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 29.03.2010 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Wykonawca zaleca 20cm. Dyskutować nie bedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts