jp123 29.03.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jak ktoś myśli kupić wkład kratki niech się 10 razy zastanowi nad zakupem tego wkładu -proszę najpierw sprawdzić czy maja tak zwaną płytę żarową na tylnym korpusie- i co się okazuje, że nie mają a 99,9%wkładów na świecie mają tylną płytę żarową która chroni nam korpus a te wkłady tego nie mają -wniosek najpierw pytajcie w sklepie z kominkami po co jest tylna płyta żarowa jak się dowiecie to wyciągniecie wnioski sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.03.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 nie krzycz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polak9 29.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 dzięki za info właśnie postawili reklame niedaleko i się zastanawiałem nad zakupem,ale z ciekawości zajade sam obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 29.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jak już ochłoniesz to kup sobie słownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 29.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ja mam kratki 4szt. w tym dwa już chodzą 5 latek i ogrzewają mi dom i nic nie pęka tak więc bez paniki,jeśli ci pękł to może źle został zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jp123 29.03.2010 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 maciej 74 masz tyle wkładów (kominków)? czy ty jesteś szejk bo jak szejk to co robisz na forum coś ty kręcisz brachu,albo nie wiesz o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 29.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 mam dwie chaty (prowadzę agro) i każda z nich jest ogrzewana nadmuchowo dwoma kominkami w pierwszej są dwa po 21kw i te już hulają 5 latek a że zimy w bieszczadach są ostre i długie to eksploatuje je intensywnie prócz wymiany uszczelki co jest normalne nic się nie dzieje są szczelne a na pewno nie popękały żeliwo jest dosyć grube i żebrowanie tęż więc może niepotrzebny jest drugi korpus ? co do dwóch następnych to kupiłem je bo tamte zdały egzamin przechodziły już pierwszy sezon i nie mam zastrzeżeń. Tak wiec chyba pojęcie jakieś mam szczególnie że wszystkie cztery montowałem sam ,a może mam szczęście i trafił mi się lepszy sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 29.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jak ktoś myśli kupić wkład kratki niech się 10 razy zastanowi nad zakupem tego wkładu -proszę najpierw sprawdzić czy maja tak zwaną płytę żarową na tylnym korpusie- i co się okazuje, że nie mają a 99,9%wkładów na świecie mają tylną płytę żarową która chroni nam korpus a te wkłady tego nie mają -wniosek najpierw pytajcie w sklepie z kominkami po co jest tylna płyta żarowa jak się dowiecie to wyciągniecie wnioski sami . co do produktów firmy kratki- w swojej cenie są w porządku. co do tylnej płyty i 99, 9 % , to usłyszałes kit od sprzedawcy akurat innego wkładu i strasznie sie przejąłeś. luzzzzzzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jp123 30.03.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 maciej 74 jakie to masz wkłady 21 kw jak ten producent takich nie miał i nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 30.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Tylna płyta- wskazana, fakt. Brak płyty tylko u mało liczących się producentów/importerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 03.04.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 nie wiem czemu uparłeś się że kłamię ,fakt pomyliłem się bo to są 25 kw na jakiej ty podstawie twierdzisz że kominki z tej firmy są złe masz je użytkujesz czy tylko tak jak ktoś nadmienił wyżej sprzedawca ci powiedział. Każdy z moich kominków przepalił około 60 m3 drzewa jeśli ktoś używa kominka rekreacyjnie ,licząc że w roku przepali 4m3 to zajmę mu to 15 latek i życzę mu by po tym czasie te lepsze kominki nadal mu działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.04.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam.Macieju - niewątpliwie Twoje kominki zaspokajają Twoje potrzeby i jeżeli jesteś z nich zadowolony, to wszystko jest OK.Ale można powiedzieć, że równocześnie nie masz żadnego porównania co do innych palenisk. I patrzysz na całość tylko przez pryzmat swoich wkładów.A jeżeli powiedział bym Ci, że są paleniska, które spalają około połowę ilości drewna co Twoje i są przy tym znacznie dużo wydajniejsze? Że czyścić w nich szybę trzeba tak co 2-3 tygodnie, że popiół wybiera siw nich raz w miesiącu, że wystarczy w nich napalić (mowa już o całości kominka) przez 3-4 godziny by mieć ciepło na kolejne 10-12 godzin. Nie przemyślał byś możliwości ich użytkowania?Pomyśl np. o ile mniej czasu kosztowała by Cię wtedy obsługa Twoich kominków. I jakie oszczędności na ilości opału by można mieć. Oszczędności, które w pewnym (krótkim bardzo w Twoim przypadku) okresie czasu pokryły by przecież różnicę ceny palenisk.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 03.04.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) nie twierdze że niema lepszych kominków tylko twierdzę że kominki z kratek nie pękają .A co do szyby fakt starsze kominki mi się brudzą dosyć szybko lecz nowe to wystarczy raz na tydzień wyczyścić ,choć na zabrudzenia szyb większy wpływ ma drzewo i cug w kominie , popiół wybieram raz na dwa tygodnie a czasem i dłużej poleży a jeśli chodzi o palenie to trochę nieprecyzyjnie się wyraziłeś bo nie liczysz ile godzin się pali w kominku tylko ile drzewa wkładasz, przez 3-4 godz to mi się pali po jednym załadowaniu a żar trzyma dłużej ,a to ile trzyma kominek to jak sam napisałeś jest zależne od obudowy a nie samego wkładu. Na jakiej podstawie twierdzisz że można zaoszczędzić na drzewie przy innym kominku nie znając nawet kubatury chaty ani gdzie stoi i jak jest ocieplona a to jest też ważne przy ilości spalania drzewa.A tak z ciekawości spytam to cóż to za cudo te lepsze i jaka cena jest tego sprzętu a może jakiś link ?pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez maciej74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts